Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Εργασίες Μαθητών

Αλληλογραφία με μαθητές του Λεόντειου Δημοτικού Σχολείου

Με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών γαλλικής του Λεόντειου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης και αυτών του Σχολείου μας, οι μαθητές των Γ, Δ & E τάξεων ανταλλάσσουν σε μηνιαία βάση αλληλογραφία στα γαλλικά προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους και να εξασκήσουν τη γλώσσα. Η συγκεκριμένη δράση ενθουσίασε τα παιδιά που "έβγαλαν" όλη τους τη δημιουργικότητα για να την επικοινωνήσουν στους νέους φίλους τους.

 

25/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Α τάξη για την 28η Οκτωβρίου

Συνδυάζοντας τη διασκέδαση με τη μάθηση, η Α τάξη κατασκεύασε σημαιάκια κι έναν ήρωα του  1940!

31/10/2018

Διαβάστε περισσότερα
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΝΟΥΛΑ!

Χρόνια πολλά σε όλες τις μανούλες που γιορτάζουν την Κυριακή 23 Μαΐου ευχήθηκαν οι μαθητές όλων των τάξεων με πρωτότυπες χειροτεχνίες και εκπλήξεις που έφτιαξαν με τα χεράκια τους.

11/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Το δάσος των συναισθημάτων από την Γ τάξη

Οι μαθητές της Γ Τάξης επισκέφτηκαν στις 26/4 τον χώρο Πολιτισμού Τζόρτζιο ντε Κιρικο όπου παρακολούθησαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα "Το δάσος των συναισθημάτων". Τα παιδια εκφράστηκαν , αναγνώρισαν συναισθήματα και ζωγράφισαν το δέντρο των συναισθημάτων...

 

10/05/2018

Διαβάστε περισσότερα
Καλό μήνα!

Καλό μήνα!

Τα παιδιά των Α και Β τάξεων μας ευχήθηκαν με τις "χελιδόνες" τους!

 

01/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση προγράμματος διατροφής από την Ε τάξη

Στις 16 Φεβρουαρίου τα παιδιά του σχολείου μας γιόρτασαν την Αποκριά με τραγούδι, κέφι, χορό και…καραμελοπόλεμο!

Την ίδια μέρα η Ε τάξη παρουσίασε το πρόγραμμα που εκπονείται κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τίτλο «Μενού με νου». Με κεντρικό σύνθημα του προγράμματος  «με το πιρούνι μας αλλάζουμε τον κόσμο» διερευνούμε την πορεία της τροφής «από το χωράφι στο ράφι» και μαθαίνουμε τελικά να επιλέγουμε τις τροφές με το μικρότερο οικολογικό αποτύπωμα στον πλανήτη. Έτσι τα παιδιά της τάξης παρουσίασαν μαύρο θέατρο, τραγούδησαν τα «ναι και τα όχι της διατροφής» και χορεύοντας έγιναν μικροί μάγειρες.

Επίσης οι μαθητές της Ε τάξης έφτιαξαν με ζύμη την κυρα Σαρακοστή, αυτοσχέδιο ημερολόγιο με τη φιγούρα της γυναίκας που προσεύχεται και νηστεύει, παλιό ελληνικό έθιμο.

Καλή Σαρακοστή!

26/02/2018

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρική Αγωγή - Ιστορία από τη Γ τάξη

Οι μαθητές  της Τρίτης τάξης (τμήματα Γ1 και Γ2)  στο πλαίσιο της Θεατρικής Αγωγής σε συνδυασμό  με το μάθημα της Ιστορίας  υποδύθηκαν τους   12 θεούς του Ολύμπου. Τα αγόρια  ντύθηκαν Ποσειδώνας, Δίας, Άρης  κλπ  φορώντας και κρατώντας τα σύμβολα και τα χαρακτηριστικά του καθενός και τα κορίτσια Αφροδίτη, Δήμητρα, Άρτεμη κλπ στολισμένες και ντυμένες ανάλογα. Τα υπόλοιπα παιδιά μάντευαν για ποιον θεό και θεά επρόκειτο, οι μικροί ηθοποιοί παρουσίαζαν ο καθένας τη ζωή του θεού  που υποδύονταν και αναφέρονταν στον τομέα που προστάτευε. Έτσι μέσα από την αμφίεση και  τη δραματοποίηση  οι μαθητές κι οι μαθήτριες  μεταφέρθηκαν στον Όλυμπο και ζωντάνεψαν το δωδεκάθεο της ελληνικής  μυθολογίας.

 

 

17/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Προγράμματα ευέλικτης στην Α τάξη

Προγράμματα ευέλικτης στην Α τάξη

Οι μαθητές της Α τάξης του σχολείου μας ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης «Γνωριμία με την καφέ αρκούδα» και , αφού  έντυσαν την αρκούδα της τάξης τους, την παρουσίασαν στους μαθητές όλων των τάξεων και στους γονείς τους.

Επίσης, στις 17 Μαρτίου 2017  παρουσίασαν στο αμφιθέατρο του σχολείου μας το πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης  «Αχ, μελισσούλα μελισσάκι». Οι μικροί μαθητές μας ντυμένοι μικρά μελισσάκια.  μίλησαν για τη μέλισσα και τη χρησιμότητά της, τραγούδησαν στα ελληνικά και γαλλικά το «Μάγια η μέλισσα» και έπαιξαν επί σκηνής το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι «Περνά περνά η μέλισσα». 

 

02/07/2017

Διαβάστε περισσότερα
Ε τάξη : Γνωρίζω τον κόσμο… αγκαλιά με τα βιβλία

Ε τάξη : Γνωρίζω τον κόσμο… αγκαλιά με τα βιβλία

Ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα της Ευέλικτης Ζώνης «Γνωρίζω τον κόσμο… αγκαλιά με τα βιβλία- ιστορία της γραφής» οι μαθητές  της Ε τάξης παρουσίασαν με τη μορφή «πρόζας» τα βασικά ιστορικά σημεία της εξέλιξης της γραφής και του πολιτισμού. Έτσι αναφέροντας και δείχνοντας σημαντικούς σταθμούς όπως τη μικρογράμματη γραφή τραγούδησαν το «Μικρό και το Μεγάλο» ή τη δημιουργία άλλων αλφαβήτων με βάση  το ελληνικό το «Σ’ Αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες» … !  Μια ξεχωριστή ομαδική παρουσίαση με κείμενα και τραγούδια! Συγχαρητήρια , παιδιά! Καλό καλοκαίρι!

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Μυκηναϊκός πολιτισμός στην Γ τάξη

Μυκηναϊκός πολιτισμός στην Γ τάξη

Η Γ τάξη σε συνέχεια της διδασκαλίας που αφορά στην ενότητα της ιστορίας για τον μυκηναικό πολιτισμό και της βιωματικής δράσης στο πρόγραμμα του Αθανασάκειου μουσείου,την Παρασκευή 9-6-17 έκανε στην τάξη ενα μυκηναικο συμπόσιο. Οι μαθητές και οι δασκάλες τους κ. Έλλη Χατζηδημητρίου και Βασιλική Λειβαδάρου ετοίμασαν εδέσματα, δημιούργησαν μυκηναικές τοιχογραφίες, δραματοποίησαν όψεις του πολιτισμού αυτού,φόρεσαν τους χιτώνες τους και απόλαυσαν αυτή τη δράση.

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Ν. Καζαντζάκης: Η Στ τάξη στα γαλλικά...

Ν. Καζαντζάκης: Η Στ τάξη στα γαλλικά...

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης , η καθηγήτρια των Γαλλικών  κ. Αθανασία Ελευθερούλη , φοιτήτριες του παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και η καθηγήτρια τους κ. Ευτυχία Δαμασκού εργάστηκαν από κοινού σ ‘ένα πρόγραμμα για τα 60 χρόνο από το θάνατο του μεγάλου συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη . 

06/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Το Τετράδιο της Τέχνης Γ τάξη

Το Τετράδιο της Τέχνης Γ τάξη

Στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης: Το τετράδιο της Τέχνης,  η τρίτη τάξη δημιουργεί προσωπίδες , μελετά τις Μούσες και τα παιδιά παίζουν παιχνίδι αναγνωρίζοντας κάθε μία από αυτές.

26/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Γ τάξη γράφει για τη UNICEF

Η Γ τάξη γράφει για τη UNICEF

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef   Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2017 με σύνθημα : Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ  τάξης σε συνεργασία με τις δασκάλες τους κ. Λειβαδάρου Βασιλική και Χατζηδημητρίου Έλλη δημιούργησαν από ένα παραμύθι. Τα παραμύθια της Γ τάξης με τίτλους: Το σεντούκι των διακαιωμάτων και Γιούνι, στόχο είχαν να ευαισθητοποιήσουν και  να ενημερώσουν παράλληλα τα παιδιά για τη σύμβαση των Διακαιωμάτων τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε να συγγράψουν και να εικονογραφήσουν τα παραμύθια τους. Μέσα από αυτή την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των παιδιών, προωθήθηκαν αξίες όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη και η ειρήνη.

26/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Πασχαλινές Δημιουργίες από την Δ Τάξη

Πασχαλινές Δημιουργίες από την Δ Τάξη

Τα παιδιά προετοιμάζουν το Πάσχα με πολλές ευφάνταστες δημιουργίες!

05/04/2017

Διαβάστε περισσότερα

Συνταγές από την Γ Τάξη

Σε μία από τις δραστηριότητες στο μάθημα «Μελέτη Περιβάλλοντος», οι μαθητές έπρεπε να φέρουν μία συνταγή ( ή παραπάνω εφόσον το επιθυμούσαν) που θα ήταν ωραίο να τις μοιραστούν με τους συμμαθητές τους. Οι συνταγές συγκεντρώθηκαν μπήκαν σε αλφαβητική σειρά και ήρθε η ώρα να μοιραστούν, να υλοποιηθούν και να δώσουν γεύση και άρωμα στη διατροφή μας. Καλή σας όρεξη!!

( Τα ονόματα των μαθητών είναι με αλφαβητική σειρά)

05/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
Τα ουράνια της Αγάπης δώρα

Τα ουράνια της Αγάπης δώρα

Την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 έγιναν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας τα εγκαίνια της σχολικής έκθεσης που διοργανώθηκε από το Δήμο Βόλου με έργα ζωγραφικής και ευχές από τους μαθητές όλων των τάξεων . Η έκθεση θα είναι επισκέψιμη έως τις 13/1/2017. 

23/12/2016

Διαβάστε περισσότερα