Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Εκδρομές - επισκέψεις

Η Δ τάξη στο Στέκι του Παιδιού

Οι μαθητές της Δ τάξης παρακολούθησαν  στο Στέκι Παιδιού τι πρόγραμμα " Η Γέννηση του Χριστού μέσα από τη Βυζαντινή Τέχνη".Τα παιδιά συζήτησαν για τη Γέννηση, παρακολούθησαν και περιέγραψαν Βυζαντινές εικόνες και έκαναν οι ίδιοι αναπαράσταση.Στη συνέχεια κατασκεύασαν με πηλό ένα αγαλματάκι της Παναγίας με τον Χριστό.

29/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ τάξη στο ΚΠΕ Μουζακίου

Οι μαθητές της Δ τάξης επισκέφθηκαν  το κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Μουζακίου στο οποίο παρακολούθησαν πρόγραμμα για το νερό περπάτησαν Στην κοίτη του ποταμού Παμίσου του και συζήτησαν για το πρόγραμμα εκτροπής του Αχελώου. Και μέσα από παιχνίδι κατάλαβαν τη σημασία του καθαρού νερού για κάθε ζωντανό οργανισμό στη συνέχεια στο κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης έκαναν δραστηριότητες σχετικές με τον κύκλο του νερού τη χρήση η κατάχρηση του. Ακολούθησε παιχνίδι στον προαύλιο χώρο του κέντρου. 

29/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Στ τάξη στη Βουλή των Ελλήνων

Την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου οι μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών, κ. Γεροδήμου, κ. Ζήτρα, κ.Κακαβά , επισκέφτηκαν το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και τη Βουλή των Ελλήνων. Ενθουσιάστηκαν με τα εκθέματα της Ελληνικής Επανάστασης, συγκινήθηκαν αντικρίζοντας τα κειμήλια των ηρώων, μα ξετρελάθηκαν με την έκθεση playmobil "το  1821 αλλιώς"!!! Στη Βουλή, αφού ξεναγήθηκαν στην έκθεση "Ρήγας Βελεστινλής" ,"συνεδρίασαν" στα έδρανα του Κοινοβουλίου μαζί με βουλευτές του τόπου μας, κ. Μακρή, κ. Μαραβέγια, κ. Μεικόπουλο.
Εμπειρίες μοναδικά χαραγμένες στη μνήμη των μελλοντικών ενεργών πολιτών!

08/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Ε΄ τάξη στην Terra Ιncognita

Στις 31 Οκτωβρίου 2019 η Ε΄ τάξη του Σχολείου μας  επισκέφτηκε στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα την περιοδική έκθεση σύγχρονης τέχνης "Terra incognita". Την έκθεση επιμελήθηκε η ιστορικός τέχνης κ. Φαίη Τζανετουλάκου η οποία και μας ξενάγησε στο χώρο της έκθεσης. Με τη βοήθεια της ιστορικού τα παιδιά προσέγγισαν τα έργα των έντεκα καλλιτεχνών και εξέφρασαν τις δικές τους σκέψεις τους για την εποχή τους, τον κόσμο τους, το περιβάλλον και την επιτακτική ανάγκη για την προστασία του.

05/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στη Δράκεια

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019 οι τάξεις Δ και Ε επισκέφτηκαν το μαρτυρικό χωριό Δράκεια Πηλίου. Στο χώρο του Μουσείου οι μαθητές έμαθαν για την τραγική ιστορία του χωριού και τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του Β  Παγκοσμίου πολέμου, επισκέφτηκαν την κεντρική πλατεία - χώρο μνήμης και θυσίας- καθώς και το μνημείο - αφιέρωμα στο ιστορικό παρελθόν.
Επίσης στο Μουσείο Αγροτικής, Λαογραφικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, οι μαθητές ταξίδεψαν πίσω στο χρόνο μέσα από παλαιά εργαλεία, υφαντά και ενδυμασίες ανθρώπων, αντικείμενα μιας εποχής περασμένης αλλά που η μνήμη συνεχίζει να συντηρεί.
Θερμές ευχαριστίες στους κ. Γιάννη Κουτή και Γιάννη Εμφιετζίδη, από τη Δ/νση Αρχείων, Μουσείων & Βιβλιοθηκών Βόλου, που μας συνόδεψαν και μας ξενάγησαν στην επίσκεψή μας.

11/10/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ τάξη στο λεωφορείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Η Δ  τάξη επισκέφτηκε στις 8/10/2019 το λεωφορείο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στην Παραλία του Βόλου το οποίο λειτουργεί με την ηλιακή ενέργεια .Εκεί μάθαμε να μειώνουμε τα περιττά ψώνια μας, να μην χρησιμοποιούμε πλαστικές σακούλες ,να ανακυκλώνουμε και να είμαστε φιλικοί στο περιβάλλον.

09/10/2019

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή στις Ράχες

Την Τρίτη 28 Μαϊου όλες οι τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν τον Πολυχώρο «Νησί», που βρίσκεται στις Ράχες της Στυλίδας,  στον νομό Φθιώτιδας. Μια μεγάλη παραθαλάσσια έκταση οργανωμένη για αθλητικές δραστηριότητες περίμενε όλους τους μαθητές. Πέρα από τα γήπεδα ποδοσφαίρου, βόλλεϋ, το τραπέζι του πινγκ πονγκ, τα παιδιά μας συμμετείχαν   σε σεμινάριο για την ανακύκλωση κυρίως του πλαστικού και σε αθλητικές δοκιμασίες όπου διαγωνίστηκαν σε δυάδες, ώσπου να ανακηρυχτεί ο νικητής ανά τάξη!

Μετά το μεσημεριανό γεύμα πάνω σε τραπέζια από ανακυκλωμένο ξύλο, με ξύλινα καφάσια για δίσκους σερβιρίσματος, λαδόκολλλα για τραπεζομάντηλο και χοντρό μακαρόνι για καλαμάκι αναψυκτικού, φύγαμε για τον Βόλο μικροί και μεγάλοι ενθουσιασμένοι από τις μοναδικές εμπειρίες  που ζήσαμε !!

 

 

30/05/2019

Διαβάστε περισσότερα

Οι Γ και Δ στην λίμνη Κάρλα

Στις 9  Μαίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ και Δ τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη λίμνη Κάρλα και στον οικισμό. Στην αρχή επισκεφτήκαμε το  Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας όπου εκεί μάθαμε για τη ζωή της λίμνης και τα τη χλωρίδα και την πανίδα , τη ζωή των ψαράδων και είδαμε παλιά αντικείμενα που χρησιμοποιούσαν τα παλιότερα χρόνια. Στη συνέχεια , πήγαμε στη λίμνη όπου εκέι με τηλεσκόπια και κυάλια παρατηρήσαμε τα πουλιά να πετούν. Ακολούθησε παιχνίδι ατην πλατεία Δημινίου.

29/05/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας

Την αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας είχαν την τύχη να επισκεφτούν οι μαθητές/τριες του Ελληνογαλλικού Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Ιωσήφ". Αφού παρακολούθησαν ένα βίντεο για τα σώματα της Ελληνικής Αστυνομίας και την προσφορά τους, γνώρισαν μέλη της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ) και παρατήρησαν τα μέρη από τα οποία αποτελείται η στολή τους. Έπειτα είδαν με πολλή προσοχή την διαδικασία συλλογής των αποτυπωμάτων, ενώ μια έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές:γνώρισαν τον τετράποδο αστυνομικό τον Bruno, τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο στην ανακάλυψη εκρηκτικής ύλης. Στη συνέχεια, υπό την καθοδήγηση αστυνομικών, περιηγήθηκαν στην έκθεση αστυνομικών κειμηλίων (στολές, έγγραφα, ποδήλατα, όπλα κλπ) ενώ μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση έκαναν με τον Διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας, Αστυνομικό Διευθυντή, κύριο Βασίλειο Καραΐσκο. Οι μικροί μαθητές έφυγαν από το αστυνομικό μέγαρο με τις καλύτερες εντυπώσεις και νιώθοντας ιδιαίτερα ασφαλείς!

11/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στην Αθήνα

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Δ ταξης την Παρασκευή 29 Μαρτίου επισκέφθηκαν την Αθήνα με στόχο να ξεναγηθούν στην Ακρόπολη και στα μνημεία της κλασικής εποχής, για τα οποία διδάχθηκαν στη διάρκεια της χρονιάς, στο μάθημα της Ιστορίας. Ανέβηκαν τον ιερό λόφο, είδαν από κοντά τα Προπύλαια και το ναό της Αθηνάς Νίκης, θαύμασαν τον Παρθενώνα και το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες. Στη συνέχεια ,μετά από μια βόλτα στη Διονυσίου Αεροπαγίτου με τα ωραία διατηρημένα νεοκλασικά κτήρια που διακοσμούνται με φουρούσια και ακροκέραμα, κατευθύνθηκαν στο θέατρο Ελληνικός Κόσμος.

Εκεί με τη βοήθεια της εικόνας πια , έκαναν μια διαδραστική περιήγηση στον ιερό λόφο που ήταν αφιερωμένος στη θεά Αθηνά. Ζωντάνεψαν μπροστά τους όλα τα κτήρια με τα χρώματα, τους κίονες, τα γλυπτά των αετωμάτων και των ζωφώρων, έργα του Φειδία, του Μνησικλή, του Ικτίνου και του Καλλικράτη. Παρατήρησαν με λεπτομέρεια την τέχνη του χρυσού αιώνα της Αθήνας, μια τέχνη που έχει κυριαρχήσει στους αιώνες κι έχει χαρακτηριστεί ως «κλασική».

06/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε τάξη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου & στο Μουσείο της Πόλης

Η Ε’ τάξη στην Τρίτη 5 Μαρτίου στο πλαίσιο του προγράμματος της
Ευέλικτης Ζώνης «Μπουκιές και book …ιές» ξεναγήθηκε στη βιβλιοθήκη του
Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από την βιβλιοθηκονόμο κ. Αγάπη Πολύζου. Τα
παιδιά κατανόησαν το σύστημα ταξινόμησης των βιβλίων, το σύστημα του
δανεισμού, τη χρησιμότητα της ύπαρξης των βιβλιοθηκών λόγω της
συντήρησης παλιών βιβλίων και της διατήρησης αρχείων από σπάνια βιβλία.
Αναζητώντας μέσα στον «φυσικό χώρο» των βιβλίων τις «γνώσεις» οι
μαθητές διασκέδασαν μαθαίνοντας!

Στη συνέχεια η τάξη επισκέφτηκε το Μουσείο της Πόλης στο πλαίσιο του
προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «Αποστολή στον Άρη» όπου
παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους σεισμούς, το τρενάκι του
Πηλίου και τα παλιά επαγγέλματα με σκοπό να αντιληφθούν πώς
επηρεάζεται η ζωή των ανθρώπων και η εξέλιξη των επιστημών και της
τεχνολογίας!

06/03/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Στ τάξη στη Βουλή των Ελλήνων

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη 21/2/2019.
Ειδικότερα τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή). Τα εκθέματα του Μουσείου έχουν άμεση σχέση με την προετοιμασία και την οργάνωση της Ελληνικής επανάστασης και ζωντάνεψαν το μάθημα Ιστορίας που διδάσκονται στη ΣΤ΄ τάξη.
Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου παρακολούθησαν μία σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του κτηρίου και το πολίτευμα της χώρας μας και παρακολούθησαν μέρος των εργασιών του κοινοβουλίου από τα θεωρεία.

23/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ τάξη στις Θερμοπύλες

Την Παρασκευή 22/2/2019 η Δ τάξη του σχολείου μας επισκέφτηκε το Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών. Σε έναν χώρο όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη εποχή, τα παιδιά ένιωσαν τον παλμό της μάχης.Επισκέφτηκαν το μνημείο του Λεωνίδα και των Θεσπιέων και ανέβηκαν στον λόφο του Κολωνού.

23/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Α τάξη στο μουσείο Τσαλαπάτα

Τα μικρά πρωτάκια σήμερα γνώρισαν έναν χώρο "σταθμό" για την πόλη μας!Επισκέφθηκαν τον χώρο Τσαλαπάτα κ παρακολούθησαν γεμάτα ενδιαφέρον το εκπαιδευτικό πρόγραμμα:Τα τρία γουρουνάκια πάνε μουσείο.Ξεναγήθηκαν στον χώρο του παλιού εργοστασίου,έπαιξαν,δραματοποίησαν το παραμύθι κι έμαθαν πολλά για τα υλικά χτισίματος!

07/02/2019

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην έκθεση «Τα καΐκια που πληγώναμε»

    Οι μαθητές των Δ και Στ τάξεων επισκέφτηκαν την εικαστική έκθεση με θέμα «Τα καϊκια που πληγώναμε»,  μια εικαστική έκθεση με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας για την καταστροφή των μικρών ψαροκάικων μετά από σχετική εντολή της Ευρωπαϊκής  Ένωσης. Την έκθεση διοργανώνουν οι φορείς της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού, «Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών Βόλου-Τομέας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων» και «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ για τη διάσωση του Πολιτιστικού Αποθέματος», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, την Ιστορικό Τέχνης Φαίη Τζανετουλάκου και το Δίκτυο Καλλιτεχνών «Ορίζοντας Γεγονότων». Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής,  γλυπτά και  εικαστικές δημιουργίες που συγκίνησαν , ενημέρωσαν και προβλημάτισαν παιδιά κι εκπαιδευτικούς!
     Τα παιδιά ξεναγήθηκαν από την κ. Φαίη Τζανετουλάκου και ευαισθητοποιήθηκαν στο ζήτημα της «επιβεβλημένης λήθης» μέσα από την παράλογη καταστροφή των παραδοσιακών ξύλινων σκαφών στην Ελλάδα. Αυτό συμβαίνει εδώ και τρεις δεκαετίες με αφορμή τις επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς καμία μέριμνα για τη διάσωση μιας «θαλασσινής αρχιτεκτονικής» όπου η τέχνη συμβιώνει με την εργασία και τη ζωή.
Θερμά συγχαρητήρια κι ευχαριστίες στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και το μεράκι τους.

25/01/2019

Διαβάστε περισσότερα

Η Στ τάξη στο Σέσκλο

Στις 29 Μαΐου οι μαθητές της Στ’ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του
Σέσκλου, όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το νερό» με τη κ.
Ευαγγελία Σταμέλου , στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού προγράμματος
«Αποστολή στον Άρη». Αρχικά ξεναγήθηκαν στον υπέροχα συντηρημένο αρχαιολογικό
χώρο -με έμφαση στην εξέλιξη του οικισμού λόγω της ύπαρξης και χρήσης του νερού- και στη συνέχεια χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν το κυνήγι του «χαμένου θησαυρού» , έφτιαξαν αγγεία, ζωγράφισαν και έγραψαν για τις εντυπώσεις τους. Μια «γεμάτη» από γνώσεις και εμπειρίες εκπαιδευτική δραστηριότητα που ολοκληρώθηκε με ενθουσιασμό, διασκέδαση και σεβασμό τόσο απέναντι στους «δημιουργούς» και συντελεστές του προγράμματος όσο και στην ιστορία μας.

Ευχαριστούμε πολύ!!!

05/06/2018

Διαβάστε περισσότερα
Εκδρομή της Γ τάξης στο Μουσείο Συναισθημάτων στη Αθήνα

Εκδρομή της Γ τάξης στο Μουσείο Συναισθημάτων στη Αθήνα

Το Σάββατο 21 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα με γονείς και παιδιά  στο Μουσείο Συναισθημάτων.Το πρόγραμμα που παρακολουθήσαμε με τον τίτλο "Το παλάτι του θυμού" πρόσφερε στα παιδιά τη δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα διαδραστικά εκθέματα ,να κατακτήσουν μεγαλύτερη επίγνωση του συναισθήματος του θυμού και να ανακαλύψουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν δημιουργικά τη ζωτική του ενέργεια.

 

 

10/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ τάξη στην Ακρόπολη

Η Δ τάξη επισκέφτηκε σήμερα , 30/3/2018 τον ιερό βράχο και το μουσείο της Ακρόπολης για να θαυμάσει τα πολιτιστικά αριστουργήματα της αρχαιότητας που θαμπώνουν και επηρεάζουν την ιστορική και αρχιτεκτονική παγκόσμια ματιά.

30/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Στ τάξη στην Πάτρα, Αρχαία Ολυμπία & Μεσολόγγι

Ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ των αναμνήσεών τους πρόσθεσαν οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου μετά την τριήμερη διδακτική τους επίσκεψη στην Πάτρα, στην αρχαία Ολυμπία και στο Μεσολόγγι στις 29, 30 και 31 Μαρτίου 2018.

30/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε & Στ τάξεις στο Βελεστίνο

Οι μαθητές της Ε και  Στ τάξης επισκέφτηκαν στις 6 Μαρτίου το Βελεστίνο. Ξεναγήθηκαν  στον νέο χώρο που φιλοξενείται η Χάρτα του Ρήγα. Παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και παρατήρησαν με μεγάλη προσοχή τα "σύμβολα" της Χάρτας. Επίσης επισκέφτηκαν τον χώρο που ήταν το σπίτι του και τον ανδριάντα όπου και τραγούδησαν τον Θούριο για να τιμήσουν τον "σπορέα της Επανάστασης".

Εμπειρία μοναδική που παρακίνησε τους μαθητές να "σκέφτονται ελεύθερα για να σκέφτονται καλά..."

19/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Γ τάξη στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Οι μαθητές και η μαθήτριες της Γ  τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο πλινθοκεραμοποιείας Τσαλαπάτα.Εκεί αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τη ιστορία του Μουσείου και την ιστορία του ως εργοστάσιο, πααρακολούθησαν και συμμετείχαν σε εργαστήρι φτιάχνοντας με πηλό σπίτια νεολιθικης εποχής και παρασκεύασαν μικρά κεραμίδια...

12/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Γ τάξη επισκέφτηκε τους Μύλους Λούλη

Σκέψεις των παιδιών της Γ τάξης από την επίσκεψή τους στο εργοστάσιο «ΜΥΛΟΥΣ ΛΟΥΛΗ»………

 

«Tην προηγούμενη Τετάρτη όλη η Τρίτη τάξη πήγαμε  στον Αλμυρό στην οικογενειακή επιχείρηση μύλοι Λούλη , γιατί στη Γλώσσα και στη Μελέτη είχαμε μιλήσει σχετικά με τον ψωμί και την παρασκευή του…..»

 

 

«Το κτίριο δέσποζε κοντά στην καταγάλανη θάλασσα με τα πλοία .Όταν το πλησίασα, είδα κάτι τεράστιους κυλινδρόμυλους , που ήταν σαν μια εξαώροφη πολυκατοικία…»

 

 

«Στη συνέχεια , μας υποδέχτηκε ένας  υπάλληλος και μας ξενάγησε μέσα στους χώρους. Πρώτα είδαμε και μάθαμε για την ιστορία του ψωμιού που εξελίσσεται μέχρι σήμερα και την διαδικασία , τον κόπο που έκαναν οι άνθρωποι για να αποκτήσουν αυτή τη σημαντική τροφή……..»

 

 

«…Αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο , ήταν η καθαριότητα και η τάξη που υπήρχε σ ‘ αυτό το εργοστάσιο…..»

 

«Μετά μας έδωσαν κεκάκια και κουλούρια και κάτι σκουφιά και σακούλες και μας ξενάγησαν  σε όλο το εργοστάσιο και στον τομέα πακεταρίσματος και είδαμε στοίβες με σακιά και αλεύρι…..»

 

« Εκεί διαβάσαμε ότι ιδρύθηκε το 1872, άρα  ήταν πάρα πολύ παλιό .Ήταν θεόρατο και είχε τρεις στρογγυλούς σωλήνες που εκεί είχαν αποθηκεύσει αλεύρι….»

 

« Η καλύτερη  ωστόσο αίθουσα ήταν εκείνη με τα πειράματα. Με παραξένεψε αρκετά ο θόρυβος που έκαναν τα μηχανήματα , ενώ ταυτόχρονα σκεφτόμουν πώς γίνεται να μην κουράζονται ποτέ….»

 

« Ήταν τόσο ωραία και μαγευτικά από τις ωραίες μυρωδιές , αλλά και τους καλούς και χαμογελαστούς κυρίους που μας χαιρετούσαν……»

 

 

«….Στο βίντεο έδειχνε τη σπορά , το όργωμα , τον θερισμό , το αλώνισμα  και το λίχνισμα στα παλιά χρόνια…..»

 

«… Στον πρώτο όροφο μύριζε ζεστό ψωμί, γιατί όταν βλέπαμε το βίντεο έφτιαχναν ψωμί… Εγώ ένιωθα μεγάλη χαρά  που θα ξέραμε τόσα πολλά πράγματα……»

 

 

« Μου άρεσε πολύ το δώρο που μας έδωσαν στο τέλος , που ήταν μια σακούλα με δυο πακέτα αλεύρι…Με παραξένεψε πως όλοι διασκέδαζαν τη δουλειά τους , αντί να κουράζονται.. Φοβόμουνα όμως ότι θα έβγαινα κουφός…»

12/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Το σχολείο παρακολούθησε τον "Αρχοντοχωριάτη"

Οι μαθητές όλων των τάξεων του Σχολείου παρακολούθησαν την παράσταση            «Ο Αρχοντοχωριάτης» του Μολιέρου στο Θέατρο της Πειραματικής Σκηνής           Ν. Ιωνίας στις 14/2/2018.

  

05/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Γ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΛΕΥΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΟΥΛΗ

Η Γ τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο του σχετικού  με το ψωμί  κεφαλαίου  στο μάθημα της Γλώσσας και στη Μελέτη  Περιβάλλοντος, επισκέφθηκε την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου την Αλευροβιομηχανία Λούλη. 

26/02/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ τάξη επισκέπτεται τις Θερμοπύλες

Η μάχη των Θερμοπυλών πάντα αποτελούσε πηγή έμπνευσης για όλους. Έτσι κ η Δ τάξη του σχολείου μας αποφάσισε με γνώμονα τη θέληση για έμπνευση κ μάθηση να επισκεφτεί το Κέντρο ιστορικής ενημέρωσης Θερμοπυλών. Σε έναν χώρο όπου η ιστορία συναντά τη σύγχρονη εποχή, τα παιδιά ένιωσαν τον παλμό της μάχης.Επισκέφτηκαν το μνημείο του Λεωνίδα και των Θεσπιέων και ανέβηκαν στον λόφο του Κολωνού σαν νέοι Σπαρτιάτες.Οι αναμνήσεις που δημιουργήθηκαν στους μαθητές χαράχτηκαν με χρυσά γράμματα στην καρδιά τους όπως το ποίημα του Σιμωνίδη (Ω ξειν αγγέλειν Λακεδαιμονίοις...)

11/02/2018

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή Ψωμιού - Γ τάξη

Γιορτή Ψωμιού - Γ τάξη

Την Παρασκευή  13  Οκτωβρίου   οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ τάξης επισκέφθηκαν τη γιορτή ψωμιού που οργανώθηκε από το σύλλογο Αρτοποιών Ν.Μαγνησίας και την Αλευροβιομηχανία Λούλη. Τα παιδιά   φορώντας ποδιές και ειδικά σκουφιά,  είδαν από κοντά νερόμυλο, έπαιξαν με το αλεύρι, ζύμωσαν  ψωμί, έδωσαν στο ζυμάρι σχήμα δικής τους έμπνευσης και απόλαυσαν ένα φρεσκοψημένο κουλούρι Θεσσαλονίκης από αρτοποιούς που  έφτιαχναν και φούρνιζαν αρτοποιήματα   μπροστά στα μάτια τους. Παρακολούθησαν ένα μάγο σε διάφορα κόλπα  που τα ενθουσίασε  ψάχνοντας  μια μαγική συνταγή παραδοσιακού ψωμιού και έφυγαν με δώρο μια σακούλα που περιείχε  πακέτο αλεύρι, DVD  σχετικό  με τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού από το σιτάρι, βιβλία με συνταγές για θρεπτικά σάντουιτς και σίγουρα  πολλές ωραίες εμπειρίες που θα γίνουν αξέχαστες αναμνήσεις.

 

 

17/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Εκδρομή στη Μακρινίτσα

Εκδρομή στη Μακρινίτσα

Τη Δευτέρα 12 Ιουνίου οι Α, Β και Γ τάξεις επισκέφτηκαν τη Μακρινίτσα, περιηγήθηκαν στα όμορφα καλτερίμια της, θαύμασαν τα πηλιορίτικα αρχοντικά της και έπαιξαν κάτω από τα δροσερά αιωνόβια πλατάνια της κεντρικής πλατείας.

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα ..στο Δημοτικό σχολείο του χθες

Την Παρασκευή 19 Μαΐου η ΣΤ τάξη επισκέφθηκε τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και παρακολούθησε το πρόγραμμα  «Μια μέρα ..στο Δημοτικό σχολείο του χθες».  Τα παιδιά  μέσα από  παλιά αρχεία δημοτικών σχολείων  , φωτογραφίες, λογοτεχνικά κείμενα, ταινίες, παλιά βιβλία δημοτικού συνέλεξαν στοιχεία για τα κτήρια, τους μαθητές , τα μαθήματα, το σχολικό πρόγραμμα και τη σχολική ζωή των μαθητών του δημοτικού  στη διάρκεια του 20ου αι. Ξεφύλλισαν παλιά βιβλία δημοτικού, παρατήρησαν διαφορές σε σχέση με τα τωρινά και συμπλήρωσαν σχετικό φυλλάδιο όπου συγκέντρωσαν τα συμπεράσματά τους. 

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Το 3 Γυμνάσιο φιλοξενεί τους μελλοντικούς του μαθητές

Τη Δευτέρα  15 Μαΐου το 3ο Γυμνάσιο Βόλου φιλοξένησε  τους μαθητές της ΣΤ τάξης του σχολείου μας που πρόκειται να φοιτήσουν σε αυτό την επόμενη σχολική χρονιά.

Η διευθύντρια κ.Ρηγάκη κι η υποδιευθύντρια κ.Κατσούδα καλωσόρισαν τα παιδιά και τις δασκάλες τους κι αφού τους έδωσαν την ευκαιρία να συστηθούν και να εκφράσουν τα συναισθήματά τους για το Γυμνάσιο, τα ξενάγησαν στους χώρους του σχολείου (αυλή, γυμναστήριο, σχολικές  αίθουσες, αίθουσα εκδηλώσεων) τους μίλησαν για τη δομή του σχολικού ωραρίου, τα μαθήματα και  τις εκδηλώσεις. Μετά από ένα αξιόλογο μουσικό καλωσόρισμα από παιδιά της τρίτης τάξης, οι μαθητές συνοδευόμενοι από  παιδιά  που ήδη φοιτούν στην πρώτη τάξη παρακολούθησαν μάθημα σε διάφορα τμήματα.  Στο τέλος ,κύκλωσαν σε ένα ταμπλό ένα από τα αναγραφόμενα συναισθήματα , που τους εξέφραζε πιο πολύ σε σχέση με την επικείμενη  αλλαγή στη σχολική τους ζωή και μετά από ένα κέρασμα ,ανανέωσαν το ραντεβού τους με το καινούριο τους σχολείο για τον Σεπτέμβρη.

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 οι μαθητές των τάξεων Δ΄ ,Ε΄ και Στ΄  πραγματοποίησαν ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα. Στα Τρίκαλα τα παιδιά επισκέφτηκαν τα δίδυμα οθωμανικά λουτρά στις παλαιές φυλακές Τρικάλων, το Μουσείο Τσιτσάνη στον ίδιο χώρο, καθώς και το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα που λειτουργεί ως Μουσείο της Πόλης.
Στην Καρδίτσα επίσης  τα παιδιά έπαιξαν στο πάρκο Παυσίλυπο, μια πραγματική όαση στο κέντρο της πόλης.

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Ιστορικό Μουσείο

Η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Ιστορικό Μουσείο

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στη Βουλή των Ελλήνων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.Γκαβανίδου, κ.Γκόγκα και κ.Τσαρδακά.

Ειδικότερα τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις δασκάλες τους στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή). Τα εκθέματα του Μουσείου έχουν άμεση σχέση με την προετοιμασία και την οργάνωση της Ελληνικής επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Τα προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών, τα αυθεντικά όπλα με τα οποία αυτοί αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας γοήτευσαν τα παιδιά και ζωντάνεψαν το μάθημα Ιστορίας που διδάσκονται στη ΣΤ΄ τάξη.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στην Παλιά Βουλή, τα παιδιά μετά από ένα σύντομο γεύμα, μετέβησαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου αρχικά παρακολούθησαν μία σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του κτηρίου και το πολίτευμα της χώρας μας. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της Βουλής επισκέφτηκαν την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια που φιλοξενούσε έγγραφα, προσωπικά του αντικείμενα και γενικότερα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η έκπληξη για τους μαθητές ήταν η παρακολούθηση μέρους των εργασιών του κοινοβουλίου από τα θεωρεία!

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Ε τάξη επισκέπτεται την Καστοριά

Η Ε τάξη επισκέπτεται την Καστοριά

Οι μαθητές της Ε’ τάξης  με συνοδούς τις εκπαιδευτικούς  κ. Ένη Ζήτρα,Αθανασία Ελευθερούλη και Χαρούλα Ξηραδάκη πραγματοποίησαν διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή στην Καστοριά στις 19-20 Μαΐου 2017  στο πλαίσιο των προγραμμάτων της Ευέλικτης Ζώνης :  « Η ιστορία της γραφής, μ’ ένα βιβλίο γνωρίζω στον κόσμο», «Ο Αστερίξ ταξιδεύει…». Τα παιδιά επισκέφτηκαν  το Μουσείο Κέρινων Ομοιωμάτων, τον Νεολιθικό Οικισμό Δισπηλιού, το Σπήλαιο του Δράκου, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας(απολιθωμένο δάσος), το Ενυδρείο. Ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους από εκπαιδευμένο προσωπικό, συζήτησαν  και θαύμασαν τα εκθέματα! Η εμπειρία μοναδική χάρη στην ομαδικότητα, τη συνεργασία και την ευγένεια που έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδρομής οι μαθητές! 

 

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου

Στις 2 Μαΐου οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν την Κεντρική Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης: «Η ιστορία της γραφής- με τα βιβλία ταξιδεύω στον κόσμο». Η βιβλιοθηκονόμος , κ. Αγάπη, ξενάγησε τα παιδιά σε

διάφορες αίθουσες της βιβλιοθήκης (είσοδο-δανεισμός, αίθουσα περιοδικών, αίθουσα χαρτών, αίθουσα αναζήτησης υλικού). Στη συνέχεια όλοι μαζί «κατέλαβαν» μία αίθουσα και πολύ ήσυχα – όπως αρμόζει σε μια βιβλιοθήκη – έμαθαν το σύστημα ταξινόμησης των βιβλιοθηκών , υπολόγισαν σωστά τον αριθμό των βιβλίων που υπάρχουν στη βιβλιοθήκη, κατανόησαν ποια «αντικείμενα» -εκτός από τα βιβλία-μπορούν να αποτελούν αρχειακό υλικό μιας βιβλιοθήκης(κασέτες, βιντεοκασέτες, CD, DVD, εφημερίδες, καρτ-ποστάλ, αφίσες, περιοδικά,…). Τέλος αναζήτησαν βιβλία σύμφωνα με το σύστημα ταξινόμησης. Όλα τα παιδιά ενθουσιάστηκαν μαθαίνοντας τόσο ενδιαφέρουσες πληροφορίες καιαγωνιούν να διαβούν το κατώφλι της βιβλιοθήκης ως φοιτητές. Με το καλό!

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε τάξη στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου

Τα παιδιά της Ε΄ τάξης στις 28 Απριλίου επισκέφτηκαν για άλλη μια φορά το αρχαιολογικό «Αθανασάκειο» Μουσείο Βόλου στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης: «Η ιστορία της γραφής- με τα βιβλία ταξιδεύω στον κόσμο». Ειδικότερα παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Λαμπερές Ιστορίες Φωτιάς», όπου κατανόησαν τη σημασία στην εξέλιξη των πολιτισμών-άρα και της γραφής- της ανακάλυψης της φωτιάς. Έμαθαν, έπαιξαν «με την ιστορία της φωτιάς», βρήκαν τους κρυμμένους θησαυρούς στο μουσείο! Μια εποικοδομητική , αξέχαστη εμπειρία που ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στη μοναδικά αγιογραφημένη «Αγία Τριάδα» και με πολύ παιχνίδι…

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Έκθεση με κούκλες

Έκθεση με κούκλες

Στις 6 ή 7 Απριλίου οι μαθητές της Ε’ τάξης επισκέφτηκαν τη μοναδική έκθεση με κούκλες από όλο τον κόσμο στο «Τζόρτζιο Ντε Κίρικο». Η έκπληξη και ο θαυμασμός ζωγραφίστηκαν αμέσως στα πρόσωπα των παιδιών, καθώς αντιλήφθηκαν ότι είχαν μπροστά τους τον πολιτισμό σχεδόν όλων των λαών του κόσμου. Δε σταματούσαν να παρατηρούν και να ενθουσιάζονται περνώντας μπροστά από «κάθε ήπειρο» - όπως πολύ σωστά ήταν τοποθετημένες οι κούκλες -. Κάποιοι εμπνεύστηκαν και ίσως … να έχουμε κι άλλους συλλέκτες στο μέλλον…

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
H Ε τάξη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

H Ε τάξη στα Γενικά Αρχεία του Κράτους

Στις 14 Μαρτίου τα παιδιά της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν τα Γενικά Αρχεία του Κράτους στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης : «Η ιστορία της γραφής- με τα βιβλία ταξιδεύω στον κόσμο». Συγκεκριμένα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το σχολείο άλλοτε…» και έμαθαν μέσω των παλιών σχολικών βιβλίων και των αρχείων που τηρούσαν τα σχολεία για την εκπαίδευση, την υγεία τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι μαθητές άλλοτε.

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Τα νεοκλασικά κτήρια του Βόλου

Την Τρίτη 25 Απριλίου οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ’ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος  της  Ευέλικτης Ζώνης «Στην πόλη μου ξεναγός», στο οποίο ασχολούνται με την ιστορία του Βόλου όλη τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, παρακολούθησαν την εκπαιδευτική  δραστηριότητα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου «Τα νεοκλασικά κτήρια του Βόλου».  Στην αρχή οι μαθητές παρακολούθησαν στην εστία του Λυκείου Ελληνίδων, που είναι ένα καλοδιατηρημένο νεοκλασικό σπίτι, προβολή με διάφορα τέτοια μνημεία της πόλης μας, από τα οποία κάποια υπάρχουν ακόμα και κάποια όχι, και  ενημερώθηκαν για τα αρχιτεκτονικά  χαρακτηριστικά αυτού του τύπου. Στη συνέχεια περπάτησαν στην πόλη, κυρίως στην περιοχή της Μεταμόρφωσης και είδαν τέτοια κτήρια στα οποία αναζήτησαν και αναγνώρισαν νεοκλασικά χαρακτηριστικά. Ανάμεσα σε αυτά ξεχώρισε το Δημοτικό Ωδείο της πόλης μας ,  στο οποίο θαύμασαν εξωτερικά και εσωτερικά διακοσμητικά στοιχεία ενός νεοκλασικού  δημόσιου  κτηρίου  που  έχει συντηρηθεί   και είναι από τα πιο  εντυπωσιακά  του πολεοδομικού μας συγκροτήματος.

 

27/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Δ τάξη στην Ακρόπολη και το Μουσείο της

Η Δ τάξη στην Ακρόπολη και το Μουσείο της

OI MAΘHTEΣ THΣ Δ TAΞHΣ EΠIΣKEΦTHKAN TO MOYΣEIO THΣ AKPOΠOΛHΣ! ENHMEPΩΘHKAN ΓIA THN IΣTOPIA TΩN ΦHMIΣMENΩN EKΘEMATΩN TOY, ΘAYMAΣAN THN APXITEKTONIKH TOY KAI ΣTH ΣYNEXEIA EΠIΣKEΦTHKAN TON ΙΕΡΟ BPAXO AΠOKTΩNTAΣ MIA ΣHMANTIKH EMΠEIPIA BIΩMATIKHΣ ΓNΩΣHΣ THΣ APXAIAΣ EΛΛHNIKHΣ IΣTOPIAΣ .

11/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Στ τάξη  στο Ναύπλιο, Επίδαυρο και Μυκήνες

Η Στ τάξη στο Ναύπλιο, Επίδαυρο και Μυκήνες

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ τάξης του σχολείου μας στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα κάστρα της λευτεριάς» ,συμμετείχαν σε τριήμερη εκδρομή στο Ναύπλιο από 6/4 ως και 8/4.

 

11/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
Αναζητώντας τους κατοίκους της Αρχαίας Δημητριάδας από την Δ τάξη

Αναζητώντας τους κατοίκους της Αρχαίας Δημητριάδας από την Δ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ ταξης , στις 8  και 9 Μαρτίου επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Αναζητώντας τους κατοίκους της Αρχαίας Δημητριάδας .Πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική περιήγηση και συζήτηση, κυνήγι θησαυρού - αφού πρώτα τα παιδιά χωρίστηκαν σε όμαδες- και το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με  κατασκευή αρχαίου νομίσματος με πηλό .

Στη συνέχεια τα παιδιά χάρηκαν παιχνίδι στην παραλία του Αναύρου.

Οι εντυπώσεις των παιδιών ηταν ιδιαίτερα θετικές!!!!!!!

10/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Οι Α, Β και Γ τάξεις παρακολουθησαν τον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων

Οι Α, Β και Γ τάξεις παρακολουθησαν τον Υπηρέτη δυο Αφεντάδων

Στις 8/3/2017 οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων παρακολούθησαν στην Πειραματική Σκηνή Νέας Ιωνίας  την πετυχημένη παράσταση της Comedia del Αrte ΥΠΗΡΕΤΗΣ ΔΥΟ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ 

08/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε ΣΤΟ  ΜΟΥΣΕΙΟ- ΕΥΕΛΙΚΤΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Ε ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ- ΕΥΕΛΙΚΤΗ

Στις   10/2/2017    οι μαθητές της Ε΄ τάξης προσπαθώντας να μάθουν πόσο σημαντικές είναι οι ανασκαφές για την «εξακρίβωση» των ιστορικών γεγονότων – όπως και η ιστορία της γραφής που μελετούν στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης – επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο. Εκεί παρακολούθησαν το πρόγραμμα  «Όταν οι χρονοκάψουλες τελειώνουν… ταξίδι στον χρόνο παίζοντας ανασκαφή» έμαθαν το δύσκολο έργο όλων των ειδικοτήτων που ασχολούνται σε μια ανασκαφή.  

21/02/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Στ τάξη παρακολούθησε την Παραγωγική Ιστορία της πόλης του Βόλου

Η Στ τάξη παρακολούθησε την Παραγωγική Ιστορία της πόλης του Βόλου

Στις 26 ιανουαρίου η Στ τάξη παρακολούθησε στο πλαίσιο του θέματος της ευέλικτης ζώνης Γίνομαι ξεναγός στην Πόλη μου, το πρόγραμμα για την Παραγωγική Ιστορία της πόλης του Βόλου.  Ο μαθητές κι οι μαθήτριες μ έσα από προβολή  γνώρισαν παλιές βιομηχανίες της πόλης  μας, τα κτήρια που τις στέγαζαν καθώς και την τωρινή τους αξιοποίηση κυρίως από πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς  φορείς. Ζωντάνεψε μπροστά στα μάτια τους, με την καθοδήγηση της μουσειοπαιδαγωγού κ. Αρμπελιά, ένας ολόκληρος αιώνας βιομηχανικής ανάπτυξης της πόλης μας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομική, πολιτική, εμπορική και ιδεολογική της  πορεία μέσα στο χρόνο!

03/02/2017

Διαβάστε περισσότερα
Οι Γ και Δ τάξεις επισκέπτονται τα ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι Γ και Δ τάξεις επισκέπτονται τα ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Οι μαθητές της Γ’ και Δ’  τάξης περιηγήθηκαν στο χώρο του εργοστασίου «Μπισκότα Παπαδοπούλου» και απόλαυσαν κυριολεκτικά και μεταφορικά τη διαδικασία παραγωγής μπισκότων και γλυκισμάτων στο χώρο. Ξεναγήθηκαν στη γραμμή της παραγωγής και έπλασαν μπισκοτάκια προκειμένου να δοθούν σε άπορους συνανθρώπους μας.  

23/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Η Ε ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Ε ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στις 21 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης με συνοδούς την κ. Αθανασία Ελευθερούλη και την κ. Ένη Ζήτρα συμμετείχαν στο πρόγραμμα του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» «Αθλητικά μονοπάτια … » και γνώρισαν τα μυστικά της σωστής διατροφής και άσκησης από εξειδικευμένο προσωπικό παίζοντας στους σύγχρονους χώρους. Επίσης περιηγήθηκαν στο χώρο και αγνάντεψαν την Αθήνα και τον Πειραιά από τον «Φάρο». Η εμπειρία τόσο ξεχωριστή που κανένα από τα παιδιά δεν ήθελε να φύγει!

Ολοκλήρωσαν την εκδρομή στην Αθήνα παρακολουθώντας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το ντοκιμαντέρ «Αγιά Σοφιά» στον Θόλο. Η προβολή καθήλωσε τους μαθητές που κατανόησαν σε βάθος το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα και έμαθαν όλη την «εξέλιξη» του ναού στο πέρασμα των αιώνων. Τελειώνοντας η προβολή αναρωτιόντουσαν τι άλλο μοναδικό θα μπορούσαν να δουν ή να κάνουν , γιατί ήταν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι με όρεξη για κάθε νέα εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν τα εύσημα και στα δυο Ιδρύματα για το ήθος, την καλή τους διάθεση, τις γνώσεις και τις επιδόσεις τους!

22/12/2016

Διαβάστε περισσότερα

Η Δ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΣΑΛΑΠΑΤΑ

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ τάξης, μαζί με τις δασκάλες τους κ.Ελένη Γουλιανού και κ. Βαλεντίνα Ποδιά , επισκέφτηκαν το Μουσείο Τσαλαπάτα .Εκεί ,ταξίδεψαν στο χρόνο πίσω και έμαθαν για την ιστορία του Μουσείου και για τη δράση του στο παρελθόν ως Εργοστάσιο στο Βόλο , είδαν από κοντά αλλά και σε μακέτα όλα τα μηχανήματα και πληροφορήθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας τους.Ακόμα μπήκαν στο φούρνο Χόφμαν και είδαν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ψήνονταν τα τούβλα και τα κεραμίδια.Τέλος έγιναν οικοδόμοι και μικροί εργάτες κατασκευάζοντας τούβλα και σπιτάκια.

01/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΑΓΧΙΑΛΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΑΓΧΙΑΛΟΥ

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου οι μαθητές/τριες των τάξεων  Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ μαζί με τις δασκάλες τους, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο οινοποιείο «Δήμητρα» Αγχιάλου. Σκοπός της επίσκεψής μας ήταν να παρακολουθήσουν οι μαθητές/τριες  από κοντά και να ενημερωθούν για τη διαδικασία παραγωγής του κρασιού, μια και  η εποχή αυτή είναι η κατάλληλη γι’  αυτή τη διαδικασία. Φτάνοντας στο οινοποιείο μάς υποδέχτηκε η υπεύθυνη οινολόγος, η οποία μας ξενάγησε στο χώρο και στις εγκαταστάσεις του οινοποιείου. Στη  συνέχεια μας περιέγραψε τη διαδικασία παρασκευής κρασιού και  τα στάδια που ακολουθούνται από τον τρύγο ως την εμφιάλωση. Μας εξήγησε τη διαφορετική διαδικασία που ακολουθείται για το λευκό από ότι για το κόκκινο κρασί. Επιπλέον πληροφορηθήκαμε για το πώς μπορούμε να διατηρήσουμε καλύτερα το κρασί στο σπίτι μας, ενώ οι μαθητές/τριες ενθουσιάστηκαν από τα τεράστια δοχεία αποθήκευσης του κρασιού.

Ακολούθησε παιχνίδι στην παραλία της Αγχιάλου. 

31/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στις Φθιώτιδες - Θήβες

Επίσκεψη στις Φθιώτιδες - Θήβες

Στις 20 Οκτωβρίου 2016 οι μαθητές της Ε΄και ΣΤ τάξης με τις δασκάλες τους , κ.΄Ενη Ζήτρα,Ριέλα Γκαβανιδου και Τάνια Γκόγκα επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φθιώτιδων Θηβών (στη Ν. Αγχίαλο) και ξεναγήθηκαν από εξειδικευμένο αρχαιολόγο , στη βασιλική του Αγίου Δημητρίου και στα λουτρά . Επίσης ο ξεναγός εξήγησε δείχνοντας στα παιδιά τους αποθηκευτικούς χώρους(αγγεία),τις σαρκοφάγους, το αποχετευτικό σύστημα, τον δρόμο και τον χώρο των μαγαζιών. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία!!!

Έπειτα μικροί και μεγάλοι κατευθύνθηκαν  στην παραλία της Νέας Αγχιάλου και έπαιξαν ... με την ψυχή τους!  ​

26/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Περίπατος στον Άναυρο

Περίπατος στον Άναυρο

Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε η πρώτη, για τη φετινή χρονιά, εκδρομή του σχολείου στην παραλία του Αναύρου. Μικροί και μεγαλύτεροι απόλαυσαν τον περίπατο αυτή τη θαυμάσια μέρα και έπαιξαν δίπλα στην  ακροθαλασσιά...

10/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στην Ακρόπολη από την Δ τάξη

Επίσκεψη στην Ακρόπολη από την Δ τάξη

Tην Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο.Οι μαθητές συνοδευόμενοι απο την διευθύντρια του σχολείου μας και τη δασκάλα ιστορίας της τάξης κ .Χαρούλα Ξηραδάκη έφτασαν πρώτα στο Μουσείο της Ακρόπολης.Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα τα οποία γνώρισαν και πληροφορήθηκαν μέσα από το μάθημα της ιστορίας , από βίντεο ,εικονικές περιηγήσεις και φωτογραφικό υλικό.Θαύμασαν απο κοντά όλο τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα στην ιδιαίτερη αίθουσα του μουσείου.Είδαν τα γλυπτά των αετωμάτων του ναού, τη ζωφόρο περιμετρικά του ναού στις πραγματικές του διαστάσεις και γνώρισαν τις περίφημες Κόρες του Ερεχθείου, τις Καρυάτιδες καθώς και άλλα γλυπτά και ευρήματα .

Στη συνέχεια ανέβηκαν το λόφο της Ακρόπολης και περιεργάστηκαν τα κυριότερα μνημεία όπως: Ναός της Απτέρου Νίκης, Προπύλαια , Παρθενώνας,Ερέχθειο κ.ά Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες τους με πληροφοριακό υλικό που είχαν ετοιμάσει ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια αποχώρησαν για να επιστρέψουν.

26/07/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Δ,Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Δ,Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Στις 27.6.2016 οι μαθητές των Δ, Ε και Στ τάξεων επισκέφτηκαν στην Καλαμπάκα τα Μουσεία :Μανιταριών, Φυσικής Ιστορίας και Ελληνικής Παιδείας όπου ξεναγήθηκαν από το πολύ πρόθυμο και άριστα καταρτισμένο προσωπικό και θαύμασαν τα αξιόλογα εκθέματα και στη συνέχεια μετέβησαν στο χωριό Διάβα όπου έπαιξαν και γευμάτισαν.

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Α,Β,ΚΑΙ Γ  ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ  Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ  ΞΕΝΙΑΣ

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ Α,Β,ΚΑΙ Γ ΤΑΞΕΩΝ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΞΕΝΙΑΣ

Την Παρασκευή 10.6.2016 οι μαθητές των Α, Β και Γ τάξεων  επισκέφτηκαν την Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κάτω Ξενιάς  , έγιναν δεκτοί με πολλή αγάπη από τις Αδελφές και η Ηγουμένη τους μίλησε στο παρεκκλήσι για την ιστορία της Μονής. Στη συνέχεια τα παιδιά θαύμασαν τους κήπους και τα ζώα της μονής. Έπειτα έπαιξαν  και κολάτσισαν στον προαύλιο χώρο του παλιού μοναστηριού .

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Δημητριάδα της Δ τάξης

Οι μαθητές της Δ τάξης πραγματοποίησαν επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Δημητριάδας την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.Ν. Καλαϊτζάκη και κ.Χ. Ξηραδάκη. Την ξενάγηση στο χώρο έκανε αρχαιολόγος η οποία έδειξε  στους μαθητές το χώρο των ανακτόρων , της μεγάλης αυλής και τους πύργους που υπήρχαν περιμετρικά των ανακτόρων. Οι μαθητές περιηγήθηκαν και στα άλλα κτίσματα του περιβάλλοντος χώρου και έμαθαν πληροφορίες σχετικά με τη χρησιμότητα τους και τον χρόνο που δημιουργήθηκαν.Στη συνέχεια ακολούθησε εκδρομή στις Αλυκές όπου τα παιδιά έπαιξαν. 

22/06/2016

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Ακρόπολη και στο νέο Μουσείο από την Δ τάξη

Tην Παρασκευή 8 Απριλίου 2016 οι μαθητές της Δ τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και τον Ιερό Βράχο.Οι μαθητές συνοδευόμενοι απο την διευθύντρια του σχολείου μας και τη δασκάλα ιστορίας της τάξης κ .Χαρούλα Ξηραδάκη έφτασαν πρώτα στο Μουσείο της Ακρόπολης.Εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά εκθέματα τα οποία γνώρισαν και πληροφορήθηκαν μέσα από το μάθημα της ιστορίας , από βίντεο ,εικονικές περιηγήσεις και φωτογραφικό υλικό.Θαύμασαν από κοντά όλο τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα στην ιδιαίτερη αίθουσα του μουσείου.Είδαν τα γλυπτά των αετωμάτων του ναού, τη ζωφόρο περιμετρικά του ναού στις πραγματικές του διαστάσεις και γνώρισαν τις περίφημες Κόρες του Ερεχθείου, τις Καρυάτιδες, καθώς και άλλα γλυπτά και ευρήματα.

Στη συνέχεια ανέβηκαν το λόφο της Ακρόπολης και περιεργάστηκαν τα κυριότερα μνημεία όπως το Ναό της Απτέρου Νίκης, τα  Προπύλαια ,τον Παρθενώνα, το Ερέχθειο κ.ά Οι μαθητές παρουσίασαν εργασίες τους με πληροφοριακό υλικό που είχαν ετοιμάσει, ακολούθησε συζήτηση και στη συνέχεια αποχώρησαν για να επιστρέψουν.

21/06/2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ Δ’, Ε’, ΣΤ’ ΤΑΞΕΩΝ

Την Παρασκευή 27 Μαϊου 2016 οι Δ’, η Ε’ κι η Στ’ τάξεις του σχολείου μας, επισκέφθηκαν στο πλαίσιο της ολοήμερης εκδρομής της φετινής χρονιάς την Καλαμπάκα και συγκεκριμένα δυο νέα πρωτοποριακά μουσεία, το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας και το Μουσείο  Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών.

 

01/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
H Πέμπτη τάξη στη Αθήνα

H Πέμπτη τάξη στη Αθήνα

Η Πέμπτη τάξη έκανε μια διήμερη εκδρομή στην  Αθήνα την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Απριλίου στο πλαίσιο των  Προγραμμάτων της Ευέλικτης ζώνης  «Ο κήπος των συναισθημάτων μας»   και «Γνωρίζω το σχολείο μου»  και του προγράμματος «Φυσικές  Επιστήμες» που γίνεται προαιρετικά στο πλαίσιο του ολοήμερου προγράμματος.

 

27/04/2016

Διαβάστε περισσότερα
H Στ τάξη στην Αθήνα, Πάτρα και Μεσολόγγι

H Στ τάξη στην Αθήνα, Πάτρα και Μεσολόγγι

Μαθητές και μαθήτριες της Στ τάξης  στο πλαίσιο των προγραμμάτων

- «Μαγεία της Επιστήμης», «Σημαίες της Επανάστασης», «Ιστορία του σχολείου και του τόπου μου» - που παρακολούθησαν κατά τη σχολική χρονιά 2015-2016 πραγματοποίησαν μια τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα, στην Πάτρα και στο Μεσολόγγι με συνοδούς την υποδιευθύντρια κ. Μερόπη Σταμοπούλου, τον κ. Μακρή (υπεύθυνο προγράμματος «Μαγεία της Επιστήμης»), την κ. Ένη Ζήτρα, την κ. Έλλη Χατζηδημητρίου (εκπαιδευτικούς της Στ τάξης).

 

27/04/2016

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας»

 Την Τετάρτη 2 Μαρτίου η Πέμπτη τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ν.Ιωνίας τη θεατρική παράσταση «Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας» του Όσκαρ Ουάιλντ. Μέσα από την προσεγμένη δουλειά των ηθοποιών, του σκηνοθέτη και των υπόλοιπων συντελεστών τα παιδιά συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι στη ζωή να βοηθάς τους άλλους και πόση ευτυχία παίρνεις, όταν μαθαίνεις να δίνεις. Συνειδητοποίησαν την αξία της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης.

09/03/2016

Διαβάστε περισσότερα

Η Γ τάξη στο ΚΔΑΠ

 Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της Νεάπολης για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Οδύσσεια . Τα παιδιά ταξίδεψαν μαζί με τον Οδυσσέα, γνώρισαν τις περιπέτειές του , χόρεψαν και υποδυθηκαν τους ήρωες με τη μορφή θεατρικού παιχνιδιού. Στη συνέχεια , ζωγράφισαν μια από τις περιπέτειες του Οδυσσέα με τεχνική.

09/03/2016

Διαβάστε περισσότερα
Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 ήταν μία μέρα ιδιαίτερη για τα παιδιά της Στ ταξης. Οι επισκέψεις σε Παλιά και Νέα Βουλή στην Αθήνα υπήρξαν κύριος προορισμός μία μονοήμερης εκδρομής. Το ταξίδι ξεκίνησε από τις 7 το πρωί όταν με κέφι και ενθουσιασμό οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης επιβιβάστηκαν στα λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα. Στις 12 το μεσημέρι κατέφτασαν στην είσοδο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Αθήνας – Παλιά Βουλή.

Η ξενάγηση στις αίθουσες θάμπωσε τα παιδικά μάτια και γέμισε το νου και την καρδιά με συναισθήματα ηρωισμού και πατριωτισμού. Μαθητές και εκπαιδευτικοί διήλθαν τις αίθουσες των Μακεδονομάχων, της Προεπανάστασης, των Ιερολοχιτών, της Φιλικής Εταιρείας, των προσωπικών αντικειμένων των αγωνιστών του 21, των ακρόπρορων, αλλά και της αίθουσας με την καρδιά του Κανάρη. Στο τέλος της επίσκεψης στην Παλιά Βουλή κάθισαν στα έδρανα που ο Χαρίλαος Τρικούπης ανακοίνωνε την Πτώχευση της Ελλάδας και όπου ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνωνε το ελληνικό ιδεώδες. Στον επάνω όροφο της αίθουσας υπήρχε μία έκθεση με θεματικό άξονα τον Καραγκιόζη και το Θέατρο Σκιών.Τα παιδιά ήταν πολύ τυχερά που κατάφεραν χρονικά να παρακολουθήσουν την παρουσία του “Μαυρομάτη” σαλντιμπάγκου στη κοινωνική και πολιτιστική ζωή της χώρας.

            Ο δεύτερος και τελικός προορισμός της εκδρομής ήταν η Νέα Βουλή  ειδωμένη ως ανάκτορο. Αρχικά ξεναγήθηκαν ψηφιακά στην αίθουσα προβολών για τις γενικές πληροφορίες που αφορούν στο παλάτι. Στη συνέχεια ανέβηκαν την περιβόητη σκάλα της Αμαλίας και παρατήρησαν τα εκθέματα στους ειδικά διαμορφωμένους εκθεσιακούς χώρους. Στο τέλος παρακολούθησαν συνεδρίαση της ολομέλειας από τα θεωρεία, γεγονός που εντυπωσίασε τους μικρούς παρατηρητές.

 

05/02/2016

Διαβάστε περισσότερα
Τα ηφαίστεια στην Ελλάδα και στη Μαγνησία.

Τα ηφαίστεια στην Ελλάδα και στη Μαγνησία.

Την Τρίτη 24 Νοεμβρίου οι μαθητες κι οι μαθήτριες της πέμπτης τάξης σε συνεργασία με το μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Βόλου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τον τίτλο "Τα ηφαίστεια στην Ελλάδα και στη Μαγνησία". Σε πρώτο στάδιο ο γεωλόγος κος Μ.Βαξεβανόπουλος επισκέφτηκε το σχολείο μας και με τη βοήθεια υπολογιστή μας μίλησε για το ηφαίστειο ως γεωλογικό, ιστορικό, οικονομικοκοινωνικό φαινόμενο.Μας έδειξε διάφορα ηφαιστειογενή πετρώματα και στη συνέχεια μεταβήκαμε οδικώς στις Μικροθήβες όπου υπάρχει ένα σβησμένο ηφαίστειο. Περπατήσαμε μέχρι τον κρατήρα, παρατηρώντας στη διαδρομή διάφορα σχετικά γεωλογικά φαινόμενα,αλλά και κατάλοιπα πολιτισμού που είχαν σχέση με την ύπαρξη του ηφαιστείου. Ο καθένας πήρε δώρο από μια πέτρα ηφαιστειογενή αλλά και μια υπέροχη και πρωτόγνωρη εμπειρία που ενθουσίασε μαθητές και δασκάλους.

30/11/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΝΟΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΜΝΟΣ

 Στις 5 Μαίου οι τάξεις Α και Β επισκεφτήκαμε το Αγρόκτημα ΑΜΝΟΣ στο Σέσκλο. Εκεί τα παιδιά είδαν πώς λειτουργεί μια Κτηνοτροφική μονάδα, πώς αρμέγονται τα πρόβατα και πώς παράγεται και χρησιμοποιείται το γάλα. Στη συνέχεια φιλοξενήθηκαν στην αγροτική κατοικία του κ. Χατζησταματίου ,όπου εκεί ειδαν και άλλα ζώα όπως πάπιες, χήνες και κοτούλες παρατήρησαν διάφορα φυτά, έπαιξαν και κεράστηκαν από τους ιδιοκτήτες γλυκίσματα και αυγουλάκια φρέσκα!!!!!

25/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Εκδρομή στα Καλά Νερά

Εκδρομή στα Καλά Νερά

Οι μαθητές των Α,Β,Γ και Δ τάξεων μετέβησαν στα Καλά Νερά, όπου έπαιξαν ,χάρηκαν την όμορφη μέρα και είδαν τον ετήσιο Αγιασμό των Αλόγων. Αυτό αποτελεί παράδοση αιώνων που αναβίωσε τα τελευταία χρόνια, κατά τον οποίο άλογα από όλη την περιοχή της Μαγνησίας συγκεντρώνονται για να αγιασθούν και στη συνέχεια οι αναβάτες τους τα βάζουν στη θάλασσα.

 

25/06/2015

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στις Φθιώτιδες- Θήβες

Στις 11 Ιουνίου 2015 οι μαθητές της Ε και της Στ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φθιώτιδων Θηβών,ξεναγήθηκαν στα ερείπια της τρίκλιτης βασιλικής του Αγίου Δημητρίου . Στη συνέχεια έπαιξαν ξένοιαστα στην παραλία της Νέας Αγχιάλου.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στην Ι. Ν. Ταξιαρχών στις Μηλιές και στη Βυζίτσα

Επίσκεψη στην Ι. Ν. Ταξιαρχών στις Μηλιές και στη Βυζίτσα

Ο Ι. Ν. Ταξιαρχών στις Μηλιές υπήρξε ο προορισμός της εκπαιδευτικής εκδρομής της Δ και της Ε τάξης την 16η Μαΐου 2015. Στη συνέχεια οι τάξεις ακολούθησαν διαφορετικούς δρόμους. Η Δ τάξη επισκέφτηκε το Λαογραφικό Μουσείο Μηλεών και το Γυναικείο Συνεταιρισμό Βυζίτσας. Η Ε τάξη ξεναγήθηκε στην Ιστορική Βιβλιοθήκη "Ψυχής Άκος". Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παιχνίδι στην πλατεία του χωριού.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ - ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ

Η ΣΤ τάξη στις 15 Μαΐου 2015 παραγματοποίησε επίσκεψη στο Μουσείο της Πόλης του Βόλου. Τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του νεοσύστατου μουσείου με το εξαιρετικό φωτογραφικό υλικό. Εξάλλου, στις 19 του ίδιου μήνα στο φιλόξενο χώρο του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου τα παιδιά παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα σχετικό με τα τα νεοκλασικά κτίρια του Βόλου.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Στις 3 Μαρτίου 2015 και στο πλαίσιο του προγράμματος "Η πόλη μας στο χθες" η Στ τάξη πραγματοποίησε επίσκεψη στο χώρο των Γ.Α.Κ. (Γενικά Αρχεία του Κράτους). Τα παιδιά αντιλήφθηκαν τη σημαντική προσφορά του θεσμού αυτού στη διατήρηση της συλλογικής ιστορικής μνήμης.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ

Στις 8 Μαίου 2015, οι μαθητές της Γ τάξης στο πλαίσιο του προγράμματος "Σε μια ρώγα από σταφύλι" που υλοποίησαν αυτή τη χρονιά, επισκέφτηκαν τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Αγχιάλου Η Δήμητρα όπου ξεναγήθηκαν από τον διευθυντή παραγωγής στους χώρους του εργοστασίου. Εκει ειχαν την ευκαιρία να δουν πώς φτιάχνεται το κρασί και το τσίπουρο. Έπειτα, στο πλαίσιο του προγράμματος "Από την ελιά στο λάδι" , επισκέφτηκαν την Ελαιουργική Ν.Αγχιάλου όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους του ελαιοτριβείου και είδαν πώς από την ελιά με την καταλληλη διεργασία παράγεται το λάδι. Κατόπιν ακολουθησε παιχνίδι στην παραλία της Ν.Αγχιάλου.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΙΜΗΝΙ

Στις 4 Ιουνίου οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο Διμηνίου, με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας και συγκεκριμένα τη μελέτη της Προιστορικής περιόδου. Οι μαθητές αφού ξεναγήθηκαν στο χώρο από την κ. Αλεξάνδρου, είχαν την ευκαιρία να κατασκευάσουν πήλινες πλάκες και να γράψουν πάνω σε αυτές χρησιμοποιώντας τη Γραμμική Β . Στη συνέχεια, ακολούθησε παιχνίδι στην παραλία Αλυκών Βόλου όπου τα παιδιά απόλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα

Εκδρομή της Ε και Στ τάξης του σχολείου μας στο Βέλγιο και την Ολλανδία.

Μαθητές της Ε και Στ τάξης του Σχολείου μας , με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών και των γονέων τους αναχώρησαν την Κυριακή 24 Μαΐου 2015 από την πόλη μας για την πολυήμερη διδακτική εκδρομή στο Βέλγιο και στην Ολλανδία στο πλαίσιο της Αδελφοποίησης του Σχολείου μας με το Αμιγές Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο Βρυξελλών "Κεστεκίδειο" Βελγίου.

26/05/2015

Διαβάστε περισσότερα
Λαογραφικό Μουσείο Κ. Μακρή Β τάξη

Λαογραφικό Μουσείο Κ. Μακρή Β τάξη

Στις 12 Μαρτίου η Β ταξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσειο του Κίτσου Μακρή για να αποκτήσουν τα παιδιά από κοντά την εμπειρία ενός λαογραφικού μουσειου ,μετά από την ενασχόλησή τους στα σχετικά κεφάλαια της γλώσσας και της μελέτης. Εκεί γνωρίσαν έργα λαϊκών ζωγραφών όπως ο Παγώνης κι ο Θεόφιλος,είδαν αντικείμενα καθημερινής χρήσης, εργαλεία ,σκεύη. Έμαθαν για τη ζωή και το έργο του Βολιώτη λαογράφου Κίτσου Μακρή και ξεναγήθηκαν στο σπίτι του που είναι δείγμα παραδοσιακού πηλιορείτικου αρχοντικού.

16/03/2015

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στο Μουσείο Θεόφιλου

Επίσκεψη στο Μουσείο Θεόφιλου

 

 

Την Παρασκευή 13/2/2015 οι τάξεις Δ΄ και Στ΄ επισκέφτηκαν στην Ανακασιά του Βόλου το Μουσείο του Θεόφιλου. Πρόκειται για ένα παλιό αρχοντικό που ανήκε σε έναν πλούσιο μυλωνά, τον Γιάννη Κοντό. Ο άνθρωπος αυτός ζήτησε από το ζωγράφο Θεόφιλο να του ζωγραφίσει τη σάλα του τελευταίου ορόφου του σπιτιού του, πράγμα που έκανε ο ζωγράφος. Έχουν λοιπόν διασωθεί σπάνιες τοιχογραφίες του Θεόφιλου, αφού πολλές άλλες καταστράφηκαν με τους σεισμούς στο Βόλο το 1955. Τα παιδιά περιεργάστηκαν τα έργα του λαϊκού αυτού ζωγράφου που στην εποχή του δεν ήταν παρά ένας άσημος περιπλανώμενος πένητας.

 

27/02/2015

Διαβάστε περισσότερα
«Το βασίλειο των ζώων» στο ΚΔΑΠ της Νεάπολης- Β’ τάξη

«Το βασίλειο των ζώων» στο ΚΔΑΠ της Νεάπολης- Β’ τάξη

Στις 16 Φεβρουαρίου η Β’ τάξη επισκέφθηκε το ΚΔΑΠ της Νεάπολης και παρακολούθησε το πρόγραμμα «Το βασιλειο των ζώων». Μιλήσαμε για τα ζώα της Αφρικής, διαβάσαμε σχετικές ιστορίες, δραματοποιήσαμε τη ζωή των ζώων στη ζούγκλα, γίναμε ελέφαντες και γορίλες, μαζέψαμε άγριο μέλι, μάνγκο και μπανάνες, μάθαμε για το παράνομο κυνήγι και τα ζώα προς εξαφάνιση. Στο τέλος κάναμε κολλάζ με διάφορα χαρτόνια και συνθέσαμε όποιο ζώο ήθελε ο καθένας στο φυσικό του περιβάλλον. Η εμπειρία ήταν υπέροχη και τα έργα μας εξαιρετικά ομολογουμένως!

17/02/2015

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

Ο θίασος Μαγική

Aυλαίαμάγεψε τους μαθητές και τις μαθήτριες του Σχολείου μας με την παράστασή του Ο Καρυοθραύστης την οποία παρουσίασε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου. Πρόκειται για μία διασκευή του ομώνυμου έργου που γοητεύει χρόνια μικρούς και μεγάλους ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων. Τα εντυπωσιακά κουστούμια, τα πανέμορφα σκηνικά αλλά και η απαράμιλλη ηθοποιία των συμμετεχόντων προσέδωσαν την έννοια του πανέμορφου σε μία ήδη υπέροχη παράσταση.

12/12/2014

Διαβάστε περισσότερα
Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Η ΣΤ ΤΑΞΗ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

Οι μαθητές της ΣΤ τάξης επισκέφθηκαν στηνΑθήνα το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή).Η δασκάλα τους κ. Τάνια Γκόγκα τους ξενάγησε αναλυτικά σε κάθε αίθουσα του Ιστορικού Μουσείου και τα παιδιά εντυπωσιάστηκαν από τα εκθέματα, για τα οποία είχε γίνει ήδη λόγος στην τάξη στο μάθημα της ιστορίας.

Στη συνέχεια περπάτησαν, μέσα από χριστουγενιάτικα στολισμένους δρόμους , ως τη Βουλή των Ελλήνων. Τους υποδέχτηκε η βουλευτής του Νομού μας κ. Ζέτα Μακρή,και αφού παρακολούθησαν σύντομη παρουσίαση της ιστορίας της Βουλής, επισκέφτηκαν  έκθεση- αφιέρωμα στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας και παρακολούθησαν την ολομέλεια της Βουλής.Αξίζει να σημειωθεί ότι τους  προσφώνησε και καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Βουλής

28/11/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΛΥΚΕΙΟ EΛΛΗΝΙΔΩΝ:Παραμύθια από το σεντούκι

ΛΥΚΕΙΟ EΛΛΗΝΙΔΩΝ:Παραμύθια από το σεντούκι

Στις 24 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Α και Β τάξης επισκεφτήκαμε το Λύκειο Ελληνίδων και παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα "Παραμύθια από το σεντούκι". Η κ. Μάρω μας αφηγήθηκε παραμύθια με καλικάντζαρους που κάνουν ζημιές και πρίγκηπες που έκαναν ταξίδια μακρινά.
Τα παιδιά μαγεύτηκαν και ταξίδεψαν σε κόσμους μοναδικούς.

28/11/2014

Διαβάστε περισσότερα
Το Αλφαβητάρι της Θάλασσας

Το Αλφαβητάρι της Θάλασσας

 

 

Οι μαθητές/τριες του Δ1 παρακολούθησαν το πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα με τον τίτλο Το Αλφαβητάρι της Θάλασσας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιού στη Νεάπολη. Με τη βοήθεια του Παντελή (μιας πάνινης κούκλας), του ήρωα της ιστορίας Tο μυστικό της θάλασσας, τα παιδιά ταξίδεψαν στο χώρο και στο χρόνο, ακούγοντας το παραμύθι. Παρατήρησαν αγγεία και διάφορα αντικείμενα (π.χ. νομίσματα και κοσμήματα) με παραστάσεις από τον κόσμο της θάλασσας. 

Θαύμασαν πίνακες γνωστών ζωγράφων με θαλασσινά τοπία και περιεργάστηκαν πιξίδες και χάρτες, μιμούμενοι γνωστούς θαλασσοπόρους. Δραματοποίησαν εικόνες από τη ζωή των ναυτικών και άκουσαν μύθους για γοργόνες και νεράιδες της θάλασσας. Οι πληροφορίες για τους ανέμους και τα σπάνια κοχύλια ενθουσίασαν τα παιδιά. Οι μαθητές/τριες ευαισθητοποιήθηκαν σε περιβαλλοντικά θέματα, μιλώντας για τη μόλυνση των θαλασσών και την προστασία της φώκιας Μονάχους – Μονάχους. Άκουσαν ιστορίες για τον Άγιο Νικόλαο, τον προστάτη των ναυτικών και γνώρισαν διάφορες μορφές της θαλάσσιας ζωής. Τέλος, ζωγράφισαν εικόνες εμπνευσμένες από το Αλφαβητάρι της Θάλασσας που τα ίδια τα παιδιά δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

12/11/2014

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη σε μηλεώνα στην Πορταριά

Επίσκεψη σε μηλεώνα στην Πορταριά

Μια πολύ ωραία εκδρομή πραγματοποιήθηκε, την Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 στην Πορταριά, σε μηλεώνα από τις τάξεις Β και Δ στο πλαίσιο του προγράμματος Ευέλικτης Ζώνης "Μίλα μου για μήλα", της Β  τάξης και "Διαδρομές  Πηλίου" της Δ  τάξης. Ξεναγός των παιδιών στο μηλεώνα υπήρξε ο κ Βάιος Αργυράκης ο οποίος τους μίλησε για την καλλιέργεια της μηλιάς, τις ασθένειες που την προσβάλλουν και τους πρόσφερε φιρίκια και κάστανα. Στη συνέχεια τα παιδιά έπαιξαν στην πλατεία της Πορταριάς.

14/10/2014

Διαβάστε περισσότερα
Εκδρομή στον Άναυρο - Αρχαιολογικό Μουσείο

Εκδρομή στον Άναυρο - Αρχαιολογικό Μουσείο

Την Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014 οι μαθητές του σχολείου μας πήγαν στην παραλία του Αναύρου. Οι μαθητές των  Ε και Στ  τάξεων επισκέφτηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο και την έκθεση για τον Ιούλιο Βερν και τις ανακαλύψεις του. Στη συνέχεια τα παιδιά των τάξεων Δ , Ε και Στ συμμετείχαν στο πρόγραμμα καθαρισμού των ακτών της HELMEPA. Η μέρα γέμισε με παιχνίδι, ώρες ξενοιασιάς αλλά και εμπειρίες περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

14/10/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ (Α,Β,Γ ΤΑΞΕΙΣ)

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΡΑ (Α,Β,Γ ΤΑΞΕΙΣ)

 Κάθε χρόνο, την ημέρα της Αναλήψεως, στα Καλα Νερά γίνεται Αγιασμός των αλόγων και παρέλαση. Ήμασταν πολύ τυχεροί που το σχολείο μας έζησε από κοντά αυτο το πρωτότυπο και ενδιαφέρον έθιμο, στην εκδρομή που πραγματοποίησαν οι τάξεις Α΄, Β΄, Γ΄ στα Καλά Νερά για παιχνίδι. Πιο συγκεκριμένα,τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα άλογα, τα χαιδεψαν, τα ταισαν και συνομίλησαν με τους ιδιοκτήτες τους λίγο πριν τον Αγιασμό. Έπειτα ακολούθησε παιχνίδι στην παραλία και τα παιδιά ξέγνοιαστα απήλαυσαν τον ήλιο και τη θάλασσα.

30/05/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ : ΟΙ ΦΑΣΟΥΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΣΙΠΟΡΑ

Οι μαθητές των τάξεων Α έως Δ παρακολούθησαν στο θέατρο της Παλαιάς Ηλεκτρικής την παράσταση Οι Φασουλήδες του Κατσιπόρα του Λόρκα. Πλούσια σκηνικά και φανταχτερά κοστούμια εποχής πλημμύρισαν τη σκηνή και μάγεψαν τα παιδιά. Οι ταλαντούχοι ηθοποιοί και η ζωντανή ορχήστρα ενθουσίασαν το κοινό,το οποίο τους καταχειροκρότησε!

11/04/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ

Στις 4 Απριλίου επισκεφτήκαμε με τους μαθητές της Δ τάξης το Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα όπου με τη βοήθεια της ξεναγού παρατηρήσαμε τα εκθέματα που αφορούν στον Παρθενώνα (Καρυάτιδες, Ζωφόρο). Στη συνέχεια ανεβήκαμε στο λόφο της Ακρόπολης όπου τα παιδιά θαύμασαν από κοντά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Κλασικής Εποχής.

11/04/2014

Διαβάστε περισσότερα

«Τα νεοκλασικά κτίρια του Βόλου»

Στις 14 Φεβρουαρίου 2014 οι μαθητές της Στ’ τάξης παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό-πολιτιστικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων «Τα νεοκλασικά κτίρια του Βόλου» με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Έμαθαν να αναγνωρίζουν τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά των νεοκλασικών, την ιστορία τους και περπάτησαν στους δρόμους της πόλης, για να τα ανακαλύψουν…

28/03/2014

Διαβάστε περισσότερα
Προγραμμα  Ομηρου Οδυσσεια από την Δ τάξη

Προγραμμα Ομηρου Οδυσσεια από την Δ τάξη

Οι μαθητές της Δ τάξης επισκέφτηκαν την Πέμτη 6 Μαρτιου 2014 το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης στη Νεάπολη για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Ομήρου Οδύσσεια .Το πρόγραμμα περιελάμβανε μουσικοκινητική , θεατρικό παιχνίδι , αφήγηση , παιχνίδια και στη συνέχεια ζωγραφική με τεχνοτροπία πάνη σε χαρτόνι.

21/03/2014

Διαβάστε περισσότερα
Η Α τάξη στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Η Α τάξη στο Μουσείο Τσαλαπάτα

Την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου η Α΄τάξη του σχολείου μας παρακολούθησε στο Μουσείο Τσαλαπάτα το πρόγραμμα Τα τρία γουρουνάκια πάνε Μουσείο. Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού τα παιδιά ανακάλυψαν τα υλικά από τα οποία φτιάχνεται ένα σπίτι,  μέσα από φωτογραφίες δραματοποίησαν το παραμύθι Ο λύκος και τα τρία γουρουνάκια, εφτιαξαν το σχετικό παζλ,επαιξαν τα τρια γουρουνάκια και τον λύκο στον κυκλο και γνώρισαν τη γιαγιά ατμομηχανή και το φούρνο Χοφφμανν που στέκουν φυλακες του Μουσείου το οποίο λειτούργησε πολλά χρόνια ως εργοστασιο Πλινθοκεραμοποιίας.

21/02/2014

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στο Αρχοντικό Τοπάλη στη Μακρινίτσα

Επίσκεψη στο Αρχοντικό Τοπάλη στη Μακρινίτσα

Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, η Β τάξη, στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος (πολιτισμός), επισκέφθηκε το Αρχοντικό – Τοπάλη στη Μακρινίτσα Πηλίου που λειτουργεί ως Μουσείο Λαικής Τέχνης και Ιστορίας.

06/02/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗ

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου η Ε τάξη παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο "Στο σχολείο με χαρτί και καλαμάρι" σχετικά με την εκπαίδευση στο Βυζάντιο. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο ¨Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη" στον Πειραιά και εισηγητής ήταν ο συγγραφέας του σχετικού βιβλίου κ. Θανάσης Μαρκόπουλος.

08/11/2013

Διαβάστε περισσότερα
Πήγαν βιβλιοθήκη...

Πήγαν βιβλιοθήκη...

... τα παιδιά της Ε τάξης

13/03/2013

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου από την Δ τάξη

Επίσκεψη στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου από την Δ τάξη

Τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου οι μαθητές της Δ’ τάξης επισκέφθηκαν  το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, για να συμμετέχουν στο πρόγραμμα το σχετικό με τη λαϊκή μας παράδοση. Είδαν, παρατήρησαν και δοκίμασαν παλιές παραδοσιακές στολές από πολλές περιοχές της Ελλάδας, διέκριναν  διαφορές και ομοιότητες και θαύμασαν την ποιότητα της λαϊκής μας  παράδοσης που εκφράζει την ελληνική ψυχή και ιστορία.

17/01/2013

Διαβάστε περισσότερα
Χτίζοντας τούβλα και κεραμίδια

Χτίζοντας τούβλα και κεραμίδια

επίσκεψη των μαθητών της Δ τάξης στο πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα

17/01/2013

Διαβάστε περισσότερα

Σ ΑΓΑΠΩ ΣΑΝ ΤΟ ΑΛΑΤΙ

Επίσκεψη των μαθητών της Γ τάξης στο ΚΔΑΠ Νεάπολης

04/12/2012

Διαβάστε περισσότερα
(21/02/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

(21/02/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Νικόλαος Γύζης».

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(16-20/02/2012) Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

(16-20/02/2012) Επίσκεψη στη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας

Την Πέμπτη 16 και τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν τη βιβλιοθήκη του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, ξεναγήθηκαν στους χώρους της Πανεπιστημιακής βιβλιοθήκης και έμαθαν τα «μυστικά» για την οργάνωση μιας βιβλιοθήκης από τη βιβλιοθηκονόμο κ. Αγάπη Πολύζου.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα

(16/02/2012) Εκδρομή στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα.

Την Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές της Α΄ τάξης παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Η κυρά Σαρακοστή» στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(08-09/02/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

(08-09/02/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές της Β΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τη χρήση των βιβλιοθηκών με τίτλο «Ο Ρωμαίος και η Τιτίκα».

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(31/01/2012) Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου

(31/01/2012) Επίσκεψη στο Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου

Την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 οι μαθητές της Δ΄ τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το «Νεολιθικό πολιτισμό».

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(25-26/01/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

(25-26/01/2012) Επίσκεψη στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Την Τετάρτη 25 και την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012 οι μαθητές της Ε΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα με θέμα «Το Αλφαβητάρι της θάλασσας»

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(16-21/01/2012) Εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Grenoble της Γαλλίας

(16-21/01/2012) Εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Grenoble της Γαλλίας

Από τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 έως το Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012 οι μαθητές της Στ΄ τάξης συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς του σχολείου μας συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό ταξίδι στην πόλη Grenoble της Γαλλίας. Εκεί επισκέφτηκαν το Villard de Lans, ένα γραφικό χωριό κοντά στην Autrans, έκαναν ski de fond, ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή της περιοχής, την κρυφή Moliere, πήγαν στο παγοδρόμιο όπου έκαναν πατινάζ κι επέστρεψαν με πολύ ευχάριστες αναμνήσεις και δυνατές φιλίες στις αποσκευές τους.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(21/12/2011) Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας

(21/12/2011) Επίσκεψη στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας

Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν στο πλαίσιο διαθετικού προγράμματος για τη «Μικρασία» τον Ιερό ναό της Ευαγγελίστριας Νέας Ιωνίας όπου εκεί τους μίλησε για τη ζωή των Μικρασιατών ο κ.Κωνσταντάρας αλλά και ο εφημέριος του ναού. Κατόπιν οι μαθητές επισκέφτηκαν τον Πολιτιστικό σύλλογο των Εγγλεζονησιωτών.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(20/12/2011) Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Ασθενών με Αλτσχάιμερ

(20/12/2011) Επίσκεψη στο Κέντρο Ημέρας Ασθενών με Αλτσχάιμερ

Την Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Ε΄ τάξης μετέβησαν στο Κέντρο Ημέρας Ασθενών με Αλτσχάιμερ όπου τραγούδησαν τα κάλαντα και άλλες χριστουγεννιάτικες μελωδίες, προσφέροντας συνάμα κουλουράκια και ζωγραφιές στους πάσχοντες που βρίσκονταν εκεί.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα

(16/11/2011) Θεατρική παράσταση στην Παλαία Ηλεκτρική

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και Στ΄, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το άγαλμα που κρύωνε» στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(14-15/12/2011) Εκδρομή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

(14-15/12/2011) Εκδρομή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Την Τετάρτη 14 και την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011, οι μαθητές της Α΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(08/12/2011) Εκδρομή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

(08/12/2011) Εκδρομή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης

Την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Γ΄ τάξης επισκέφτηκαν το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές αφού θυμήθηκαν την ιστορία της Γέννησης του Θεανθρώπου, συμμετείχαν σε θεατρικό δρώμενο , τραγούδησαν επίκαιρα κάλαντα και ανέλυσαν τη βυζαντινή εικόνα της Γέννησης του Χριστού. Στη συνέχεια δημιούργησαν τα δικά τους έργα ζωγραφικής με θέμα τα «Χριστούγεννα»

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(02/12/2011) Εκδρομή στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

(02/12/2011) Εκδρομή στο Αθανασάκειο Μουσείο Βόλου

Την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011 οι μαθητές της Δ΄ τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Αθανασάκειο Μουσείο του Βόλου και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το «Νεολιθικό πολιτισμό».

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(23/11/2011) Εκδρομή στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα

(23/11/2011) Εκδρομή στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011 οι μαθητές της Δ΄ τάξης μετέβησαν στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Μουσείο – Εργοστάσιο Τσαλαπάτα και στη συνέχεια κατασκεύασαν σε μακέτες σπίτια με τούβλα και κεραμίδια μινιατούρες. Οι μαθητές επίσης ξεναγήθηκαν στη «Μύρτιδα».

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα

(16/11/2011) Θεατρική Παράσταση στην Παλαία Ηλεκτρική

Την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011, οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση «Το άγαλμα που κρύωνε» στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(07/11/2011) Εκδρομή στην 111 Πτέρυγα Μάχης Αγχιάλου

(07/11/2011) Εκδρομή στην 111 Πτέρυγα Μάχης Αγχιάλου

Τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011, οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄και Στ΄ επισκέφτηκαν την 111 Πτέρυγα Μάχης ενόψει της εορτής της Αεροπορίας.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(20/10/2011) Εκδρομή στην Αγχίαλο

(20/10/2011) Εκδρομή στην Αγχίαλο

Την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011 οι μαθητές των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄, επισκέφτηκαν την Αγχίαλο και ξεναγήθηκαν στο Οινοποιείο «Δήμητρα». Εκεί αφού περπάτησαν στους αμπελώνες του Οινοποιείου ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής του κρασιού και του τσίπουρου στο πλαίσιο διαθεματικού προγράμματος για τον τρύγο. Στη συνέχεια οι μαθητές μετέβησαν στην παραλία της Αγχιάλου για ξεκούραση και παιχνίδι.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(18/10/2011) Εκδρομή στην Αθήνα

(18/10/2011) Εκδρομή στην Αθήνα

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφτηκαν την Αθήνα και μετέβησαν στο Εθνικό Ιστορικό μουσείο και στη Βουλή των Ελλήνων όπου παρακολούθησαν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά προγράμματα.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(13/10/2011) Εκδρομή στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα

(13/10/2011) Εκδρομή στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα

Την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 οι μαθητές της Ε΄ τάξης μετέβησαν στο Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα όπου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Μουσείο – Εργοστάσιο Τσαλαπάτα και στη συνέχεια κατασκεύασαν σε μακέτες σπίτια με τούβλα και κεραμίδια μινιατούρες.

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(28/09/2011) Εκδρομή στην παραλία του Αναύρου

(28/09/2011) Εκδρομή στην παραλία του Αναύρου

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος σχολικός περίπατος για όλους τους μαθητές του σχολείου στην παραλία του Αναύρου. Εκεί μικροί και μεγάλοι μαθητές καθάρισαν την παραλία και φυσικά έπαιξαν με την ψυχή τους!

14/03/2012

Διαβάστε περισσότερα
(10/06/11) Εκδρομή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

(10/06/11) Εκδρομή στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου

Ολοι οι μαθητές του σχολείου μετέβησαν στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου κι έπαιξαν λίγο πριν αποχαιρετίσουν ο ένας τον άλλο για το καλοκαίρι.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(06/06/11) Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κουρί του Αλμυρού

(06/06/11) Εκπαιδευτική εκδρομή στο Κουρί του Αλμυρού

Οι μαθητές των μικρών τάξεων πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Κουρί του Αλμυρού.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(03/6/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φθιώτιδων Θηβών

(03/6/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο των Φθιώτιδων Θηβών

Οι μαθητές της Ε`τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο των Φθιώτιδων Θηβών όπου ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγο και στη συνέχεια πήγαν για παιχνίδι στην παραλία της Αγχιάλου.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(03/06/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δημητριάδας

(03/06/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο της Δημητριάδας

Οι μαθητές της Δ`τάξης επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Δημητριάδας όπου ξεναγήθηκαν από αρχαιολόγο και στη συνέχεια πήγαν για παιχνίδι στην παραλία των Αλυκών.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα

(31/05/11) Επίκσεψη στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής

Οι μαθητές της Στ`τάξης μετέβησαν στην αίθουσα της Παλιάς Ηλεκτρικής όπου ο υπεύθυνος του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Βόλου κ. Σπύρος Μαβίδης μίλησε σχετικά με το θέατρο στα παιδιά.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(20/05/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον

(20/05/11) Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο του Δίον

Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων υπό την επίβλεψη των δασκάλων τους επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο του Δίον (αρχαιολογικό πάρκο και μουσείο)και στη συνέχεια μετέβησαν στο Πλατανόδασος Κατερίνης όπου έπαιξαν και χάρηκαν την όμορφη φύση.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα

(06/05/11) Επίσκεψη στον κινηματογράφο Αχίλλειον

Οι μαθητές της Ε`τάξης παρακολούθησαν ντοκιμαντέρ στον κινηματογράφο Αχίλλειον με τίτλο «Λούσιος: το ποτάμι της ζωής» και οι μαθητές της Στ`τάξης παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ με θέμα «Αναστενάρηδες» και «Η δύναμη των αλλαγών του ανθρώπου στη φύση».

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(04/05/11) Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

(04/05/11) Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Οι μαθητές της Δ`τάξης μετέβησαν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και παρακολούθησαν σχετικό εκπαιδευτικά πρόγραμμα.

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(12-14/04/11) Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Νεολιθικό πολιτισμό

(12-14/04/11) Συμμετοχή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το Νεολιθικό πολιτισμό

Οι μαθητές της Γ`τάξης συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους επισκέφτηκαν το Κέντρο δημιουργικής Απασχόλησης Νεάπολης και πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το «Νεολιθικό πολιτισμό».

08/07/2011

Διαβάστε περισσότερα
(6/5/09) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα «Πετρογέφυρα του Πηλίου»

(6/5/09) Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα «Πετρογέφυρα του Πηλίου»

...παρακολούθησαν οι μαθητές της ΣΤ τάξης στο ΚΠΕ Μακρινίτσας

07/07/2009

Διαβάστε περισσότερα

(5/5/09) Το «Αλφαβητάρι της Θάλασσας»

...παρακολούθησαν και οι μαθητές της Ε τάξης

07/07/2009

Διαβάστε περισσότερα