Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Επιμόρφωση

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Στο όμορφο Καρπενήσι, υλοποιήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου διημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που συνδιοργάνωσαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Αδερφών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, , με θέμα «Η διαχείριση της σχολικής τάξης».

Μέσα σε ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, με τη βοήθεια της τέχνης, του θεάτρου και της μουσικής, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ευχαριστούμε τις εισηγήτριες της διημερίδας κ. Μαργαρίτα Παπακώστα, Ελισάβετ Περακάκη και Θάλεια Καλλιαντά για τη δημιουργική τους παιδαγωγική προσέγγιση.

 

10/09/2018

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

Στις 20/1//2017 οι καθηγήτριες Γαλλικών του Σχολείου μας παρακολούθησαν επιμορφωτική ημερίδα στη Λάρισα σχετικά με την ύλη και τη διδασκαλία της ενότητας Α2 DELF από την κ. Evelyne Berard 

12/12/2017

Διαβάστε περισσότερα
Επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γαλλικών

Επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γαλλικών

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, η Σχολική Σύμβουλος των Γαλλικών κ. Νίκου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργάνωσε στο σχολείο  μας επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές   του Νομού Μαγνησίας με τίτλο La Grammaire autrement.

Εισηγήτρια ήταν η κ. Μάρθα Ασφή καθηγήτρια  Γαλλικών και επιμορφώτρια ενηλίκων και ανέπτυξε πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης της γραμματικής προκειμένου να γίνει πιο  εύκολη κι ευχάριστη η διδασκαλία της.

12/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Tα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον

Tα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης στην Αθήνα η 6η Ημερίδα επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων με θέμα: «Τα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον». 600 εκπαιδευτικοί των 12 σχολείων συγκεντρώθηκαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αρχικά τις εισηγήσεις των κυρίων Ν.Δεσύπρη, Ι. Πανούση και π. Σπ. Τσιμούρη. Κατόπιν, χωρίστηκαν σε ομάδες για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σε καίρια ζητήματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον των Σχολείων. Μετά την παράθεση γεύματος στον αύλειο χώρο του Σχολείου, ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με ομιλητές τους κύριους Γ. Σπανό (επίτιμο καθηγητή  παιδαγωγικής στο ΕΚΠΑ) , Θεοδωρόπουλο, Καραγιάννη και κυρία Τζίμα. Τέθηκαν ερωτήματα στα οποία οι ομιλητές προσπάθησαν να απαντήσουν όσο πιο άρτια και ολοκληρωμένα μπορούσαν. Το πέρας  της ημερίδας βρήκε τους επιμορφούμενους πιο πλούσιους σε ιδέες και ανοιχτούς στις νέες προκλήσεις του μέλλοντος.

16/11/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ

"ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ"

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12 Α

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή .pdf (2.0 Mb)

10/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα στο Σχολείο μας το Σάββατο 2.4.2016.

Οι εισηγήτριες, κ.Αλεξία Μπακοπούλου Σχολική ψυχολόγος και η κ.Παναγιώτα Δημητροπούλου, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκαν στις Κοινωνικές και Συναισθηματικές Δεξιότητες, στις διεθνείς διαπιστώσεις που αναφέρονται για το θέμα αυτό στη σχολική πραγματικότητα, στη σημασία της επικοινωνίας ως κοινωνική και συναισθηματική δεξιότητα, στη συστημική προσέγγιση κι επικοινωνία, στα εμπόδια που συναντούμε στην επικοινωνία και στις αρχές της αποτελεσματικής επικοινωνίας.

 Μέσα από τις εισηγήσεις, τις βιωματικές ασκήσεις και την  αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ομιλήτριες και σε όλους τους εκπαιδευτικούς υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει για κάθε παιδί ο «ασφαλής» χώρος του Σχολείου και η αξία της τήρησης με συνέπεια των κανόνων και των ορίων από όλους,  εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Τονίστηκε ότι όλοι μες στο σχολείο αποτελούν μία ομάδα της οποίας τα μέλη έχουν ξεκάθαρα όρια και οφείλουν να επικοινωνούν με αμεσότητα. Στο σύγχρονο σχολείο κυριαρχεί η επικοινωνία που στηρίζεται στην αλληλεπίδραση, την ειλικρίνεια, τη συνεννόηση και την ενσυναίσθηση.

Η επιμόρφωση που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου άφησε σε όλους μας τις θετικότερες εντυπώσεις για την πληρότητα της ενημέρωσης, την αμεσότητα στην προσέγγιση των επίκαιρων θεμάτων και την έντεχνη εμπλοκή όλων των επιμορφούμενων.

06/04/2016

Διαβάστε περισσότερα
 17.11.2015 SCIENTIX Εργαστηριακό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών​

17.11.2015 SCIENTIX Εργαστηριακό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών​

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:15 – 12:15 στο εργαστήριο υπολογιστών της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Βόλου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο, ενός κύκλου εργαστηριακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, με τίτλο Scientix – Το Ευρωπαϊκό δίκτυο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση STEM (Science Technology Engineer Mathematics), στην πράξη.​ Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι διττός. Στοχεύει αφενός στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης επιστημών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αφετέρου στην συμμετοχή και ενεργή εμπλοκή τους με το δίκτυο προώθησης της εκπαίδευσης επιστημών Scientix.​

10/11/2015

Διαβάστε περισσότερα
Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ

Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου
πραγματοποιήθηκε στον Βόλο επιμορφωτική διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των τριών ελληνογαλλικών δημοτικών σχολείων του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ. Με τη στήριξη των Αδελφών του Τάγματος και την καθοδήγηση έμπειρων επιμορφωτών απασχολήθηκαν με επίκαιρα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης. Η διημερίδα ήταν συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί στα Καμένα Βούρλα τον Ιούνιο του 2011.

Σκοπός της, η διαρκής ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών μας προκειμένου να ανανεώνουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαίτερα δε των μαθητών και μαθητριών μας.

30/08/2013

Διαβάστε περισσότερα