Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Επιμόρφωση

Επιμόρφωση στο Λαγονήσι

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου!
Επιμόρφωση και διακοπές στο Λαγονήσι για εκπαιδευτικούς των σχολείων μας 14-16/7/2020  με εμψυχωτές τον Π. Θεόδωρο Κοντίδη και τις Αδελφές Αλμπέρτα και Αγνή.

17/07/2020

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ

«Για να διαπαιδαγωγήσεις ένα παιδί, χρειάζεται ολόκληρο χωριό»
Ημερίδα Πνευματικής Επιμόρφωσης συνδιοργάνωσαν την 1η Φεβρουαρίου 2020 τα Μαριανά Εκπαιδευτήρια και οι Σχολές των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, με στόχο εκπαιδευτικοί και προσωπικό των σχολείων να εμβαθύνουν στην παιδαγωγική της χριστιανικής αγάπης.

09/02/2020

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Ράγκμπι

Επιμόρφωση στην Αθήνα καθηγητών φυσικής αγωγής και καθηγητών γαλλικής γλώσσας για το ράγκμπι. Διοργάνωση IFA.

Merci a Florence Saint Ygnan et a son equipe!

29/11/2019

Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα για την Εκπαίδευση

Ημερίδα για την Εκπαίδευση

Τα σχολεία του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως (Saint Joseph Πεύκης, Jeanne d’ Arc Πειραιά και Saint Joseph Βόλου) στον ενάμιση και πλέον αιώνα αδιάλειπτης λειτουργίας τους στην Ελληνική Εκπαίδευση έχουν ως στόχο οι μαθητές τους να διαμορφώσουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο ψυχικής καλλιέργειας.

16/10/2019

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Επιμόρφωσης εκπαιδευτικών

Την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2019 εκπαιδευτικοί του σχολείου μας είχαν τη χαρά να συμμετάσχουν σε ημερήσιο επιμορφωτικό
σεμινάριο με τίτλο «Κατανοώ πώς κατανοώ- Μια
διαφοροποιημένη κειμενοκεντρική προσέγγιση» που διεξήχθη
στους χώρους της Ελληνογαλλικής Σχολής Jeanne D Arc στον Πειραιά.
Συντελεστές της ημερίδας ήταν το Δημοτικό Σχολείο
της Jeanne D  Arc και η κ.Ζωή Κρόκου, διδάκτορας Ειδικής
Παιδαγωγικής του ΕΚΠΑ με μεταπτυχιακή ειδίκευση στη
Διδακτική της Γλώσσας.

 Αντικείμενο της επιμόρφωσης ήτανμια νέα προσέγγιση της διδασκαλίας της γλώσσας με στόχοτην κατανόηση των κειμένων μέσα από δραστηριότητες που θέτουν τα παιδιά σε εγρήγορση αναζητώντας στο κείμενο
πληροφορίες ενδοκειμενικές, λεξιλογικές αλλά και
διακειμενικές, καθώς διαβάζοντάς το κάνουν συνειρμούς με
άλλα συναφή κείμενα.Στην ημερίδα συμμετείχαν δάσκαλοι και δασκάλες από τα δημοτικά σχολεία των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ και τα Λεόντεια δημοτικά σχολεία, που εργάστηκαν σε ομάδες παράγοντας σημαντικό έργο.
Μετά από συνεργασία ενός χρόνου το δημοτικό σχολείο της Jeanne D’ Arc και η κ.Κρόκου έχουν συγγράψει ένα εγχειρίδιο σχετικό με τον νέο τρόπο διδασκαλίας της κειμενικής κατανόησης, το οποίο θα αποτελέσει ένα χρήσιμο κι αποτελεσματικό εργαλείο στη διδασκαλία του μαθήματος της Γλώσσας.

 
 

26/06/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας του Ν. Μαγνησίας

Τη Δευτέρα 28/5/2019 η Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου για τη Γαλλική Γλώσσα κ. Χαίδω Νάτση διοργάνωσε στο Σχολείο μας επιμόρφωση των καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας του Ν. Μαγνησίας της Α/θμιας εκπαίδευσης με θέμα «Σύγχρονες παιδαγωγικές προσεγγίσεις για τη διδασκαλία της Γαλλικής Γλώσσας σε μαθητές Δημοτικού».
Η Ημερίδα περιελάμβανε εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής: «À la maniére de Paul Éluard…» και εργαστήρι Πολυαισθητηριακής μάθησης με θέμα: «Dans ma famille, il y a…»

30/05/2019

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα επιμόρφωσης για τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου

Το Σάββατο 2/3/2019, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν επιμόρφωση που αφορούσε στις συγκρούσεις και την προεφηβεία. Την ημερίδα εμψύχωσαν οι κ. Καλώτα Ιωάννα και Μερκονιάν Αικατερίνη, ψυχολόγοι - ψυχοθεραπεύτριες.

05/03/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση για την Ασφάλεια του Διαδικτύου & την Ασφάλεια στην Οδήγηση

  Μία ξεχωριστή επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Ιωσήφ Βόλου τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή οδήγηση. Με τρόπο έντεχνο οι ομιλητές κύριος Σκόνδρας αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και ο κύριος Μανδαλώζης, συγκοινωνιολόγος, Διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» ανέπτυξαν τα ζωτικής σημασίας θέματα. 

13/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών

Στο όμορφο Καρπενήσι, υλοποιήθηκε στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου διημερίδα επιμόρφωσης εκπαιδευτικών που συνδιοργάνωσαν τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία των Αδερφών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως, , με θέμα «Η διαχείριση της σχολικής τάξης».

Μέσα σε ένα ήρεμο και όμορφο περιβάλλον οι εκπαιδευτικοί των τριών σχολείων συμμετείχαν σε βιωματικές δράσεις, με τη βοήθεια της τέχνης, του θεάτρου και της μουσικής, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους και συσφίγγοντας τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ευχαριστούμε τις εισηγήτριες της διημερίδας κ. Μαργαρίτα Παπακώστα, Ελισάβετ Περακάκη και Θάλεια Καλλιαντά για τη δημιουργική τους παιδαγωγική προσέγγιση.

 

10/09/2018

Διαβάστε περισσότερα

Επιμόρφωση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας

Στις 20/1//2017 οι καθηγήτριες Γαλλικών του Σχολείου μας παρακολούθησαν επιμορφωτική ημερίδα στη Λάρισα σχετικά με την ύλη και τη διδασκαλία της ενότητας Α2 DELF από την κ. Evelyne Berard 

12/12/2017

Διαβάστε περισσότερα
Επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γαλλικών

Επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές Γαλλικών

Την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017, η Σχολική Σύμβουλος των Γαλλικών κ. Νίκου σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο διοργάνωσε στο σχολείο  μας επιμορφωτικό σεμινάριο για καθηγητές   του Νομού Μαγνησίας με τίτλο La Grammaire autrement.

Εισηγήτρια ήταν η κ. Μάρθα Ασφή καθηγήτρια  Γαλλικών και επιμορφώτρια ενηλίκων και ανέπτυξε πρωτότυπους τρόπους προσέγγισης της γραμματικής προκειμένου να γίνει πιο  εύκολη κι ευχάριστη η διδασκαλία της.

12/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Tα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον

Tα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον

Το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Λεόντειο Λύκειο Νέας Σμύρνης στην Αθήνα η 6η Ημερίδα επιμόρφωσης του εκπαιδευτικού προσωπικού των Ελληνογαλλικών Σχολείων με θέμα: «Τα Ελληνογαλλικά Σχολεία σήμερα: κοινές αρχές, τρόποι συνεργασίας, προκλήσεις για το μέλλον». 600 εκπαιδευτικοί των 12 σχολείων συγκεντρώθηκαν και παρακολούθησαν με ενδιαφέρον αρχικά τις εισηγήσεις των κυρίων Ν.Δεσύπρη, Ι. Πανούση και π. Σπ. Τσιμούρη. Κατόπιν, χωρίστηκαν σε ομάδες για να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες σε καίρια ζητήματα που αφορούν στο παρόν και στο μέλλον των Σχολείων. Μετά την παράθεση γεύματος στον αύλειο χώρο του Σχολείου, ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα με ομιλητές τους κύριους Γ. Σπανό (επίτιμο καθηγητή  παιδαγωγικής στο ΕΚΠΑ) , Θεοδωρόπουλο, Καραγιάννη και κυρία Τζίμα. Τέθηκαν ερωτήματα στα οποία οι ομιλητές προσπάθησαν να απαντήσουν όσο πιο άρτια και ολοκληρωμένα μπορούσαν. Το πέρας  της ημερίδας βρήκε τους επιμορφούμενους πιο πλούσιους σε ιδέες και ανοιχτούς στις νέες προκλήσεις του μέλλοντος.

16/11/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΗΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΩΣ

"ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ"

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016

ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 12 Α

ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κατεβάστε την πρόσκληση σε μορφή .pdf (2.0 Mb)

10/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης για εκπαιδευτικούς

Ημερίδα Ευαισθητοποίησης έλαβε χώρα στο Σχολείο μας το Σάββατο 2.4.2016.

Οι εισηγήτριες, κ.Αλεξία Μπακοπούλου Σχολική ψυχολόγος και η κ.Παναγιώτα Δημητροπούλου, Λέκτορας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρθηκαν στις Κοινωνικές και Συναισθηματικές Δεξιότητες, στις διεθνείς διαπιστώσεις που αναφέρονται για το θέμα αυτό στη σχολική πραγματικότητα, στη σημασία της επικοινωνίας ως κοινωνική και συναισθηματική δεξιότητα, στη συστημική προσέγγιση κι επικοινωνία, στα εμπόδια που συναντούμε στην επικοινωνία και στις αρχές της αποτελεσματικής επικοινωνίας.

 Μέσα από τις εισηγήσεις, τις βιωματικές ασκήσεις και την  αλληλεπίδραση ανάμεσα στις ομιλήτριες και σε όλους τους εκπαιδευτικούς υπογραμμίστηκε η ιδιαίτερη σημασία που έχει για κάθε παιδί ο «ασφαλής» χώρος του Σχολείου και η αξία της τήρησης με συνέπεια των κανόνων και των ορίων από όλους,  εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Τονίστηκε ότι όλοι μες στο σχολείο αποτελούν μία ομάδα της οποίας τα μέλη έχουν ξεκάθαρα όρια και οφείλουν να επικοινωνούν με αμεσότητα. Στο σύγχρονο σχολείο κυριαρχεί η επικοινωνία που στηρίζεται στην αλληλεπίδραση, την ειλικρίνεια, τη συνεννόηση και την ενσυναίσθηση.

Η επιμόρφωση που ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου άφησε σε όλους μας τις θετικότερες εντυπώσεις για την πληρότητα της ενημέρωσης, την αμεσότητα στην προσέγγιση των επίκαιρων θεμάτων και την έντεχνη εμπλοκή όλων των επιμορφούμενων.

06/04/2016

Διαβάστε περισσότερα
 17.11.2015 SCIENTIX Εργαστηριακό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών​

17.11.2015 SCIENTIX Εργαστηριακό Σεμινάριο Εκπαιδευτικών​

Την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:15 – 12:15 στο εργαστήριο υπολογιστών της Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ Βόλου, πραγματοποιήθηκε το πρώτο, ενός κύκλου εργαστηριακών σεμιναρίων για εκπαιδευτικούς, με τίτλο Scientix – Το Ευρωπαϊκό δίκτυο επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών για την εκπαίδευση STEM (Science Technology Engineer Mathematics), στην πράξη.​ Ο σκοπός του εργαστηρίου είναι διττός. Στοχεύει αφενός στην ενημέρωση των εκπαιδευτικών για τις σύγχρονες τάσεις της εκπαίδευσης επιστημών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αφετέρου στην συμμετοχή και ενεργή εμπλοκή τους με το δίκτυο προώθησης της εκπαίδευσης επιστημών Scientix.​

10/11/2015

Διαβάστε περισσότερα
Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ

Διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των Ελληνογαλλικών Δημοτικών Σχολείων του Αγίου Ιωσήφ

Στις 6 και 7 Σεπτεμβρίου
πραγματοποιήθηκε στον Βόλο επιμορφωτική διημερίδα για τους εκπαιδευτικούς των τριών ελληνογαλλικών δημοτικών σχολείων του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ. Με τη στήριξη των Αδελφών του Τάγματος και την καθοδήγηση έμπειρων επιμορφωτών απασχολήθηκαν με επίκαιρα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης. Η διημερίδα ήταν συνέχεια της προηγούμενης που είχε πραγματοποιηθεί στα Καμένα Βούρλα τον Ιούνιο του 2011.

Σκοπός της, η διαρκής ανατροφοδότηση των εκπαιδευτικών μας προκειμένου να ανανεώνουν και να εμπλουτίζουν τις γνώσεις και δεξιότητές τους προς όφελος ολόκληρης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαίτερα δε των μαθητών και μαθητριών μας.

30/08/2013

Διαβάστε περισσότερα