Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Καινοτόμες δράσεις

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2020

26 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών, γιορτή της επικοινωνίας, της ανταλλαγής ιδεών, της συνεργασίας των λαών!
Στο Σχολείο μας, με χαρά παιδιά και εκπαιδευτικοι  τη γιορτάσαμε με  μοναδικό  και δημιουργικό τρόπο !

29/09/2020

Διαβάστε περισσότερα

Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; - Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος

Μια σημαντική συλλογική δουλειά δεκάδων εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και του Πολιτιστικού Φορέα Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού "Μαγνήτων Κιβωτός"της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας με την συνεργασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεκάδων φορέων πολιτισμού και μουσείων εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή τη σχολική χρονιά 2020-21.
Την επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος - υλικού με τίτλο "Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; - Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος" έχoυν η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα και ο διδάσκων στο Ε.Α.Π. και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.
Παιδαγωγικός Συντονισμός ομάδων: Ηρακλής Καραγιάννης, Αντώνης Πλαγεράς
Συντονιστές ενοτήτων/ομάδων: Σοφία Τσαρδακά, Χατζηδημητρίου Ελένη, Ευάγγελος Αθανασίου, Ευτυχία Πλακαρού, Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Σοφία Κανταράκη. Στη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος είχαμε τη χαρά και τιμή να συμμετέχει ομάδα εκπαιδευτικών του Σχολείου μας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
Καλοτάξιδο το καραβάκι μας!

04/08/2020

Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Μπαζαρ 2019

Καθώς τα Χριστούγεννα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία, ένα μεσημεριανό γεμάτο χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις είχαν την ευκαιρία να περάσουν όλοι όσοι επισκέφτηκαν την Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου "Άγιος Ιωσήφ", την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019. 

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η καθιερωμένη Φιλανθρωπική Εορταγορά του Δημοτικού Σχολείου, καθώς συγγενείς και φίλοι  των παιδιών περιηγήθηκαν στους χώρους του Μπαζάρ δοκιμάζοντας τις νόστιμες λιχουδιές και θαυμάζοντας τις υπέροχες δημιουργίες, που με πολύ μεράκι φιλοτέχνησαν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και απόφοιτοι του Σχολείου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη χορωδία και την ορχήστρα του Σχολείου με την καθοδήγηση της μουσικού κ.Καγιά. 

Ιδιαίτερα πολύτιμη υπήρξε η βοήθεια των ίδιων των μαθητών και των εκπαιδευτικών της ΣΤ΄τάξης του Σχολείου στην οργάνωση της εορταγοράς, αλλά και η στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,  του Συλλόγου Αποφοίτων του Αγίου Ιωσήφ και του Ι. Ε. Κ. ΔΗΜΗΤΡΑ καθώς έδωσαν το ηχηρό "παρών" με τις γαστρονομικές και καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. 

Μεγάλοι και μικροί  για μία ακόμη φορά, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για φιλανθρωπικό σκοπό, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν σε οργανώσεις και ιδρύματα της πόλης μας και όχι μόνο. 

 

 

19/12/2019

Διαβάστε περισσότερα
European Day of Languages

European Day of Languages

 Journée des langues Européennes - Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Σήμερα, 26/9/2019, γιορτάσαμε την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Στο σχολείο έγιναν ποικίλες δράσεις τονίζοντας ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου μας.Τα παιδιά άκουσαν,τραγούδησαν, μίλησαν, ζωγράφισαν και ... γεύτηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες!

 

27/09/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος το σχολείο μας θα είναι εξεταστικό κέντρο για τον Διαγωνισμό Καγκουρό, ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 30/3/2019, με ώρα έναρξης 09:00. Η ώρα προσέλευσης θα ανακοινωθεί την  εβδομάδα πριν από τον διαγωνισμό.

 

16/03/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΤΙΝΑ ΑΓΑΠΗΣ Α ΤΑΞΗ

Η Α τάξη μαγείρεψε πεντανόστιμα εδέσματα και τα διέθεσε στους συμμαθητές του σχολείου,ώστε με τα έσοδα  να προσφέρει βοήθεια στους συνανθρώπους μας!Ευχαριστούμε θερμά όλους τους γονείς που βοήθησαν σε αυτή την προσπάθεια!

21/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις της Στ τάξης

10 Οκτωβρίου 2018: επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Γορίτσας σε συνεργασία με μουσειοπαιδαγωγούς από το Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.
 
22 Οκτωβρίου 2018: επίσκεψη στα Γ.Α.Κ. Βόλου. Υλοποιήθηκε το πρόγραμμα "Βόλος, δύο φορές ελεύθερος: 2 Νοεμβρίου 1881 - 19 Οκτωβρίου 1944"
 
23 Οκτωβρίου 2018: επίσκεψη της συγγραφέως Αγγελικής Δαρλάση για να συζητήσει με τα παιδιά σχετικά με το βιβλίο της "Το αγόρι στο θεωρείο" που πραγματεύεται το θέμα της προσφυγιάς  των Ελλήνων το 1922 . Ακόμη με αφορμή το βιβλίο της ίδιας συγγραφέως  "Όταν έφυγαν τα αγάλματα" οι μαθητές επισκέφτηκαν το Στέκι Παιδιού και συμμετείχαν στο πρόγραμμα σχετικά με την πραγματική ιστορία της απόκρυψης των αρχαιοτήτων του Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών πριν από την γερμανική εισβολή στην Αθήνα. 

 

07/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνοντας ιστορία στην Γ τάξη

Στο νησί των Κυκλώπων ταξίδεψε την Παρασκευή 25/1 η Γ τάξη , όπου συνάντησε τους Αχαιους, συντρόφους του πολυμήχανου Οδυσσέα και τον ίδιο τον Κανένα . Ξεγέλασαν ακόμα μια φορά τον Πολυφημο και βρέθηκαν καταμεσής του πελάγους να πλέουν προς το άγνωστο . Ένα ταξίδι γεμάτο χαμόγελα , ενθουσιασμό και αγάπη για μάθηση!

28/01/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΟΡΤΗ Β ΤΑΞΗΣ 21/12/2018

     Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη» παρουσίασαν την Παρασκευή 21/12/2018 στο Σχολείο μας το θεατρικό «Αχ, Σοκολάτα» συνδυάζοντάς το με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα των διάφορων χωρών της Ευρώπης.

04/01/2019

Διαβάστε περισσότερα

Μπαζάρ 2018

Τα χαμόγελα των παιδιών έδωσαν και πάλι το "παρών". Οι μελωδίες των Χριστουγέννων γέμισαν ξανά το σχολείο. Η προσπάθεια όλων για τον συνάνθρωπο φάνηκε για μία ακόμη φορά ανεκτίμητη.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 έλαβε χώρα, η ετήσια φιλανθρωπική Εορταγορά του Σχολείου μας, που διοργανώνεται για τη στήριξη ιδρυμάτων και οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και όχι μόνο. Το Μπαζάρ πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου και η έναρξή του έγινε με αγγελικές παιδικές φωνές που ερμήνευσαν με τη συνοδεία της ορχήστρας αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Επιβεβαιώθηκε ότι η συλλογική προσπάθεια και εργασία έχει ως αποτέλεσμα τους πιο γλυκούς καρπούς. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες με αγάπη δημιούργησαν αντικείμενα και εδέσματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους για τη στήριξη του συνανθρώπου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του, για να αγκαλιάσει το μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Σχολείου. Δε θα μπορούσε να απουσιάσει ο Σύλλογος Αποφοίτων που κάθε χρόνο και σε κάθε ευκαιρία συνδράμει τις εκδηλώσεις του Δημοτικού «Άγιος Ιωσήφ».
Συγκινητική επίσης η επίσκεψη παλιών μαθητών μας και εκπαιδευτικών των "Εκπαιδευτηρίων Προμηθέας" αλλά και σε άλλα γυμνάσια που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση.Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη!
Όλοι μαζί , μία ομάδα που το κάθε μέλος της έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, συντονισμένοι στην κοινή προσπάθεια για την προσφορά στον πλησίον, μία ομάδα που ευχήθηκε έμπρακτα σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές με Υγεία, Πίστη και Αγάπη στις καρδιές.

08/12/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Στ τάξη στήριξε με την Καντίνα Αγάπης το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Η Στ τάξη με την καντίνα αγάπης  της  27 ης Σεπτεμβρίου ενίσχυσε το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Βόλου με την αγορά χαρτικών και  γραφικής ύλης, απαραίτητων για τη λειτουργία των τάξεων του.

Οι εθελοντές καθηγητές του Φροντιστηρίου μας έστειλαν την ακόλουθη επιστολή για να μας γνωρίσουν τους σκοπούς τους:

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου είναι μία εθελοντική ομάδα καθηγητών που λειτουργεί αυτόνομα από το 2013. Σκοπός της ίδρυσής μας ήταν η προσφορά και η βοήθεια στον τομέα της Παιδείας με ανιδιοτελή τρόπο.
Πιο συγκεκριμένα στόχος της ομάδας μας είναι η ενίσχυση των μαθητών του
Λυκείου και κυρίως των μαθητών της τρίτης Λυκείου των οποίων οι οικογένειες
αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στο
μεγάλο οικονομικό βάρος των φροντιστηρίων της 3 ης λυκείου.
Προσπαθούμε με τον καλύτερα δυνατό τρόπο να προσφέρουμε μαθήματα υψηλής
ποιότητας και στήριξη σε παιδιά που έχουν πραγματικά ανάγκη μία ευκαιρία για την
συνέχιση των σπουδών τους. Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Βόλου είναι πάντοτε
έτοιμο παρόλες τις ελλείψεις να προσφέρει ό,τι καλύτερο για τους μαθητές.
Τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο του φροντιστηρίου λειτουργεί Συμβουλευτικός
Σταθμός με σκοπό την περαιτέρω στήριξη των μαθητών σε ψυχολογικό επίπεδο. Οι
δράσεις του Σταθμού αφορούν τόσο την διεξαγωγή εκδηλώσεων με σχετική
θεματολογία (Άγχος, Διαχείριση Άγχους, Διατροφή, Κίνδυνοι του Διαδικτύου), όσο
και προσωπικές συναντήσεις μαθητών με ειδικούς, εφόσον το θεωρήσουν οι ίδιοι και
οι γονείς τους αναγκαίο.
Πιστεύουμε, ότι σε τόσο δύσκολες εποχές, είναι αδήριτη ανάγκη να έχουν όλα τα
παιδιά ίσες ευκαιρίες για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, χωρίς
αποκλεισμούς, είτε οικονομικούς είτε κοινωνικούς.

18/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή αγωγή στην Α τάξη

Με αφορμή τα μαθήματα κυκλοφοριακής Αγωγής Ευέλικτης Ζώνης,τα παιδιά της Α τάξης με τη δασκάλα τους κ. Λειβαδάρου συζήτησαν για τους φωτεινούς σηματοδότες και τη σημασία τους στην ασφαλή κυκλοφορία.Έπειτα τα ίδια δημιούργησαν στολή "φανάρι".Έτσι λοιπόν ντύθηκαν όλοι φανάρια και κυκλοφόρησαν στην αυλή του σχολείου μας!

 

 

11/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

Lapbook από την Δ τάξη

Μπορεί η διδασκαλία της γραμματικής να γίνει παιχνίδι; Κι όμως με έμπνευση, καλή διάθεση, υπομονή και πολλή χαρά η Δ τάξη τα κατάφερε... Δημιούργησε το δικό της lapbook γραμματικής με πολύχρωμα χαρτόνια και υπέροχες συνθέσεις. Αποστολή επετεύχθη! Η μάθηση έγινε χαρά!

 

 
 
 

04/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι :Το Ταξίδι της φιλίας της Ελλάδας και της Ευρώπης

Στο πλαίσιο του προγράμματος Teachers for Europe οι μαθητές της ΣΤ τάξης έγραψαν και εικονογράφησαν ένα παραμύθι για τη φιλία δύο κοριτσιών, της Ελλάδας και της Ευρώπης .

https://www.storyjumper.com/book/index/53819445/TEACHERS-FOR-EUROPE

27/04/2018

Διαβάστε περισσότερα

Teachers for Europe : Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά για την Ελλάδα.

Η  εργασία «Η καρδιά της Ευρώπης  χτυπά για την Ελλάδα. Ευρωπαίοι Φιλέλληνες  από τον Διαφωτισμό στον 21ο  αιώνα» εκπονήθηκε από τους μαθητές της ΣΤ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος TeachersforEuropeκαι είχε ως στόχο τα παιδιά να έρθουν σε επαφή και να εξοικειωθούν με την ιδέα του Φιλελληνισμού. Οι μαθητές  γνώρισαν τους συντελεστές του Φιλελληνικού  που εμπνεύσθηκαν από την Επανάσταση του 1821 και υποστήριξαν τον αγώνα των εξεγερμένων Ελλήνων με διάφορους τρόπους,  αλλά και τους σύγχρονους Φιλέλληνες οι οποίοι εξακολουθούν να μάχονται υπέρ των ανθρώπινων αξιών της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης και λειτουργούν ως πρεσβευτές της χώρας μας.

Η υλοποίηση του project έδωσε στα παιδιά τη δυνατότητα, μέσα  από βιωματικής διαδικασίες, να  καλλιεργήσουν σημαντικές γνωστικές  και κοινωνικές δεξιότητες και να εκφραστούν δημιουργικά.

https://www.youtube.com/channel/UCNaGrZpCZnfL8dW_63EX2fw 

https://www.youtube.com/watch?v=qBCb8zS_eAE

27/04/2018

Διαβάστε περισσότερα
Χαρισμάθεια: Εγγραφές για την Α Φάση επιλογής παιδιών

Χαρισμάθεια: Εγγραφές για την Α Φάση επιλογής παιδιών

     Το σχολείο μας, ως αρωγός των καινοτόμων δράσεων στην εκπαίδευση, είναι για δεύτερη φορά εξεταστικό κέντρο για την Α φάση επιλογής παιδιών ηλικίας Γ΄- ΣΤ΄τάξεων του προγράμματος Χαρισμάθεια.

     Με χαρά σας περιμένουμε στο σχολείο μας το Σάββατο 28 Απριλίου 2018,   10:00-12:00 για να συμμετάσχετε στην διαδικασία, χωρίς οικονομική συμμετοχή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται από τις 9:30.

     Αιτήσεις στο σχολείο μας ως την Τρίτη 24/4/2018.

 

20/04/2018

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις του Σχολείου μας για την Γαλλοφωνία

Την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας γιόρτασαν όπως κάθε χρόνο οι μαθητές του Δ. Σχολείου “Άγιος Ιωσήφ” Βόλου σε μία γιορτή αφιέρωμα την Παρασκευή 16 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας  .

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Γ’ τάξης, παρουσίασαν τη συμμετοχή τους ,για την οποία βραβεύτηκαν, στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας  .  Το θέμα ήταν η  “ Πράσινη Παραζάλη”. Τα παιδιά καλούνταν να φανταστούν , να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν 7 μαγικά φυτά παρουσιάζοντάς τα σε ένα ψηφιακό φυτολόγιο. Τα φυτά που δημιούργησαν  ξεχώρισαν για την πρωτοτυπία τους  και για τις ανθρωπιστικές τους  ιδιότητες, καθώς  στόχευαν  κυρίως στην ανακούφιση του πλησίον αλλά και στη βελτίωση του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε σήμερα.

Στη συνέχεια τα παιδιά της Στ΄ τάξης  παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη και της γυναίκας του Ελένης Σαμίου Καζαντζάκη . Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στη σχέση του με τη Γαλλία και στην περίοδοπου έζησε στη Γαλλική Ριβιέρα , στην πόλη Antibes διανθίζοντας το αφιέρωμα με αφηγήσεις από έργα του συγγραφέα, βίντεο, προβολή φωτογραφιών και ηχητικά ντοκουμέντα καθώς  και ένα θεατρικό δρώμενο  με πρωταγωνιστή  τον φίλο - ήρωα του Καζαντζάκη, Αλέξη Ζορμπά.

Ακούστηκαν γαλλικά τραγούδια που συνοδεύονταν από χορευτικό των λιλιπούτειων μαθητών της Α τάξης, αλλά και  το φημισμένο ζεϊμπέκικο του Ζορμπά- ερμηνευμένο  από μαθητή της Στ’- με παραδοσιακό μπουζούκι που ξεσήκωσε το κοινό. Τη γιορτή  επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες των Γαλλικών κ. Α. Ελευθερούλη, Χρ. Αλεξοπούλου & Μ. Σταμοπούλου ενώ την μουσική επιμέλεια είχε η μουσικός κ. Σ. Καγιά.

 Την Τρίτη 20 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ τάξης  συμμετείχαν στο πρόγραμμα « Goût de France-good France »  που διοργάνωσε το Γαλλικό Υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας ,στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας Γαλλοφωνίας αλλά και του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων ‘’Μενού με νου’’. Τα παιδιά επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις του ΙΕΚ ‘’ΔΗΜΗΤΡΑ’’, δημιουργησαν γαλλικά εδέσματα μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και αρτοποιίας με τη βοήθεια του Σεφ και των Σπουδαστών της σχολής. Η φιλοξενία από τους υπεύθυνους ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλους.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας οι μαθητές της Γ΄ τάξης του Σχολείου μας μετέβησαν στη Λάρισα ,στο 4ο Δημοτικό σχολείο , όπου σε μία τιμητική εκδήλωση παρουσίασαν τη συμμετοχή τους  στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας και παρέλαβαν το βραβείο τους, 1ο βραβείο στην κατηγορία των Δημοτικών σχολείων , από την  κ. Νίκου -Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας Περιφέρειας Θεσσαλίας  και την κ. Χρύσα Βουλγαράκη –διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας.

22/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

«Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά για την Ελλάδα. Ευρωπαίοι Φιλέλληνες από τον Διαφωτισμό στον 20ου αιώνα»

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος των T4E με θέμα «Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά για την Ελλάδα. Ευρωπαίοι Φιλέλληνες από τον Διαφωτισμό στον 20ου αιώνα» συνομιλησαν μέσω skype στα Γαλλικά με τον κύριο Τζίμη Τζαμάρ , το Βέλγο φιλέλληνα επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στο Βέλγιο, ο οποιος για 6 χρονια συνεχίζοντας τη δράση αλληλεγγύης με την οργάνωση του «12 ώρες για την Ελλάδα», συγκέντρωσε χρήματα για τα απομονωμένα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας.
Ήταν μια ευκαιρία για τα παιδιά να κατανοήσουν ακόμα περισσότερο την αξία της προσφοράς , της αλληλεγγύης και του Φιλελληνισμού και να γνωρίσουν ένα από τους συγχρονους φιλελληνες που λειτουργει ως πρεσβευτής της χώρας μας στην Ευρώπη και στο κόσμο .

08/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Στις 20 Οκτωβρίου 2017 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και   με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων,  μοιράστηκαν στους μαθητές μήλα ΖΑΓΟΡΙΝ , προσφορά του Συνεταιρισμού Ζαγοράς και παρθένο ελαιόλαδο  προσφορά του εργοστασίου ΣΙΟΥΡΑΣ Α.Γ.Β.Ε.

Τους ευχαριστούμε θερμά!

 

22/10/2017

Διαβάστε περισσότερα

Όλοι μαζί μπορούμε !

Οι μαθητές της Ε’ τάξης ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας να συμμετάσχουν στη δράση « Όλοι μαζί μπορούμε». Οι φοιτητές του τμήματος ΤΕΦΑΑ  και του τμήματος Ειδικής Αγωγής οργάνωσαν αθλητικές δραστηριότητες-παιχνίδια και μουσικά δρώμενα στα οποία συμμετείχαν μαθητές κι από ειδικά σχολεία του Βόλου. Η εμπειρία ήταν μοναδική και αξέχαστη, καθώς συμμετείχαν όλα τα παιδιά με πολλή χαρά και ομαδικότητα! Ραντεβού του χρόνου.

18/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Γονείς και μαθητές της Α τάξης προετοιμάζουν το Πάσχα

Γονείς και μαθητές της Α τάξης προετοιμάζουν το Πάσχα

Με την ευκαιρία της μεγάλης εορτής της χριστιανοσύνης, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ.Αιμιλίας, υποδέχτηκαν και φιλοξένησαν στο Σχολείο τους τις μητέρες τους. Μαζί τους ετοίμασαν τα πασχαλινά κουλουράκια και μίλησαν για τα έθιμα που υπάρχουν στην περιοχή μας. Παράλληλα κάθε μητέρα μπορούσε να παρουσιάσει κάποιο ιδιαίτερο έθιμο και σε αυτό το πλαίσιο όλοι γνώρισαν το έθιμο της «πέρδικας» που αναβιώνει στην περιοχή της Ηπείρου. Στη συνέχεια διάβασαν και συζήτησαν για το βιβλίο της κ.Τσιλιμένη «Το μήνυμα της αγάπης» κι έκαναν χειροτεχνίες που εμπνεύστηκαν από αυτό σε άμεση σχέση με το Πάσχα.

Κλείνοντας την ξεχωριστή αυτή ημέρα, μητέρες και παιδιά, έγραψαν τις σκέψεις τους γι’ αυτές τις πολύ όμορφες ώρες που μοιράστηκαν: οι μικρότεροι ζώντας τους σχολικούς ρυθμούς απόλαυσαν ταυτόχρονα τη συντροφιά των γονέων τους και την συνδημιουργία και οι μεγαλύτεροι αφήνοντας για λίγο τις καθημερινές απαιτήσεις των επαγγελματικών τους υποχρεώσεων, συνεργάστηκαν με τα παιδιά τους και συμμετείχαν με προθυμία σε όλες τις σχολικές δράσεις.

07/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Δ τάξη μελετά την ελιά

Η Δ τάξη μελετά την ελιά

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης  με τις δασκάλες τους κ Βαλεντίνα Ποδιά και κ. Ελένη Γουλιανού , στο πλαίσιο ενός μικρού προγράμμτος για την ελιά , έφτιαξαν ελιόψωμα στην κουζίνα του σχολείου μας , και στη συνέχεια τα γεύτηκαν μαζί με άλλα εδέσματα με βάση την ελιά, όπως πάστα ελιάς με κριτσίνια και  γεύτηκαν διάφορα είδη ελιών, προσφορά του κ. Αθανασάκη.

10/03/2017

Διαβάστε περισσότερα

6 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Δ ,Ε ΤΑΞΗ

Με αφορμή την ημέρα  κατά του σχολικού εκφοβισμού , οι μαθητές της Δ τάξης έκαναν ποικίλες δράσεις.

 

08/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Καντίνα Αγάπης

Καντίνα Αγάπης

Την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου τα παιδιά της Δ ταξης με τη βοήθεια των δασκάλων τους, έφτιαξαν πίτσες στην κουζίνα του σχολείου μας, με σκοπό να διατεθούν για κολατσιό και τα έσοδα να δοθούν σε φιλανθρωπικό σκοπό. Ακολούθησε αποκριάτικο γλέντι στην αυλή με παιχνίδια χορό και πολύ κέφι!!!!!!   

08/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ  Ε ΤΑΞΗ - ΦΥΣΙΚΗ

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ Ε ΤΑΞΗ - ΦΥΣΙΚΗ

Μετά τα χιόνια του Γενάρη οι μαθητές της Ε’ τάξης «ζεστάθηκαν» μελετώντας το κεφάλαιο της «Θερμότητας» στη Φυσική. Πειραματίστηκαν, για να αντιληφθούν τα φαινόμενα του βρασμού, της τήξης και της πήξης μαγειρεύοντας ζελέ, κακάο, φρουτοσαλάτα με κουβερτούρα, σαλέπι. Η τάξη μοσχομύριζε και η αίσθηση της γεύσης εξασκήθηκε…!

 

 

21/02/2017

Διαβάστε περισσότερα
Πρόγραμμα για τον ζώγραφο Ν. Γύζη   από την ΣΤ τάξη

Πρόγραμμα για τον ζώγραφο Ν. Γύζη από την ΣΤ τάξη

Οι μαθητές της Στ τάξης το Νοέμβριο 2016 παρακολούθησαν στο ΚΔΑΠ Νεάπολης εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το ζωγράφο Ν. Γύζη

23/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Σχολείου μας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Σχολείου μας

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του σχολείου μας άρχισαν με τη συμμετοχή της ορχήστρας και της χορωδίας του Σχολείου στη φιλανθρωπική εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ στις 4.12.2016 δίνοντας ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

 Τη σκυτάλη στις δράσεις έλαβε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας στις 5.12.2016. Όλοι οι συμμετέχοντες, παιδιά, εκπαιδευτικοί , γονείς και απόφοιτοι της Σχολής δημιούργησαν χειροτεχνίες κι εδέσματα που, από τη διάθεσή τους, συγκεντρώθηκε ποσό που διατέθηκε σε οργανώσεις και ιδρύματα της πόλης μας και όχι μόνο. 

 Μελωδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρουσίασε αρχικά η ορχήστρα και η χορωδία του Σχολείου ( κ.Καγιά) και στη συνέχεια χόρεψε το τμήμα Αθλητικής χορογραφίας (κ.Μπακαλέξη) συμμετέχοντας στις δράσεις του Δ.Βόλου για την τόνωση του εορταστικού κλίματος στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 17.12.2016.

20/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Στις 16.10.2016 γιορτάσαμε την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής μοιράζοντας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων,  στους μαθητές μήλα, προσφορά του Συνεταιρισμού Ζαγοράς. 

26/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Χαρισματικά παιδιά σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων

Χαρισματικά παιδιά σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών
Εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων σαν αυτών του ελληνικού σχολείου

Πέμπτη και Παρασκευή, 20-21 Οκτωβρίου, 16.00 - 21.00
10 ώρες σεμιναρίου
80 Ευρώ
Saint Joseph Βόλος

Αιτήσεις στο gifted@charismatheia.edu.gr
Περισσότερες πληροφορίες charismatheia.edu.gr | 6937021363

19/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Φεστιβάλ Δημιουργικότητας - 19 Οκτωβρίου

Φεστιβάλ Δημιουργικότητας - 19 Οκτωβρίου

17.30 Εγγραφές
18.00 Χαρισματικά παιδιά & Εκπαίδευση
18.45 Συναισθηματικές Ανάγκες Χαρισματικών παιδιών
19.30 Coffee Break
20.00 Χαρισμάθεια the Master classes
20.30 Test IQ

Παράλληλες Δραστηριότητες για τα παιδιά

Δημιουργική Γραφή
Γρίφοι - Puzzle - Κατασκευές
Κυνήγι Θησαυρού

Αιτήσεις στο gifted@charismatheia.edu.gr ή στη γραμματεία του Saint Joseph.

 

19/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαικών Γλωσσων

Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και Ευρωπαικών Γλωσσων

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα»και προσεγγίστηκε και μέσα  από τις Ευρωπαικές Γλώσσες.

 

17/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Τρέξαμε για τη ΦΛΟΓΑ

Τρέξαμε για τη ΦΛΟΓΑ

Την Κυριακή 9.10.2016 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας έτρεξαν για μια ακόμη χρονιά στην παραλία του Βόλου για να στηρίξουν έμπρακτα το έργο της ΦΛΟΓΑΣ.

17/10/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΥΕΛΙΚΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Γ ΤΑΞΗ

Στο πλαίσιο της Ευέλικτης ζώνης το σχολικό έτος 2015-2016  η Γ τάξη πραγματοποίησε τα εξής προγράμματα:

 

 

22/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

Ηλεκτρονικός εκφοβισμός

 Την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 13:00 στο Σχολείο μας πραγματοποίησαν στο αμφιθέατρο, ομιλία στους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ ο κ. Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, κ.Β.Καραΐσκος και ο Υποδιευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μαγνησίας κ. Γ.Ντιζές. 

05/02/2016

Διαβάστε περισσότερα
Μαθητικός διαγωνισμός ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Μαθητικός διαγωνισμός ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Οι εγγραφές για τον Μαθητικό διαγωνισμό "ΚΑΓΚΟΥΡΟ" ξεκίνησαν!.

Μπορείτε να κετεβάστε την αίτηση απο εδώ.

21/01/2016

Διαβάστε περισσότερα
Bazar 2015

Bazar 2015

Στο Σχολείο πραγματοποιήθηκε φιλανθρωπική εορταγορά στις 4/12/2015 με τη συμβολή των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονέων, των αποφοίτων της Σχολής και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου.

Όλοι με εξαιρετική διάθεση με σύμμαχο τις πολύ καλές καιρικές συνθήκες, μετά το μελωδικό καλωσόρισμα από τη χορωδία, την ορχήστρα και τα παιδιά της Δ΄ τάξης, συμμετείχαν σε αυτή τη γιορτή της αλληλεγγύης με χειροτεχνίες και γευστικές εκπλήξεις.

Τα έσοδα του Μπαζάρ και τα τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν σε ιδρύματα, οργανώσεις και οικογένειες.

23/12/2015

Διαβάστε περισσότερα
Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική Εορταγορά

Πρόσκληση στη Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική Εορταγορά

Η Εορταγορά θα περιλαμβάνει χειροτεχνίες και λιχουδιές μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και αποφοίτων της Σχολής.

Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.

Η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του Σχολείου

01/12/2015

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Στο πλαίσιο της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού την Δευτέρα 5. 10. 2015 το σχολείο οργάνωσε πληθώρα δράσεων. Κάθε τάξη παρακολούθησε μέσω του μαθήματος της γυμναστικής ποικίλα αθλήματα όπως στίβο, πετοσφαίρηση, καλαφοσφαιριση, πινγκ πόνγκ, ποδόσφαιρο καθώς και παιδαγωγικά παιχνίδια . Επίσης το σχολείο μας επισκέφτηκαν οι κ Ηλίας Αγδινιώτης και Αικατερίνη Μπακαλέξη και παρουσίασαν το παραολυμπιακό αθλήμα BOCCIA .

21/10/2015

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Μαθητές της Ε και Στ τάξης του Σχολείου μας , με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και των γονέων τους αναχώρησαν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 από την πόλη μας για την πολυήμερη διδακτική εκδρομή στο Βέλγιο και στην Ολλανδία στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης του Σχολείου μας με το Αμιγές Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βρυξελλών "Κεστεκίδειο" Βελγίου.

26/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

Λαογραφική έκθεση από τη Β’ τάξη

Με αφορμή το κεφάλαιο στη γλώσσα «Μες στο μουσείο», μιλήσαμε για το λαογραφικό μουσείο, για τα παλιά αντικείμενα, τα κτίρια, τη ζωή των προπάππων και των προγιαγιάδων μας στα χωριά ,σε συνδυασμό και με το μάθημα της μελέτης. ‘Ετσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε κι εμείς το δικό μας λαογραφικό μουσείο, φέρνοντας παλιά πράγματα από το σπίτι μας. Μαζέψαμε παλιά σίδερα, ζυγαριές, μύλους του καφέ,κατσαρόλες και γουδιά, παλιά παιχνίδια, κιλίμια και κεντήματα. Γράψαμε λεζάντες ,για το καθένα από αυτά, δίνοντας σχετικές πληροφορίες και ξεναγήσαμε τους γονείς μας μαθαίνοντας τους όσα μάθαμε πρώτα εμείς σε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν.

17/02/2015

Διαβάστε περισσότερα
Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εορταγορά  2014

Χριστουγεννιάτικη φιλανθρωπική εορταγορά 2014

 

Γιορτή αγάπης διοργανώθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ιωσήφ Βόλου στις 5 Δεκεμβρίου 2014.

Η Διεύθυνση, οι Μαθητές, οι Εκπαιδευτικοί και οι γονείς με το πιο λαμπρό τους χαμόγελο διοργάνωσαν κι εφέτος τη φιλανθρωπική εορταγορά που περιελάμβανε χειροτεχνίες, κατασκευές και γευστικά εδέσματα . Ένα μελωδικό καλωσόρισμα απηύθυναν οι μαθητές των τάξεων Α, Β, Δ και η χορωδία του Σχολείου που ερμήνευσαν χριστουγεννιάτικες μελωδίες με την καθοδήγηση της μουσικού κ.Σ.Καγιά.

Τη διοργάνωση αγκάλιασαν ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και ο Σύλλογος Αποφοίτων με πρωτότυπες δημιουργίες και πολύ καλή διάθεση.

Σκοπός της εορταγοράς, που αποτελεί πια παράδοση για το Σχολείο είναι, η προσφορά αγάπης από το περίσσευμα της καρδιάς αλλά και από το υστέρημά τους στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε για την ενίσχυση οργανώσεων, συλλόγων και ιδρυμάτων της περιοχής μας και όχι μόνο.

Αν και οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν αρκετά τους μαθητές της Στ΄ τάξης που με τη βοήθεια των μαθητών της Ε΄ τάξης και με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, οργάνωσαν την εορταγορά, τελικά όλοι μικροί και μεγάλοι χάρηκαν τη μοναδική αυτή γιορτή της αγάπης που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για το Κοινωνικό Σχολείο κι ευχήθηκαν: και του χρόνου να είμαστε όλοι καλά....

 

12/12/2014

Διαβάστε περισσότερα
Καθαρισμός Ακτής Αγ. Στεφάνου από το Σύλλογο Γονέων

Καθαρισμός Ακτής Αγ. Στεφάνου από το Σύλλογο Γονέων

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αυτοδυτών Βόλου στις 19/10/2014  διοργάνωσε καθαρισμό της ακτής Αγ. Στεφάνου στην οποία συμμετείχαν με ενθουσιασμό πολλοί μαθητές με τη συνοδεία των γονιών τους

21/10/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Την Κυριακή στις 12 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου σε μια ηλιόλουστη ημέρα, δρομική βόλτα-μαραθώνιος από το Σύλλογο Γονέων Παιδιών με καρκίνο ΦΛΟΓΑ , με σύνθημα ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗ ΦΛΟΓΑ .Αρκετά από τα παιδιά του σχολείου μας συμμετείχαν και απεδειξαν για άλλη μια φορά την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε γίνεται για φιλανθρωπικό σκόπο!!!

13/10/2014

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

  Η Α’ τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο της ημέρας ενάντια στο σχολικό εκφοβισμό διάβασε δικτυακά και συζήτησε δύο παραμύθια με σχετικό θέμα και εικονογραφημένα από παιδιά: «Τα μπαλόνια της φιλίας» και «Η Μόνα πάει σχολείο». Οι μικροί μαθητές κατάλαβαν τη σημασία της προσωπικότητας και της αξίας του κάθε ανθρώπου, το σεβασμό και την ομόνοια που πρέπει να υπάρχει στο χώρο του σχολείου αλλά και στο διάλειμμα και το παιχνιδι. Στο τέλος έγραψαν σε αληθινά μπαλόνια, σε ομάδες, λέξεις –συνθήματα που πρέπει να έχουμε μικροί και μεγάλοι στο μυαλό μας για την αρμονική μας συνύπαρξη με τους άλλους.

30/06/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ -HELMEPA

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΑΚΤΩΝ -HELMEPA

Οι μαθητές-τριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ταξης του Σχολείου , στα πλαίσια του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Καθαρισμού, το Σάββατο 10 Μαίου 2014, επισκέφτηκαν την παραλία του Αναύρου και συνέλεξαν με προσοχή και συνέπεια τα απορρίμματα. Καθάρισαν την ακτή, προσφέροντάς την πεντακάθαρη στους λουόμενους. Έπειτα, σε καθαρή ως επι των πλείστων παραλία, τα παιδιά έπαιξαν, απόλαυσαν τον ήλιο και με σύνθημα: "Ας Καθαρίσουμε την Ευρώπη" ευχήθηκαν σε όλους Καλό Καλοκαίρι!

Στόχος ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών απέναντι σε περιβαλλοντικά θέματα και συνεπώς στον καθαρισμό των ακτών!Η παραπάνω δράση έγινε σε συνεργασία με τη HELMEPA,την Ελληνική Ένωση Προστασίας Του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος.

09/05/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΛΗ ΠΡΑΞΗ ΠΑΣΧΑ

 

Καλή πράξη

Σύσσωμο το σχολείο , σε συνεργασία μετο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ,ξεκίνησε μια συλλογική προσπάθεια όλο το μήνα Μάρτιο μαζεύοντας πλαστικά καπάκια από μπουκάλια νερού κλπ. Όταν ολοκληρώθηκε η συλλογή τα παιδιά του σχολείου μας βοήθησαν στο να δοθούν για την αγορά αναπηρικού καροτσιού ώστε να βοηθήσουν συνάνθρωπο που είχε ανάγκη.

 

Επιπροσθέτως στα πλαίσια της Καλής Πράξης οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων συγκέντρωσαν τρόφιμα τα οποία δίνονται σταδιακά σε συνανθρώπους που τα έχουν ανάγκη και σε ενορίες του Βόλου που προσφέρουν συσσίτιο.

 

11/04/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΧΛΩΡΙΔΑ απότην Α τάξη

ΧΛΩΡΙΔΑ απότην Α τάξη

Τα δύο τμήματα της πρώτης τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο «Χλωρίδα» με αφορμή πίνακες του ζωγράφου Δ.Μοράρου και της εικονογράφου Φ.Στεφανίδου. Τα παιδιά μίλησαν για τα αγαπημένα τους φυτά, συνδύασαν τον κάθε μήνα με συγκεκριμένα λουλούδια και δέντρα, περιεργάστηκαν τους πίνακες ζωγραφικής. Στο τέλος άκουσαν το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη «Ο έρωτας του αλόγου και της λεύκας» και ζωγράφισαν εμπνευσμένα από την ιστορία.

10/04/2014

Διαβάστε περισσότερα

Γαλλόφωνες δρασεις στο Βόλο

Tο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας και ο Σύνδεσμος Καθηγητών Γαλλικής Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης Ελλάδας διοργανώνουν, το Σάββατο 29 Μαρτίου, στο πλαίσιο της Γαλλοφωνίας,

έκθεση γαλλόφωνου βιβλίου και προβολή της γαλλικής ταινίας "Le tableau"  για παιδιά και εφήβους  10-14 ετών στην Αιθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου "Αγιος Ιωσήφ"

Βόλου.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

1)Έκθεση γαλλόφωνων βιβλίων στο φουαγιέ της Αίθουσας Εκδηλώσεων του σχολείου (10.00-17.00)
Οργάνωση και παρουσίαση: Le Livre Ouvert, το γαλλόφωνο βιβλιοπωλείο της Αθήνας.
Για την απόλαυση της ανάγνωσης και της μάθησης, προτείνεται  μία ευρεία επιλογή κλασσικών και σύγχρονων συγγραφέων. Ανακαλύψτε:  ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΑ,ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ,

ΔΟΚΙΜΙΑ, ΠΟΙΗΣΗ,ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥΣ, ΚΟΜΙΚΣ,και ΛΕΞΙΚΑ

2)Προβολή της γαλλόφωνης ταινίας "Le tableau" με ελληνικούς υπότιτλους στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου (12.00-13.30)    (η είσοδος είναι δωρεάν)

27/03/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Σας ενημερώνουμε για τη Φιλανθρωπική Δράση του Σχολείου μας κατά το διάστημα Ιουνίου2013- Ιανουαρίου 2014, για την οποία βραβεύτηκε από το Δήμο Βόλου.

17/01/2014

Διαβάστε περισσότερα
Συμμετέχοντας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Συμμετέχοντας στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου

Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 οι μαθητές της χορωδίας συνοδευόμενοι από τη μουσικό κ.Καγιά τραγούδησαν μελωδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια στην πλατεία του Αγίου Νικολάου πλημμυρίζοντας την αγορά του Βόλου με χαρούμενες φωνές και χριστουγεννιάτικη διάθεση.

Επίσης το Σαββατο 21 Δεκεμβρίου 2013 μαθητές  του σχολείου μας συνοδευόμενοι δασκάλες τους και γονείς συμμετείχαν στη δράση του Δ.Βόλου για τη δημιουργία ενός μεγάλου γαλακτόδεντρου (συγκέντρωση γάλακτος που θα προσφερθεί στο κοινωνικό παντοπωλείο)

23/12/2013

Διαβάστε περισσότερα
Ασφαλώς κυκλοφορώ! από την Στ τάξη

Ασφαλώς κυκλοφορώ! από την Στ τάξη

Το μήνα Σεπτεμβριο οι μαθητές της Στ τάξης πραγματοποίησαν το πρόγραμμα Ασφαλώς κυκλοφορώ.Διάβασαν διάφορα άρθρα, σχολίασαν εικόνες και φωτογραφίες,συζήτησαν και κατέληξαν σε διάφορα συμπεράσματα όπως το πόσο εύκολο είναι να βάζεις τη ζώνη,να ελέχγεις το δρόμο διπλά πριν τον διασχίσεις, αλλά δυστυχώς το πόσο δύσκολα τους εφαρμόζουμε!

17/10/2013

Διαβάστε περισσότερα
Τις σημαίες του κόσμου...

Τις σημαίες του κόσμου...

... μας παρουσίασαν οι μαθητές της Στ τάξης

21/06/2013

Διαβάστε περισσότερα
Η γιαγιά θυμήθηκε βότανα δια πάσαν νόσον...

Η γιαγιά θυμήθηκε βότανα δια πάσαν νόσον...

... και τα παρουσίασε στους μαθητές της Ε τάξης

21/06/2013

Διαβάστε περισσότερα
Γνωρίζοντας τα φυτά και τα ζώα του τόπου μας...

Γνωρίζοντας τα φυτά και τα ζώα του τόπου μας...

... δραστηριότητες που πραγματοοίησαν οι μαθητές της Α τάξης

21/06/2013

Διαβάστε περισσότερα
Δοκιμές πάνω σε ξένο στίχο... από τους μαθητές της Δ τάξης

Δοκιμές πάνω σε ξένο στίχο... από τους μαθητές της Δ τάξης

Παρουσίαση προγράμματος ευέλικτης ζώνης που πραγματοποίησε η Δ τάξη το σχολικό έτος 2012-2013

21/06/2013

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ιάσονας και η Αργοναυτική εκστρατεία...

... γοήτευσαν τα παιδία της Γ τάξης!

13/03/2013

Διαβάστε περισσότερα
Γεύσεις ελιάς...

Γεύσεις ελιάς...

.. δοκίμασε η Γ τάξη

13/03/2013

Διαβάστε περισσότερα
(11/06/2012) Ενημέρωση για το ψωμί μέσω του προγράμματος «Πες αλεύρι».

(11/06/2012) Ενημέρωση για το ψωμί μέσω του προγράμματος «Πες αλεύρι».

Οι μαθητές της Γ’ τάξης με το πρόγραμμα«Πες αλεύρι» στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης ασχολήθηκαν με το ψωμί. Ενημερώθηκαν για τη διαδικασία καλλιέργειας και επεξεργασίας του σιταριού σε παλιότερες εποχές, δηλαδή για το όργωμα, τη σπορά, το θερισμό, το αλώνισμα ,το λίχνισμα και το άλεσμα. Έμαθαν για το ζύμωμα και το ψήσιμο του ψωμιού στο πλαίσιο των μαθημάτων τους στα γαλλικά, γνώρισαν διάφορα είδη ψωμιού ελληνικά και γαλλικά κυρίως είδαν κάποια στοιχεία για την ιστορία του ψωμιού από τα βάθη της ανθρώπινης ιστορίας ως τις μέρες μας αλλά έμαθαν και για τη διατροφική του αξία. Επισκέφτηκαν αρτοποιείο και σύγχρονο κυλινδρόμυλο, είδαν παραδοσιακά εργαλεία, έφτιαξαν τυρόψωμο, έμαθαν παραδόσεις και παροιμίες σχετικές με το ψωμί. Στην παρουσίασή τους στο σχολείο χόρεψαν ένα ελληνικό παραδοσιακό τραγούδι το «Λεβέντη μυλωνά» και δραματοποίησαν ένα γαλλικό παιδικό τραγούδι που μιλούσε για ένα μυλωνά υπναρά.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(11/06/2012) «Η ζωή στην πόλη και στο χωριό»

(11/06/2012) «Η ζωή στην πόλη και στο χωριό»

Με αφορμή το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος «Η ζωή στην πόλη και στο χωριό», τα παιδιά της Δ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ. Γεροδήμου Ελένη και Λειβαδάρου Βασιλική, αποφάσισαν να κατασκευάσουν μικρογραφίες μιας πόλης και ενός χωριού. Οι επισκέπτες μπόρεσαν να θαυμάσουν τις μακέτες των παιδιών στο φουαγιέ του σχολείου μας.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(13/06/2012) Παρουσίαση προγραμμάτων απο την Δ τάξη.

(13/06/2012) Παρουσίαση προγραμμάτων απο την Δ τάξη.

Η Δ’ τάξη παρουσίασε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 τα δυο προγράμματα που υλοποίησε στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης. Το πρώτο αφορούσε τη ζωή και την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Τα παιδιά δραματοποίησαν τη μάχη στα Γαυγάμηλα, την επιστροφή στα Σούσα και το θάνατό του. Το δεύτερο πρόγραμμα αφορούσε το πώς η συμπεριφορά μας επηρεάζει τους ανθρώπους γύρω μας. Οι μαθητές μέσα από ένα θεατρικό παρουσίασαν τρία στιγμιότυπα από μια συνηθισμένη μέρα στο σχολείο, όπου κάποιοι μαθητές πληγώνουν και στεναχωρούν.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(12/06/2012) Παρουσίαση προγραμμάτων

(12/06/2012) Παρουσίαση προγραμμάτων

Στις 12 Ιουνίου 2012, η Ε΄ τάξη παρουσίασε το πρόγραμμα που υλοποίησε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, με θέμα την Ελευθερία, το υπέρτατο αγαθό. Την ίδια μέρα η Β΄ τάξη παρουσίασε τα προγράμματα «Μίλα μου για μήλα» και η «Τέχνη στο σχολείο». Η παρουσίαση έγινε με τη μορφή θεατρικών δρώμενων, χορών έκθεσης ζωγραφικής και προβολή οπτικοακουστικού υλικού.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(11/06/2012) Παρουσίαση των τριών προγραμμάτων ευέλικτης ζώνης.

(11/06/2012) Παρουσίαση των τριών προγραμμάτων ευέλικτης ζώνης.

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012 η Α΄ τάξη παρουσίασε τα τρία προγράμματα ευέλικτης ζώνης που υλοποίησε καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, «Μαθαίνω καλούς τρόπους», «Σπίτι μου σπιτάκι μου», «Περνά περνά η μέλισσα». Η παρουσίαση συνοδεύτηκε από έκθεση μακετών σπιτιών στο foyer του σχολείου.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(08/06/2012) Επίσκεψη στις Φθιώτιδες Θήβες και στο φωτοβολταϊκό πάρκο.

(08/06/2012) Επίσκεψη στις Φθιώτιδες Θήβες και στο φωτοβολταϊκό πάρκο.

Την Παρασκευή 8 Ιουνίου οι μαθητές της Ε’ Τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στις Φθιώτιδες Θήβες και στο φωτοβολταϊκό πάρκο του κ. Καρνομουράκη.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(24/05/2012) Επίσκεψη στο θερμοκήπιο του κου Παχιού.

(24/05/2012) Επίσκεψη στο θερμοκήπιο του κου Παχιού.

Η Α’ Τάξη επισκέφθηκε το θερμοκήπιο του κου Παχιού, πρότυπη μονάδα παραγωγής γαρδένιας στα Πλατανίδια Βόλου στις 24 Μαΐου 2012.Τα παιδιά απόλαυσαν τη φιλοξενία του, έμαθαν για τη διαδικασία παραγωγής του φυτού και φύτεψαν τις δικές τους γαρδένιες.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(18/05/2012) Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Μύλοι Λούλη»

(18/05/2012) Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Μύλοι Λούλη»

Στις 18 Μαΐου 2012 οι μαθητές των Β’ και Γ’ Τάξεων επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρίας «Μύλοι Λούλη» στη Σούρπη Μαγνησίας, ξεναγηθήκαν στους χώρους του εργοστασίου και ενημερώθηκαν από τον κ. Κοζανίτη για τη διαδικασία αλέσματος του σιταριού με σύγχρονα μηχανήματα. Παράλληλα στο μουσείο του εργοστασίου ήρθαν σε επαφή με παραδοσιακά εργαλεία και σκεύη αρτοπαρασκευής.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(17/04/2012) Έκθεση αφιερωμένη στο θρυλικό Asterix στο Αθανασάκειο  Αρχαιολογικό Μουσείο  Βόλου.

(17/04/2012) Έκθεση αφιερωμένη στο θρυλικό Asterix στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Tην Παρασκευή 17/4/2012, όσοι μαθητές επιθυμούσαν, επισκέφτηκαν την έκθεση αφιερωμένη στο θρυλικό Asterix στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(17/05/2012) Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

(17/05/2012) Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

Οι μαθητές της Γ’ Τάξης παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Νεολιθικό Πολιτισμό στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου την Πέμπτη 17 Μαΐου 2012.

03/07/2012

Διαβάστε περισσότερα
(28/02-16/03/12) Project «Σπίτι μου σπιτάκι μου».

(28/02-16/03/12) Project «Σπίτι μου σπιτάκι μου».

Οι μαθητές της Α΄ τάξης και οι δασκάλες τους κ. Νταβλαμάνου Έλενα και κ. Ξηραδάκη Χαρούλα, στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης, σχεδίασαν και υλοποίησαν project με τίτλο «Σπίτι μου σπιτάκι μου».

11/05/2012

Διαβάστε περισσότερα
Ευχές μαθητών για την χρονιά του 2012

Ευχές μαθητών για την χρονιά του 2012

Σε μία περίοδο κατά την οποία όλοι ακούμε δυσάρεστες ειδήσεις, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρακινήθηκαν από τους δασκάλους τους να γράψουν τις ευχές κι επιθυμίες που θα ήθελαν να πραγματοποιηθούν τη χρονιά 2012 και όχι μόνο.

11/05/2012

Διαβάστε περισσότερα
(10/02/2012) Παρουσίαση βιβλίου απο τον Γιάννη Λουκάκο

(10/02/2012) Παρουσίαση βιβλίου απο τον Γιάννη Λουκάκο

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές της Ε΄ και τη Στ΄ τάξης προσκλήθηκαν από γνωστό βιβλιοπωλείο του Βόλου για να συμμετάσχουν στην παρουσίαση του βιβλίου του γνωστού Chef κ. Γιάννη Λουκάκου

11/05/2012

Διαβάστε περισσότερα
(20/01/2012) Μαθητές του Ελληνογαλλικού Σχολείου Saint Paul έδωσαν συναλία

(20/01/2012) Μαθητές του Ελληνογαλλικού Σχολείου Saint Paul έδωσαν συναλία

Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 επισκέφτηκαν το σχολείο μας μαθητές του Ελληνογαλλικού Σχολείου Saint Paul κι έδωσαν συναυλία με τη φιλαρμονική τους ορχήστρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(13/01/2012) Συμμετοχή Β τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος του «Εμείς κι ο Κόσμος»

(13/01/2012) Συμμετοχή Β τάξης στο πλαίσιο του μαθήματος του «Εμείς κι ο Κόσμος»

Την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2012 οι μαθητές της Β΄ τάξης δημιούργησαν το δικό τους κήπο!!! στο πλαίσιο του μαθήματος του «Εμείς κι ο Κόσμος»

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(02/12/2011) Συμμετοχή της Β τάξης στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

(02/12/2011) Συμμετοχή της Β τάξης στη Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Β΄ τάξης κατέβηκαν στην κουζίνα κι έφτιαξαν χειροποίητες μηλόπιτες προκειμένου να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(01/12/2011) Συμμετοχή της Ε τάξης στην Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

(01/12/2011) Συμμετοχή της Ε τάξης στην Χριστουγεννιάτικη εορταγορά

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Ε΄ τάξης κατέβηκαν στην κουζίνα κι έφτιαξαν χειροποίητα κουλουράκια προκειμένου να βοηθήσουν με το δικό τους τρόπο στη χριστουγεννιάτικη εορταγορά.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα