Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Σύλλογος αποφοίτων - Νέα

Le beaujolais nouveau est arrive

Le beaujolais nouveau est arrive! Οι μαθητές μας έμαθαν την ιστορία του στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικων και οι απόφοιτοι της Σχολής το γευτηκαν σε μια ζεστή βραδιά στην Εξωραιστικη λέσχη Βόλου.

29/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή στο Ν. Καρδίτσας

To Σάββατο 3 Νοεμβρίου ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής έκανε ημερήσια εκδρομή στο χωριό Δρακότρυπα (Καρδίτσας ) , επίσκεψη στην ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου ˝ Καραϊσκάκη ˝ Μαυροματίου, στο Γεφύρι της Πύλης, τους καταρράκτες Παλαιοκαρυάς, το Μουζάκι και το Κεραμαριό.

06/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΒΟΛΟΥ

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Συλλόγου από το Οκτώβριο του 2018 μέχρι και τον Ιανουάριο 2019 έχει ως εξής :

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου  2018  και ώρα 5.15 μμ ιστορικός περίπατος στην παλαιότερη συνοικία του Βόλου ( Παλιά ) που αποτελεί και τον μεσαιωνικό πυρήνα της πόλης μας (Κάστρο, ˝ Παλαιά Μαγαζεία, ˝ Ιστορικά  κτήρια, Οθωμανικό Χαμάμ, Ερείπια οθωμανικής πυριτιδαποθήκης ). Μετά το πέρας της ξενάγησης από τον κ. Γιάννη Κουτή η  ξενάγηση θα συνεχιστεί στο Μουσείο της  Πόλης όπου θα  υπάρχει και η περιοδική έκθεση με φωτογραφίες στερεοσκοπικές ,τρισδιάστατες από το σύγχρονο Βόλο του κ. Στάθη Ζαφρατζά η οποία εγκαινιάστηκε στις 5/10/18. Στο τέλος της επίσκεψης ένας καφές στο διπλανό café restaurantΜΟΥΣΕΙΟ.Σημείο συνάντησης για τον περίπατο, το Μνημείο Ενσωμάτωσης της Θεσσαλίας στο ελληνικό κράτος (Μπροστά  στο Τελωνείο - βιολογική αγορά ).

 Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και ώρα 8.00μμ στο Κτήριο Σπίρερ   (βιβλιοθήκη)  ο Σύλλογός μας, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Μαγνησίας και ο Σύλλογος Αποφοίτων Θηλέων Βόλου παρουσιάζουμε   το βιβλίο  ̂ Ο φτωχός ανάμεσα στην εκκλησία και την πόλη ˝ της κ. Νικολέττας Γιαντσή ,επίκουρης καθηγήτριας της ευρωπαϊκής μεσαιωνικής ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η κ. Μαρία Ευθυμίου ιστορικός ,καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και η κ. Βίκυ Μαντζώρου φιλόλογος , πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν, Μαγνησίας. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος κ.ΡοσσάναΠώποτα.

To Σάββατο 3 Νοεμβρίου  ημερήσια εκδρομή στο όμορφο χωριό Δρακότρυπα  (Καρδίτσα )  με επίσκεψη στην ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου  ˝ Καραϊσκάκη  ˝ Μαυροματίου .Γεύμα στο παραμυθένιο Κεραμαριό.

Αναχώρηση στις 8 00 το πρωί από το Δημαρχείο. Πληροφορίες – κρατήσεις κ. Φίλα Ζημέρη τηλ 24210/ 30121 και κιν. 6944410944.

Το Σάββατο  10 Νοεμβρίου και ώρα 7.00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ από την Μαγνήτων Κιβωτό ,το Δημοτικό Σχολείο ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ και το Σύλλογό μας παρουσιάζεται το μυθιστόρημα ˝ Αντριάνα ˝ του κ. Δημήτρη Καραβασίλη , εκπαιδευτικού και Διευθυντή του ιδιωτικού  Γυμνασίου  ˝ Άγιος Ιωσήφ ˝  Πεύκης. Ομιλητές θα είναι ο εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Διονύσης Λεϊμονής και ο δημοσιογράφος και συγγραφέας κ. Νίκος Βαραλής .Την εκδήλωση θα συντονίσει ο κ. Ηλίας Κουτσερής δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων  Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης   Δήμου Βόλου.

Την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και ώρα 8.00μμ μαζί με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου σας προσκαλούμε στη Νέα Αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη –GalleryX ( Ανθ. Γαζή 107 – Χατζηαργύρη ) να ανοίξουμε μαζί το φετινό κρασί Beaujolais τηρώντας το γαλλικό έθιμο.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 7.00μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου˝ Άγιος Ιωσήφ ˝ η βραβευμένη και ταλαντούχα συγγραφέας Φιλομήλα Λαπατά θα μιλήσει για το νέο της βιβλίο που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου ˝ Ο Διχασμός ˝. Συνδιοργάνωση με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

 

Τη Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου φιλανθρωπικό bazaar στο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου από ώρα  13 – 15.30  με  δημιουργίες μαθητών ,εκπαιδευτικών, γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου  " Άγιος Ιωσήφ ˝ και αποφοίτων του Συλλόγου των Αποφοίτων της Σχολής .

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου ο Σύλλογός μας μαζί με τον Α΄Σοροπτιμιστικό Όμιλο Βόλου και τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο ˝ Θέτις  ˝ παρουσιάζουν το λογοτεχνικό ημερολόγιο 2019 και την νέα ποιητική Συλλογή ˝ Ένα ατελεύτητο καλοκαίρι  ˝ της Μαίρης Τσακνάκη – Γαβαλά απόφοιτης της Ελληνογαλλικής Σχολής.

14-15  Δεκεμβρίου διήμερη εκδρομή στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα για την παρακολούθηση κατόπιν επιλογής σας μιας από τις παραστάσεις :

1.˝ MASTERCLASS ˝ με την Μαρία Ναυπλιώτου στο ρόλο της Μαρίας Κάλλας στο θέατρο Μικρό Χορν ή

2. Την Όπερα ˝ Μανόν  ˝ του Massenetστη νέα  Εθνική Λυρική Σκηνή.

Επίσης θα επισκεφθούμε την έκθεση ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΚΗ ΚΙΝΑ στο Μουσείο της Ακρόπολης καθώς και την έκθεση με έργα του Μόραλη στο Μουσείο Μπενάκη . Ξενάγηση στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Διαμονή στο Ηotel Athens Plaza στο Σύνταγμα. Προγράμματα – κρατήσεις εγκαίρως στο Τουριστικό Γραφείο IONIS TOURS Κουμουνδούρου 20, τηλ 24210 – 34712 και Φ.Ζημέρη 24210 30121 και 6944410944.

Την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου κα ώρα 8.00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου βραδιά των Αποφοίτων του  Δημοτικού Σχολείου ˝Άγιος Ιωσήφ˝.

(Παρακαλούνται όσοι γνωρίζουν παλαιούς μαθητές να επικοινωνήσουν με  το σχολείο τηλ 24210 47663 ή με το Σύλλογο Αποφοίτων στο τηλ 24210 35921 κ. Κουτσούκου )

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 μμ κοπή της πίτας του Συλλόγου των Αποφοίτων στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου .

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής  εκδήλωση προς τιμή του κ. Μάρκου Ν. Ρούσσου – Μηλιδώνη συγγραφέα του βιβλίου ˝ Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο  ˝, πτυχιούχου Γαλλικής και Ελληνικής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεολογίας του Πανεπιστημίου Innsbruck της Αυστρίας. Την εκδήλωση διοργανώνουν το Δημοτικό Σχολείο ˝ Άγιος Ιωσήφ και ο Σύλλογός μας .

 

 

 

09/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία των κ. Μπουγά και Γεωργατζή

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Σχολής διοργάνωσε στις 22.1.2017  ομιλία των ιατρών κ.Μπουγά και κ. Γεωργατζή  με θέματα  «Ιλαρά: η επανεμφάνιση ενός ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος»και «Όλα όσα θέλατε να ρωτήσετε για τον ιό HPV, τα εμβόλια και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

09/02/2018

Διαβάστε περισσότερα

Νέα - Εκδηλώσεις του Συλλόγου Αποφοίτων

Αγαπητά μας μέλη , φίλες και φίλοι του Συλλόγου

Το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017  σε μια όμορφη δεξίωση στον αύλειο χώρο του Σχολείου μας και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου  στην Καθολική Εκκλησία του Βόλου αποχαιρετίσαμε μέσα σε ένα κλίμα συγκίνησης την Soeur Blandine και την Soeur Catherine οι οποίες αναχώρησαν για την Αθήνα μετά από παραμονή 30 ετών για τη Soeur Catherine και 37 ετών για τη Soeur Blandine στην πόλη μας και στο Σχολείο μας. Ευχηθήκαμε να έχουν υγεία και δύναμη να συνεχίσουν το έργο τους που με τόση συνέπεια και αγάπη επιτέλεσαν κοντά μας τόσα χρόνια.

Τη διεύθυνση της Σχολής αναλαμβάνει η Σεβαστή Αδελφή Soeur Alberta συνεπικουρούμενη από την Σεβαστή Soeur Victoria. Ο Σύλλογός μας θα σταθεί δίπλα στις Αδελφές που ήρθαν από την Αθήνα και θα βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο το εκπαιδευτικό έργο του Σχολείου μας όπως το έχει πράξει όλα τα χρόνια από την ίδρυσή του μέχρι τώρα.

Φθάνοντας το φθινόπωρο ετοιμάσαμε το πρώτο μας πρόγραμμα της νέας σχολικής χρονιάς , το οποίο πιστεύουμε πως θα σας αρέσει και θα χαρούμε να ξαναβρεθούμε και να σας δούμε στις εκδηλώσεις τουΣυλλόγου μας.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017 θα επισκεφθούμε, με την πραγματοποίηση μιας μονοήμερης εκδρομής, 12 χιλιόμετρα δυτικά της Καρδίτσας, τον καλύτερα διατηρημένο αρχαϊκό μνημειακό ναό του Απόλλωνα στη Θεσσαλία, με συνοδό μας τον αρχαιολόγο κο  Χαράλαμπο Ιντζεσίλογλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο όπου εκτίθεται το χάλκινο λατρευτικό άγαλμα του Απόλλωνα και όλα τα ευρήματα του ναού.Μετά το Μουσείο θα γευματίσουμε σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής και θα επιστρέψουμε στο Βόλο μετά και από ένα καφέ σε όμορφη τοποθεσία. Πληροφορίες κρατήσεις έγκαιρα μέχρι 19 Οκτωβρίου στα τηλ 24210 35921, 6944685804 κα Κουτσούκου.

 

Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ» θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Κώστα Λούλη «Η Επιβίωση της Ελλάδας>> τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου στις 7.30μμ Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο Βόλου.

Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017 ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου και ο Σύλλογος των Αποφοίτων διοργανώνουν στην Λέσχη της Εξωραϊστικής Βόλου στις 9.00μμ μουσική βραδιά για να ανοίξουμε όλοι μαζί το πρώτο μπουκάλι της σοδειάς του Beaujolais  nouveau 2017 ακολουθώντας τη γαλλική παράδοση. Σας περιμένουμε  όλες και όλους (μπουφές – κρασί).

Την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 7.30 ο ιατρός κ. Θοδωρής Μπουγάς , μικροβιολόγος θα μιλήσει με θέμα «Ιλαρά: η επανεμφάνιση ενός ξεχασμένου λοιμώδους νοσήματος» και ο ιατρός κ. Δημήτρης Γεωργαντζής, μαιευτήρας – γυναικολόγος θα μιλήσει με θέμα «Όλα όσα θέλατε να ρωτήσετε για τον ιό HPV, τα εμβόλια και τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας».

Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 συμμετέχουμε στο χριστουγεννιάτικο μπαζάρ του Σχολείου τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν σε ιδρύματα της πόλης, φιλανθρωπικές οργανώσεις και άπορες οικογένειες ώρα 13.00 – 15.30 στο χώρο του Σχολείου όπως κάθε χρόνο.

Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου στις 7.00 μμ η κ. Φαίη Τζανετουλάκου – Τσιώλη, ιστορικός τέχνης, θα μιλήσει με θέμα «Ντοκουμέντα 14 – η μεγαλύτερη έκθεση τέχνης στην Αθήνα». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται με τον C.

Στις 15 και 16 Δεκεμβρίου διοργανώνουμε διήμερη πολιτιστική εκδρομή στην χριστουγεννιάτικη Αθήνα για να παρακολουθήσουμε το μπαλέτο «Η ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΜΩΜΕΝΗ», στην νέα Εθνική Λυρική Σκηνή στο κέντρο πολιτισμού Στ. Νιάρχος. Η εκδρομή περιλαμβάνει επίσκεψη στο εκπτωτικό χωριό MCARTHURεπίσκεψη και ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου του Αριστοτέλη, επίσκεψη στο Ίδρυμα Θεοχαράκη για την έκθεση Γ. Σεφέρη και παρακολούθηση προβολής στο Πλανητάριο με τίτλο «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ». Διαμονή στο HOTELDIVANIACROPOLIS5*. Η εκδρομή πραγματοποιείται με το πρακτορείο ARTOFTRAVEL- Μίνα Τελκή – Αλμυρός τηλ 2422029710. Πληροφορίες και κρατήσεις στο εν λόγω πρακτορείο και στην κ. Α. Κουτσούκου τηλ 6944685804 και κ. Φ. Ζημέρη τηλ 6944410944.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας θα κόψουμε την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018 στις 7.00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ». Θα είναι μια ευχάριστη βραδιά με μουσική και τραγούδι.

Η  Πρόεδρος                                                                         Η Γραμματέας

22/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Παρουσίαση του βιβλίου

Παρουσίαση του βιβλίου "Μme Bovary"

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2017  ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας παρουσίασαν το βιβλίο του Gustave Flaubert "Mme Bovary" στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη

 

 

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Μυθιστορήματος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής  Βόλου

" Άγιος Ιωσήφ ¨,τα PUBLIC  και οι Εκδόσεις  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος

του Δημήτρη Στεφανάκη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

την Τρίτη 9 Μαίου 2017 στις 7.00μμ

στο Public Βόλου ( Ογλ- Κονταράτου )

03/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Βραδιά Γαλλοφωνίας από το Σύλλογο Αποφοίτων

Βραδιά Γαλλοφωνίας από το Σύλλογο Αποφοίτων

Στις 19/3/2017 ο Σύλλογος Αποφοίτων σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο  και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, γιορτάζοντας τη Γαλλοφωνία 2017, διοργάνωσε εκδήλωση για το Φρανσουά Μιτεράν (1916 – 1996) 100 χρόνια από τη γέννησή του, 20 χρόνια από τον θάνατό του με θέμα "Τιμώντας μια Μεγάλη Προσωπικότητα! Ένας Ύμνος στη Γυναίκα από έναν σπουδαίο Άντρα!" . Αναλύθηκαν η ζωή του πολιτικού άνδρα και αυτή του ανθρώπου- συντρόφου  της Αν Πενζό μέσα από τα" Γράμματα στην Άννα 1962-1995"

Ομιλήτριες: Ευαγγελία Γκόλια, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Μαίρη Τσακνάκη - Γαβαλά, Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Αποσπάσματα επιστολών  διάβασαν οι: Αρτεμισία Κουτσούκου, Βάνα Ζωιτοπούλου, καθηγήτριες Γαλλικής Γλώσσας και Λία Τζίφα- Κρατήρα, δικηγόρος. Συντονίζει η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά.

 

 

19/03/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

Οι εκδηλώσεις του Συλλόγου μέχρι και τον Ιούνιο του 2017 θα είναι οι εξής :

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 η Σχολή γιορτάζει τη μνήμη του προστάτη της  Αγίου Ιωσήφ και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στις 11.00 μμ με τη συμμετοχή και της Πολυφωνικής Χορωδίας του Γ. Καρκάλα στην Καθολική Εκκλησία. ( Ρ. Φεραίου – Γαμβέτα ).  Το απόγευμα της ίδιας μέρας  19 Μαρτίου στον Πολυχώρο τέχνης του Ωδείου Φουντούλη στις 7.00 μμ συμμετέχουμε στην εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου  για τη Γαλλοφωνία.2017. Θέμα της εκδήλωσης είναι   : ˝ FrançoisMitterand – AnnePingeot,  Lettres ā  Anne 1962 – 1995 ˝ ( Γράμματα στην Άννα ) Ομιλήτριες : Ευαγγελία Γκόλια, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου  Θεσσαλίας , Μαρία Τσακνάκη – Γαβαλά ,καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας – πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.  Αποσπάσματα των επιστολών θα διαβάσουν οι : Άρτεμις  Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου , καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας Ροσσάνα Πώποτα , δημοσιογράφος  και Βάνα Ζωϊτοπούλου καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας.

13/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Πίτα και Εκλογές του Συλλόγου

Πίτα και Εκλογές του Συλλόγου

Πίτα και Εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής `Άγιος Ιωσήφ` την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18:00 στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, Σπ. Σπυρίδη 130.

17/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
`Το παρελθόν που δεν λησμόνησα` της Δέσποινας Λάππα

`Το παρελθόν που δεν λησμόνησα` της Δέσποινας Λάππα

Ο Σύλλογος αποφοίτων Γαλλικής Σχολής Βόλου Saint Joseph, το Κέντρο Βιβλίου Μαγνησιωτών Συγγραφέων, το βιβλιοπωλείο «Πένα» και οι εκδόσεις ΕΞΗ διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου «Το παρελθόν που δεν λησμόνησα» της Δέσποινας Λάππα- Κόντου στη Γαλλική Σχολή Saint Joseph, Σπυρίδη 130, Βόλος) την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 18.30.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Διονύσης Λεϊμονής, εκπαιδευτικός- συγγραφέας, Μαίρη Γκουτενσβάγκερ, κοινωνική ανθρωπολόγος, Δάφνη Φιλίππου, ψυχοθεραπεύτρια- συγγραφέας, Κική Δανιηλίδου, εκπαιδευτικός.

Η συγγραφέας θα συνομιλήσει με τους αναγνώστες και θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

17/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Ποιητική βραδιά με τον κ. Πιερ Γκολντέν

Ποιητική βραδιά με τον κ. Πιερ Γκολντέν

O Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο, τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας και το Καφέ της Επιστήμης και των Τεχνών διοργάνωσαν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016 στις 19:30 στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη, Αντωνοπούλου 17, ποιητική βραδιά με τον Γάλλο φιλέλληνα Πιερ Γκολντέν.

Συμμετείχαν οι καθηγήτριες γαλλικής γλώσσας Αρτεμισία Κουτσούκου, Βάνα Ζωιτοπούλου, Μαρία Τεχνοπούλου και Δρ Μαρία Φλετορίδου με ποιήματα του ποιητή σε μετάφραση στα ελληνικά. Την εκδήλωση πλαισίωσαν ο Γιώργος Φουντούλης στην κιθάρα και η Μαρίνα Βολουδάκη στο τραγούδι.

 

Συντόνισε η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά.

11/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ  ΡΟΥΣΣΟΥ

ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Η Αδελφή Σμαράγδα (Άννα- Θηρεσία) γεννήθηκε στο χωριό Πάγος-Σύρου το 1933. Στην ευρύτερη οικογένειά της πολλοί οι Μοναχοί-χές και ιερείς! Μετά από έτη προετοιμασίας στη Σχολή JeanneD` Αrc, στον Πειραιά, και το δοκίμιο στη Μασσαλία-Γαλλίας εντάχθηκε στο Τάγμα το 1955.

Επί 65 χρόνια αφιερωμένης ζωής, υπηρέτησε γενναιόδωρα ιδιαίτερα στο Βόλο, στην Αθήνα, ως Έπαρχος, όταν διαδέχτηκε την Αδ. Εφραίμ, και στο Ηράκλειο.

Στο Βόλο, με παρότρυνση των παλαιών μαθητριών και τη στήριξη του κ. Δ. Κωνσταντάρα, Διευθυντή, ίδρυσε το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» (1995) το οποίο συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία του και αποτελεί ωραία παρουσία Χριστιανικού Σχολείου στη Θεσσαλία, στηρίζοντας και τη ζωή της καθολικής ενορίας του Βόλου που επαυξάνεται από τους σύγχρονους καθολικούς μετανάστες.

 

11/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
κ. Χαράλαμπος Χαρίτος

κ. Χαράλαμπος Χαρίτος " Νe me quitte pas"

 Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου Άγιος Ιωσήφ πραγματοποίησε την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016 στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη  μουσικο-ποιητική βραδιά βασισμένη στη μελέτη του Καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χαράλαμπου Χαρίτου με τίτλο Ζακ Μπρελ Νe me quitte pas. Τα κείμενα διάβασε η Ροσσάνα Πώποτα. Η εκδήλωση διανθίστηκε με μουσικά βίντεο.

11/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016

BEAUJOLAIS NOUVEAU 2016

Το Σαββατόβραδο 19 του Νοέμβρη στις 20:30, ανοίξαμε όλοι μαζί το φετινό Beaujolais πιστοί στο γαλλικό έθιμο στην  αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου.

Την βραδυά διοργάνωσαν οι κ.  Roland Fischer, επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στο Βόλο, Μαίρη Γαβαλά, Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου,
Άρτεμις Κουτσούκου, Πρόεδρος των Αποφοίτων της Σχολής Saint Joseph και Βάνα Ζωϊτοπούλου, Πρόεδρος των Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας της Δ/θμιας Εκπαίδευσης.

Συμμετείχε η μαθητική χορωδία της Ε` Τάξης του  Δημοτικού Σχολείου  Άγιος Ιωσήφ υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της μουσικής κ. Σοφίας Καγιά. Στη συνέχεια ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανίτης μίλησε με θέμα `Προσέγγιση στο γαλλικό κρασί`. Η βραδιά συνεχίστηκε με μουσική και τραγούδια από τους Γιάννη Ψαθά και Δημήτρη Πετρή. 

Πλήθος φίλων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση που πλαισιώθηκε από γαλλικά ακούσματα και δοκίμασαν το `φρεσκότατο` γαλλικό κρασί.

23/11/2016

Διαβάστε περισσότερα
Κοπή πίτας Συλλόγου Αποφοίτων

Κοπή πίτας Συλλόγου Αποφοίτων

Την 1 Φεβρουαρίου 2015 ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου έκοψε έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του.

03/02/2015

Διαβάστε περισσότερα
Ποιητική Βραδιά

Ποιητική Βραδιά

Στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη στις 15.10.2014 έγινε αφιέρωμα στον φιλλέληνα Γάλλο ποιητή κ. Pierre Goldin υπό την αιγίδα του κ. Προξένου της Γαλλίας στο Βόλοκ. Roland Ficher σε συνεργασία με το Σύλλογο Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής. Ποιήματα του διαβάστηκαν από τις κ. Δρ. Μαρία Φλετορίδου, Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλά, Μαρία Τεχνοπούλου,και Άρτεμη Χατζηγεωργίου- Κουτσούκου.

05/01/2015

Διαβάστε περισσότερα
14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

14 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής συμμετείχε στη δεξίωση του επίτιμου Προξένου της Γαλλίας στο Βόλοκ. Roland Ficher την Τρίτη 15.7.2014. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Christophe le Rigoleur.

05/01/2015

Διαβάστε περισσότερα
Η Χορωδία CHORALIA

Η Χορωδία CHORALIA

Την Κυριακή 30.3.2014 στις 7.00μ.μ. η γαλλόφωνη χορωδία CHORALIA από τη Θεσσαλονίκη τραγούδησε αγαπημένες γαλλικές και ελληνικές μελωδίεςστην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

05/01/2015

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή Γαλλοφωνίας 2014

Γιορτή Γαλλοφωνίας 2014

Βολιώτες μιλούν για τους ισχυρούς δεσμούς τους με τη γλώσσα και τον πολιτισμό της Γαλλίας στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη την 16 Μαρτίου 2014, στις 7.00 μμ. Παρουσίαστηκε επίσης το βιβλίο «Αγαπημένη μας αδελφή Γαλλία» του Olivier Descotes, Δ/ντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών.

05/01/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2014

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2014

Ο Σύλλογος αποφοιτων έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Κυριακή 19.1.2014 στις 6.00 το απόγευμα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής. Τη βραδυά πλαισίωσε μουσικά ο Γιάννης Ψαθάς(ακορντεόν- αρμόνιο) και τραγούδησε η κ. Σκούρτη.

05/01/2015

Διαβάστε περισσότερα
Χριστουγεννιάτικο Παζάρι  2014

Χριστουγεννιάτικο Παζάρι 2014

Ο Σύλλογος Αποφοίτων συμμετείχε με πολύ μεράκι και αγάπη στο Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό  Παζάρι που διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ιωσήφ Βόλου στις 5 Δεκεμβρίου 2014.

Το τραπέζι των Αποφοίτων περιελάμβανε καλλιτεχνικές δημιουργίες μελών καθώς και πεντανόστιμα γλυκά.

Τα έσοδα της εορταγοράς ήδη διατίθονται σε οργανισμούς,ιδρύματα και συνανθρώπους που έχουν ανάγκη.

18/12/2014

Διαβάστε περισσότερα
1949-1979 Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου

1949-1979 Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου

Ο Σύλλογος Αποφοίτων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του Σχολείου διοργάνωσαν Ημερίδα - Αφιέρωμα στα

110 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου  Άγιος Ιωσήφ  και στο Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο  την Τετάρτη  5 Νοεμβρίου 2014.

12/11/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ. ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ Κ. ΖΕΤΤΑ ΜΑΚΡΗ

 Την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013 ,στην κατάμεστη αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου,ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Βόλου στα πλαίσια της βράβευσης όλων εκείνων των Αποφοίτων που διακρίθηκαν στον επιστημονικό, πολιτικό ή κοινωνικό τομέα τίμησε την κ.Ζέττα Μακρή, Υφυπουργό Υγείας. Η πρόεδρος του Συλλόγου κ.Άρτεμις Χατζηγεωργίου-Κουτσούκου, αναφέρθηκε στα παιδικά χρόνια της κ. Ζέττας Μακρή, στη φοίτησή της στο Ελληνογαλλικό Γυμνάσιο Βόλου, στις μετέπειτα σπουδές της και στην καριέρα της στην πολιτική ως βουλευτής και Υφυπουργός Υγείας. Επακολούθησε απονομή τιμητικής πλακέτας και η βραδιά έκλεισε με τραγούδι από την κ.Σοφία Καγιά. Στο πιάνο η κ.Ανίτα Λεφάκη.

22/10/2013

Διαβάστε περισσότερα
(24/11/2011) Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτώριας Χίσλοπ

(24/11/2011) Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Βικτώριας Χίσλοπ

...`το νήμα` ξεδιπλώθηκε στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας

01/12/2011

Διαβάστε περισσότερα