Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Εκδηλώσεις

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από την Ε τάξη

Μια διαφορετική γιορτή – αφιέρωμα στα ιδανικά των φοιτητών του Πολυτεχνείου ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Ε’ τάξης. Με αφορμή τα βιβλία: «2651 ημέρες δικτατορίας» της Μαρίζα Ντεκάστρο και τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά μας ταξίδεψαν από τη μία πίσω στον χρόνο, για να διδαχτούμε από τα λάθη μας, και από την άλλη στο μέλλον, για να μην ξεχάσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας , στην οικογένεια και την κοινωνία, αν θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τη ζωή μας!!!

19/11/2018

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26.10.2018 η Δ τάξη του Σχολείου μας τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ με  θεατρικά δρώμενα, χορογραφίες και τραγούδια που ζωντάνεψαν τα γεγονότα της έναρξης του πολέμου και της δύσκολης περιόδου της Κατοχής.  Οι μικροί πρωταγωνιστές με ευσυνειδησία μετέδωσαν στους θεατές το μήνυμα για τον αμείωτο ζήλο των Ελλήνων για την Ελευθερία Πνεύματος και ψυχής προκαλώντας το θερμό χειροκρότημά τους . Αφηγήθηκαν τις πράξεις αντίστασης που για ακόμα μία φορά απέδειξαν την αγάπη της Ελλάδας για την ανεξαρτησία της. Τα κείμενα της γιορτής επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τάξεων κ.κ. Βαλεντίνα Ποδιά, Ριέλα Γκαβανίδου, τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε η μουσικός του σχολείου κ. Σοφία Καγιά και την χορογραφία δίδαξε στα παιδιά η γυμνάστρια του σχολείου κ. Έλενα Μπακαλέξη.

 

 

 

 

28/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

« Το όνειρο του Οδυσσέα» από την Β τάξη

Η Β΄ τάξη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ανέβασε τη μουσικοχορευτική παράσταση « Το όνειρο του Οδυσσέα» την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Πήραμε τις παιδικές μνήμες του Οδυσσέα Ελύτη: το Αιγαίο με τα νησιά, τις γοργόνες, τους γλάρους, τα τζιτζίκια, τ’ αστέρια, την ποδηλάτισσα, το μαγισσάκι, τα κοχύλια, τον μικρό Βοριά, μνήμες που εξελίχθηκαν σε ποιήματα και ποιήματα που έγιναν τραγούδια αλησμόνητα στη μνήμη των ανθρώπων, βάλαμε μουσική και χορό και γίναμε συνταξιδευτές σε αυτό το όνειρο…!

Φώτα, μουσική και … πάμε!!!

04/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου από την Στ τάξη

Οι μαθητές της Στ’ τάξης με ωριμότητα και σεβασμό υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών : κ.Ζήτρα, κ.Ζήση, κ.Μπακαλέξη , κ.Καγιά, κ.Ελευθερούλη, κ.Καλαϊτζάκη παρουσίασαν τη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου. Με τα δρώμενα, τους χορούς, τη μουσική τίμησαν τους ήρωες του 1821, αναφέρθηκαν στο ιστορικό της Επανάστασης από την πτώση της Κωνσταντινούπολης ως την Απελευθέρωση . Έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στο όραμα του Ρήγα, στις δύσκολες συνθήκες - όπως το παιδομάζωμα- , στη Φιλική Εταιρεία, στην προσφορά των κλεφτών , στη θυσία των γυναικών στην Αραπίτσα και φυσικά στους Φιλέλληνες, στο πλαίσιο του προγράμματος “teachers4Europe” με την κ.Ελευθερούλη. Συγχαρητήρια, παιδιά, μας συγκινήσατε και μας «παραδώσατε» ένα ωραίο μάθημα ιστορίας!

27/03/2018

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή Γαλλοφωνίας στο Σχολείο μας

Γιορτή Γαλλοφωνίας στο Σχολείο μας

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου “Άγιος Ιωσήφ” Βόλου
σας προσκαλούν στη γιορτή για τη Γαλλοφωνία
που θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018 στις 11:40
στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

13/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση τιμής στον καθηγητή κ. Χαράλαμπο Χαρίτο

Εκδήλωση τιμής στον κ. Χαράλαμπο Χαρίτο ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε χθες στο Σχολείο μας, με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

Οι αξιόλογοι ομιλητές, παλιοί μαθητές/φοιτητές του, άνθρωποι του πνεύματος, μίλησαν ο καθένας από τη δική του ματιά για την προσφορά του στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό γενικότερα. Συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κ. Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλά, πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντάρας.

Η Δρ Ιουλία Κανδήλα, σχολική σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φιλολόγων Ν. Τρικάλων μίλησε για τον πανεπιστημιακό δάσκαλο, που ακούραστα εργάστηκε για την ανάδειξη της ιστορίας της εκπαίδευσης όσο και της τοπικής ιστορίας. Τόνισε ιδιαιτέρως ότι ο κ. Χαρίτος έχει πολλά ακόμη να προσφέρει.

Για τον κ. Χαρίτο μίλησαν επίσης η κ. Έλενα Νταβλαμάνου, εκπαιδευτικός στο Δημοτικό Σχολείο «Αγιος Ιωσήφ» Βόλου και συγγραφέας και ο Δρ Ζήσης Φωτάκης, λέκτορας Ναυτικής Ιστορίας στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων. Η κ. Νταβλαμάνου μίλησε για τον τρόπο που ο ακούραστος δάσκαλος επηρέασε την εκπαιδευτική πορεία της και τόνισε ότι της μετέδωσε τον ζήλο για μεθοδική εργασία και συνέπεια λόγων και πράξεων. Στήριγμα, μέντορα και πηγή έμπνευσης αποτέλεσε για την ίδια ο πανεπιστημιακός της δάσκαλος. Ο δρ. Φωτάκης ο οποίος μίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης τόνισε τον καταλυτικό ρόλο του καθηγητή στην καριέρα του και υπογράμμισε τις αξίες τις οποίες ο κ. Χαρίτος μεταλαμπάδευσε καθοδηγώντας τον στα μετέπειτα εκπαιδευτικά του βήματα.

Η διευθύντρια του σχολείου «Αγιος Ιωσήφ», Σοφία Τσαρδακά, υπογράμμισε ότι «ο κ. Χαρίτος έχει κάνει μεγάλη έρευνα κι έγραψε το βιβλίο “Το χρονικό της Σχολής

Καλογραιών του Βόλου”, το οποίο είναι πολύ σημαντικό». Παράλληλα, τον χαρακτήρισε «μεγάλο δάσκαλο, ο οποίος προσέφερε πολλά στην εκπαίδευση και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Κλείνοντας, ο κ. Χαρίτος ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την τιμή και αναφέρθηκε στην μακρόχρονη πορεία του στο χώρο της εκπαίδευσης. Σημείωσε ότι το ερευνητικό του έργο συνεχίζεται και υπογράμμισε την μακρά σχέση του με το Ελληνογαλλικό Σχολείο. «Είχα τη μεγάλη τιμή να μου εμπιστευτούν το αρχειακό τους υλικό, με βάση το οποίο έγραψα το “Χρονικό της Σχολής Καλογραιών”, ένα πολυσύνθετο έργο, που συνδυάζει την εκπαιδευτική με την τοπική ιστορία» τόνισε στην ομιλία του.

09/02/2018

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου

Μαθητές της χορωδίας και ορχήστρας του Σχολείου μας , καθώς και τα παιδιά του τμήματος μοντέρνας χορογραφίας, συμμετείχαν στις εορταστικές δράσεις του Δήμου Βόλου, με την παρουσία τους στην Πλ. Αγ. Νικολάου το Σάββατο 16/12/2017

21/12/2017

Διαβάστε περισσότερα
Τα δώρα της Παπλωματούς από την Γ τάξη

Τα δώρα της Παπλωματούς από την Γ τάξη

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου , οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ.Ριέλα Γκαβανίδου και κ.Βαλεντίνα Ποδιά παρουσίασαν μια διασκευή του παραμυθιού «Τα δώρα της Παπλωματούς». Όλοι οι προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα παιδιά μια ιστορία που μιλάει για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Μια ιστορία που μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ξετυλίγει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που με τον τρόπο του Σεφέρη «κόβει τον καιρό μονοκόμματα στα δυο και τον αποσβολώνει». Η αγάπη, ειδικά στις μέρες μας, είναι δυσεύρετη, γιατί προϋποθέτει απάρνηση του «εγώ», όχι ακατόρθωτη.

Αυτό συνειδητοποιεί ο βασιλιάς, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, που ζει ανάμεσα σε αμέτρητα δώρα και, όμως, αναζητεί το χαμόγελό του.

Η παπλωματού κατάφερε να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας, την τέχνη να δίνεις αγάπη! Έμαθε στο βασιλιά τι σημαίνει να προσφέρεις, τι σημαίνει να μοιράζεσαι! Κι εκείνος κατάλαβε το νόημα των Χριστουγέννων και παρακίνησε κι όλους τους θεατές να το καταλάβουν!

Οι μικροί μαθητές κατάφεραν να κάνουν όλους να αναλογιστούν πόσο αξίζουμε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα στο πάπλωμα της αγάπης, της αγάπης που « τα Χριστούγεννα σημαίνουν…»

21/12/2017

Διαβάστε περισσότερα

"Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο" από την ΣΤ τάξη

Μεσόγειος-η θάλασσα στη μέση- η δική μας θάλασσα. Στο πέρασμα των αιώνων κύματα Ελλήνων διέσχισαν το μεσογειακό χώρο και ύφαναν ένα πολύμορφο ιστό. Αυτή την κληρονομιά που κουβαλάμε, όσοι κατοικούμε γύρω από αυτή τη μήτρα του πολιτισμού, τους μύθους και τα γεγονότα που μας έχουν καθορίσει παρουσίασαν   την Τετάρτη 14 Ιουνίου τα παιδιά της Στ’ τάξης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή του ολοήμερου Σχολείου

Γιορτή του ολοήμερου Σχολείου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017  πραγαμοτοποιήθηκε  εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στο ανοιχτό θεατράκι του Αναύρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά ,τους γονείς και τους εκπαιδευτικους για την άψογη παρουσίαση!

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τα παιδιά των τμημάτων των παραδοσιακών χορών του σχολείου μας, μας εκπροσώπησαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων  στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και την κ. Έλενα Μπακαλέξη

04/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
OPEN DAY :Παίζουμε - Δημιουργούμε - Γελάμε - Μαθαίνουμε

OPEN DAY :Παίζουμε - Δημιουργούμε - Γελάμε - Μαθαίνουμε

Παιδιά και γονείς της Α` τάξης  του σχ. έτους 2017-18 περνάμε το απόγευμα στο σχολείο.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων Σπ. Σπυρίδη 130

26/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Ο κατά φαντασίαν ασθενής από τη Β τάξη

Ο κατά φαντασίαν ασθενής από τη Β τάξη

Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τους μικρούς μαθητές της Β’ τάξης του δημοτικού σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», οι οποίοι με μεγάλη επιτυχία ενσάρκωσαν τους ρόλους στο γνωστό έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Η άρτια απόδοση του κειμένου, τα σκηνικά, τα κοστούμια εποχής και τα μουσικά κομμάτια που πλαισίωσαν την παράσταση, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στη Γαλλία του 17ου αιώνα και χάρισαν το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Έλενας Νταβλαμάνου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δείχνοντας επαγγελματισμό, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν να μαγέψουν το κοινό.

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Γιορτή - αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου από την ΣΤ τάξη

Στις 24 Μαρτίου η έκτη τάξη του σχολείου μας παρουσίασε μια γιορτή-αφιέρωμα στη μεγάλη επανάσταση του 1821. Ξεκινώντας από την αποφράδα μέρα της Άλωσης  οι μαθητές κι οι  μαθήτριες  μέσα  από δρώμενα διανθισμένα από τραγούδια, ζωντάνεψαν τις σκοτεινές μέρες της πολύχρονης σκλαβιάς των Ελλήνων αλλά και τις γεμάτες φως ελευθερίας, στιγμές προετοιμασίας του μεγάλου ξεσηκωμού του ελληνικού έθνους που έγραψε στην ιστορία σελίδες αυτοθυσίας, δόξας κι αγάπης για την Ελλάδα κι οδήγησε στην απελευθέρωσή της. 

28/03/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Εορτή των Γραμμάτων και η διαχρονική προσφορά της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Η Εορτή των Γραμμάτων και η διαχρονική προσφορά της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας συνεχίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την απόδοση τιμής σε ανθρώπους του πνεύματος, διδασκάλους που έχουν άμεση σχέση με το Σχολείο μας.

Εφέτος, η σκέψεη όλων ήταν να αποδοθεί τιμή στο πρόσωπο της αγαπημένης μας Αδελφής Σμαράγδας, που πρόσφατα απεβίωσε και στο πρόσωπό της να τιμηθούν επίσης όλες οι Αδελφές. Γι’αυτό το λόγο το Σχολείο απευθύνθηκε στις κ.κ.Ιουλία Νησιώτου –Μαντέλου, Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλά και Αρτεμισία Χατζηγεωργίου –Κουτσούκου που και ως μαθήτριες του Ελληνοαλλικού Γυμνασίου αλλά και από την υπεύθυνη θέση του Πρόεδρου του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής συνεργάστηκαν με τις Αδελφές, γνώρισαν το έργο τους, σε διάφορες φάσεις της αποστολής τους.

31/01/2017

Διαβάστε περισσότερα
Κοπή της Πίτας των μαθητών

Κοπή της Πίτας των μαθητών

Την Τρίτη 17  Ιανουαρίου 2017 κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των μαθητών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Τρία  ήταν τα φλουριά και τα δώρα, ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τυχεροί της χρονιάς η Αφροδίτη  Αναγνώστου της Α τάξης, η Αγγελική Τσιουβάκα της Δ τάξης και η Ρεγγίνα Καλτσογιάννη της Στ τάξης.

26/01/2017

Διαβάστε περισσότερα
 Η Γ τάξη μιλάει για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Η Γ τάξη μιλάει για τα Δικαιώματα του Παιδιού

 Τιμώντας την παγκόσμια ημέρα δικαιωμάτων του παιδιού οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν εκδήλωση βασισμένη στο βιβλίο «Πέτρα, Ψαλίδι, Χαρτί» του Γιώργου Μπότσου στις 15.12.2016.

Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Λειβαδάρου και κ.Χατζηδημητρίου μίλησαν για το δικαίωμα που έχει το κάθε παιδί στην παιδική ηλικία, στη γαλήνη της οικογενειακής ζωής, στην εκπαίδευση, στην αναγνώριση της προσωπικότητάς του, στην αντιμετώπισή του με σεβασμό.

Μέσα από τα θεατρικά, τα μουσικοκινητικά δρώμενα και τα τραγούδια (υπεύθυνες .κ.Καγιά, κ.Αλεξοπούλου και κ.Σταμοπούλου) οι μικροί πρωταγωνιστές διηγήθηκαν στους συμμαθητές τους αληθινές ιστορίες παιδιών απ’ όλο τον κόσμο, σε μέρη που το δικαίωμα να είσαι παιδί δεν είναι αυτονόητο.

Όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες με πολύ καλή διάθεση, υπευθυνότητα και συνέπεια «ζωντάνεψαν» μπροστά στους συμμαθητές και τους γονείς τους τους χαρακτήρες του βιβλίου, συγκίνησαν με την αμεσότητα και τη σοβαρότητά τους κι επιβραβεύτηκαν με το πιο θερμό χειροκρότημα.

12/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή - αφιέρωμα στους ΄Ηρωες του 1940 από την Δ τάξη

Γιορτή - αφιέρωμα στους ΄Ηρωες του 1940 από την Δ τάξη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ τάξης, με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.Ελένης Γουλιανού, Βαλεντίνας Ποδιά,  Σοφίας Καγιά και Ασημένιας Ζήση, παρουσίασαν τη γιορτή -  αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου. Τα παιδιά μέσα από ποιήματα, δρώμενα, τραγούδια κι αφηγήσεις μας θύμισαν μνήμες από τον πόλεμο του ’40 κι απέδειξαν ότι όποιος ήρωας πεθαίνει για την πατρίδα μένει για πάντα στην καρδιά μας.

31/10/2016

Διαβάστε περισσότερα
Εκδήλωση για τον κ. Δ. Κωνσταντάρα Σταθαρά

Εκδήλωση για τον κ. Δ. Κωνσταντάρα Σταθαρά

Εκδήλωση προς τιμή του κ.Δημήτριου Κωνσταντάρα Σταθαρά, Επίτιμου Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 28-01-2016 στο αμφιθέατρο της Σχολής.

 

26/07/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΟΛΟΗΜΕΡΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στις 18.30 πραγματοποιήθηκε η εορταστική εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου Άγιος Ιωσήφ. 

 

22/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Α ΤΑΞΗ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου η Γιορτή Μητέρας, που παρουσίασαν οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού κ. Έλενας Νταβλαμάνου.  Μέσα από θεατρικά δρώμενα, τραγούδια και χορογραφίες εξυμνήθηκε το πιο ιερό και αγαπημένο πρόσωπο στη ζωή κάθε ανθρώπου, η Μητέρα. Η αναφορά στη διαρκή και ανιδιοτελή  προσφορά της μάνας, στη μάνα πρόσφυγα, αλλά και στη χωρίς όρια και όρους αγάπη της, συγκίνησε τους θεατές. Οι μαθητές δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και να τιμήσουν το εξίσου σημαντικό για τη ζωή τους πρόσωπο, τον Πατέρα. Η γιορτή ολοκληρώθηκε με την προσφορά δώρων από τα παιδιά στις μανούλες τους, ενώ όλοι οι παρευρισκόμενοι γεύτηκαν τα ωραία γλυκίσματα, που οι ίδιες οι μαμάδες ετοίμασαν με μεγάλη χαρά.

 

01/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
«Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από την Β τάξη

«Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από την Β τάξη

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν την Τετάρτη 20 Απριλίου τη θεατρική παράσταση «Ο πόλεμος της Ωμεγαβήτας» από το ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιο Τριβιζά. 

20/04/2016

Διαβάστε περισσότερα
FRANCOPHONIE 2016

FRANCOPHONIE 2016

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας παρουσίασαν οι μαθητές της Β –Δ – Ε τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βόλου την Παρασκευή 18-3-2016 για να τιμήσουν τα γαλλικά , τη γλώσσα που μιλιέται από περισσότερους από 220 εκατομμύρια ανθρώπους στον κόσμο.

22/03/2016

Διαβάστε περισσότερα
Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των μαθητών στο Θέατρο του Σχολείου μας. Δύο  ήταν τα φλουριά και τα δώρα, ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τυχεροί της χρονιάς ο Ιωάννης - Άδωνις Τσιώλης της Γ τάξης και ο Σόλων  Στάμος της Ε τάξης.

02/02/2016

Διαβάστε περισσότερα
Εκδήλωση στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με τη συμμετοχή της Γ τάξης

Εκδήλωση στο Λύκειο Ελληνίδων Βόλου με τη συμμετοχή της Γ τάξης

Το Μουσείο Ελιάς και Λαδιού Πηλίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, παρουσίασε σε εκδήλωση στο μουσειακό χώρο του λυκείου των Ελληνίδων Βόλου το Ημερολόγιο του κ. Δ. Μοράρου με θέμα "Περί Μύθων και Φυτών", την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν οι μαθητές της Γ τάξης που με τη συνοδεία της μουσικού μας κ. Σ. Καγιά μας έβαλαν στο κλίμα των Χριστουγένων κι ερμήνευσαν τραγούδια αγάπης και ειρήνης με θέμα το παιδί.

Στη συνέχεια η κ. Μ. Αισώπου μάγεψε  μικρούς και μεγάλους με την αφήγηση παραδοσιακού παραμυθιού.

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ >> J’ai partagé une nouvelle vidéo avec vous dans OneDrive

16/12/2015

Διαβάστε περισσότερα
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Εμείς, οι μαθητές της Δ΄ τάξης, τιμώντας την ιστορική επέτειο του ΟΧΙ, ετοιμάσαμε τη γιορτή για την 28η Οκτωβρίου 1940. Σας περιμένουμε, την Τρίτη 27/10/2015 στις 8.30 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, για να γιορτάσουμε όλοι μαζί και ταυτόχρονα να τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

21/10/2015

Διαβάστε περισσότερα
Εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών στης Στ τάξης

Εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών στης Στ τάξης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η ετήσια εκδήλωση αποφοίτησης των μαθητών στης Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Ιωσήφ" την Παρασκευή 12 Ιουνίου στο "Domotel Xenia Volos". Η εκδήλωση διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του σχολείου, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης των ετήσιων δράσεών του. Σε κάθε μαθητή/μαθήτρια της Στ τάξης προσφέρθηκε αναμνηστικό λεύκωμα με φωτογραφίες από την εξαετή φοίτησή του και σκέψεις μαθητών και εκπαιδευτικών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απεύθυναν χαιρετισμούς η Διευθύντρια της Σχολής, αδερφή Αικατερίνη, η Διευθύντρια του Σχολείου κα Σοφία Τσαρδακά, οι εκπαιδευτικοί των μαθητών και η Πρόεδρος του Συλλόγου, δικηγόρος, Αγγέλα Χατζησταματίου Σιούρα, η οποία απευθυνόμενη στα παιδιά τόνισε μεταξύ άλλων : "Μάθατε να αγωνίζεσθε, να ανταπεξέρχεστε σε δύσκολες απαιτήσεις, αλλά πολύ περισσότερο αποκτήσατε ήθος, αρχές, σωστή συμπεριφορά, συνεργατικότητα, σεβασμό, εφόδια απαραίτητα για τη μελλοντική σας πορεία.Το περιβάλλον αυτού του σχολείου δυνάμωσε το χαρακτήρα σας και σας όπλισε επαρκώς για να αντεπεξέλθετε στις δυσκολίες της ζωής σας". Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι γονείς των μαθητών, οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, φίλοι του συλλόγου και όλοι ευχήθηκαν στους απόφοιτους "Καλή Πρόοδο".

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΤΕΣ-ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ ΤΑΞΗ

Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΧΤΕΣ-ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ ΤΑΞΗ

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015 τα παιδιά της Στ΄ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους με θέμα "Η πόλη μας στο χθες". Παρουσιάστηκε η ιστορία της πόλης μας μέσα από θεατρικά δρώμενα και τις νότες του Μάνου Χατζηδάκι του οποίου φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη γέννησή του. Παρουσιάστηκαν οι φιγούρες των Πηλιορειτών που ζήτησαν την άδεια του αγά για την ίδρυση της πόλης, τουΕβαρίστο και του Τζόρτζιο ντε Κίρικο, των μεταναστών που εγκαταστάθηκαν στη Νέα Ιωνία και οι γειτονιές της πόλης όπου τα παιδιά χορεύουν και τραγουδάνε τα υπέροχα τραγούδια του Μάνου.

21/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
«Ο Αίσωπος κάτι έχει να μας πει»

«Ο Αίσωπος κάτι έχει να μας πει»

 

Η Β΄τάξη του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου παρουσίασε την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 εκδήλωση με θέμα «Ο Αίσωπος κάτι έχει να μας πει», τιμώντας την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου. Τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.Ξηραδάκη και κ.Γκαβανίδου παρουσίασαν τους γνωστούς μύθους του Αισώπου, του μεγάλου παραμυθά: «Το μυρμήγκι και το τζιτζίκι» και « Ο ψεύτης βοσκός» μέσα από τραγούδι, χορό και θεατρικά δρώμενα. Οι μικροί ηθοποιοί , που απέδωσαν με ευαισθησία, ζωντάνια και επιτυχία τις αγαπημένες, πάντα επίκαιρες ιστορίες, μετέδωσαν τη χαρούμενη διάθεσή τους στους συμμαθητές και συγγενείς που παρακολούθησαν την παράσταση, λαμβάνοντας ως ανταμοιβή το θερμότερο χειροκρότημα.

04/05/2015

Διαβάστε περισσότερα

H Χορωδία του Ομίλου Ερευνών Πηλίου Αγριάς τραγουδά για την Επανάσταση

 

Επίκαιρα, ηρωικά τραγούδια ερμήνευσαν με μεγάλη επιτυχία τα μέλη της Χορωδίας του Ομίλου Ερευνών Πηλίου Αγριάς στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου υπό την καθοδήγηση του μαέστρου κ. Γιάννη Μπακαλέξη και με τη συνοδεία στο ακορντεόν από την κ. Μάρω Μπακαλέξη, την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015. Με την ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821 οι χορωδοί ερμήνευσαν με πιστότητα και ζήλο παραδοσιακά, επίκαιρα τραγούδια που αφηγούνται τους αγώνες των ηρώων. «Ο Θούριος» του Ρήγα, «Το λιοντάρι του Μοριά», «Τα κλεφτόπουλα», ζωντάνεψαν μεγάλες στιγμές της προετοιμασίας της Επανάστασης  και  των θυσιών όλων των Ελλήνων μπροστά στους μαθητές και στους γονείς τους, που συμμετείχαν χτυπώντας ρυθμικά παλαμάκια.

Τα τραγούδια τους συγκίνησαν όλους τους παρευρισκόμενους, θυμίζοντας το μεγαλείο της Ελληνικής Ψυχής, αλλά και τους ίδιους τους χορωδούς που έβλεπαν τους μαθητές να απολαμβάνουν το μοναδικό αυτό άκουσμα. Στο τέλος της εκδήλωσης μία τιμητική πλακέτα για τα 110 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» και τα 20 χρόνια του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου επιδόθηκε από την Αδελφή Αικατερίνη Περρή   στο μαέστρο κ. Μπακαλέξη και την κ. Ψηφογιώργου,  αντιπρόεδρο του Ομίλου Ερευνών Πηλίου.

02/04/2015

Διαβάστε περισσότερα
Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821

Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 στις 9.00 π.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας.

23/03/2015

Διαβάστε περισσότερα
 20.3.2015 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

20.3.2015 ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ

Εκδήλωση για τη Γαλλοφωνία παρουσίασαν στους συμμαθητές και τους γονείς τους στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων της Σχολής οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ στις 20 Μαρτίου 2015.

18/03/2015

Διαβάστε περισσότερα
Κοπή της Πίτας των Μαθητών

Κοπή της Πίτας των Μαθητών

Την Παρασκευή 9/1/2014 μαθητές και δάσκαλοι κόψαμε την πρωτοχρονιάτικη πίτα με ενθουσιασμό και πνεύμα αισιοδοξίας. Όπως κάθε χρόνο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε τα δώρα. Τυχεροί της χρονιάς οι: Βίβιαν Πιτοπούλου και Νίκoς Δούκας.

03/02/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 11.12.2014

Η 11η Δεκεμβρίου έχει ανακηρυχθεί ως Ημέρα του Παιδιού. Το σχολείο μας γιόρτασε αυτήν την ημέρα με ιδιαίτερες δραστηριότητες. Η κ.Τσαρδακά μίλησε στα παιδιά για την ημέρα αυτή, και το πώς συνδέεται η Unicef και η ίδρυσή της (11.12.1946) με αυτή. Οι μαθητές της Δ τάξης πλαισίωσαν με τις παιδικές μελωδικές φωνές τους την εκδήλωση, με τραγούδια που επίκεντρο είχαν τις παιδικές ψυχές σε όλο τον κόσμο. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το βιβλίο της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Έλενας Νταβλαμάνου Μπορώ και χωρίς αυτά, που πραγματεύεται τις έννοιες του απαραίτητου και του περιττού, της αλληλοβοήθειας και της φιλίας. Ακολούθησε δραματοποίηση του βιβλίου από τα παιδιά της Δ τάξης που απέσπασε το θερμό χειροκρότημα όλων των θεατών.

12/12/2014

Διαβάστε περισσότερα
ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

 

Τη 17η Νοεμβρίου η Ε τάξη αφιέρωσε την εκδήλωση της στην Επέτειο του Πολυτεχνείου. Μαθητές και μαθήτριες με περισσή υπευθυνότητα του έργου και του ρόλου τους παρουσίασαν “Τα μηνύματα των Παιδιών” για το Πολυτεχνείο. Μέσω της δράσης τους αυτής τονίστηκε η σημασία της Παιδείας και της Δημοκρατίας ως αξίες αλλά και ως ακατάλυτα ιδανικά της ύπαρξής μας ως έθνος. Ιδανικά άρρηκτα συνδεδεμένα με την πρόοδο και την ευημερία των ανθρώπων και των πολιτισμών στο πέρασμα των χρόνων.

28/11/2014

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014  στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν ο μαθητής Κων.Αποστόλου από το τμήμα Γ1 και η μαθήτρια Μάχη Σοφικίτη από το τμημα Στ1. Τα δώρα που κέρδισαν οι τυχεροί μαθητές ήταν ευγενική προσφορά από το Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Καλή και Δημιουργική Χρονιά παιδιά!

10/01/2014

Διαβάστε περισσότερα

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας

ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014  στην αίθουσα εκδηλώσεων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για όλους τους μαθητές του σχολείου μας. Οι τυχεροί που κέρδισαν το φλουρί ήταν ο μαθητής Κων.Αποστόλου από το τμήμα Γ1 και η μαθήτρια Μάχη Σοφικίτη από το τμημα Στ1. Τα δώρα που κέρδισαν οι τυχεροί μαθητές ήταν ευγενική προσφορά από το Συλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Καλή και Δημιουργική Χρονιά παιδιά!

10/01/2014

Διαβάστε περισσότερα
Αφιερωμα στη Μικρασία

Αφιερωμα στη Μικρασία

Η Μικρασία, ο Πόντος, η Καππαδοκία, οι χαμένες πατρίδες, πάντοτε αποτελούν πηγή έμπνευσης για την πρόοδο και τη δημιουργία, μάθημα ζωής, καρτερικότητας, ενδελεχούς προσπάθειας και ιώβειας υπομονής. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Στ τάξης την 17η Οκτωβρίου 2013 διάρθρωσαν ένα μικρό αφιέρωμα στη Μικρασιατική καταστροφή αλλά και στη ζωή μετά, στις νέες πατρίδες. Η παρουσίαση συνοδεύτηκε με σκηνές εμπνευσμένες από αποσπάσματα των συγγραφικών έργων του κ. Δ. Κωνσταντάρα - Σταθαρά και της κ. Ελ.Δικαίου, τραγούδια από τη χορωδία του σχολείου και με παραδοσιακούς χορούς. Η παρουσίαση αφιερώθηκε στην αείμνηστη Άννα Αϊβαζόγλου, πρόεδρο της Πολιτιστικής Εστίας Μικρασιατών Ίωνες.

23/10/2013

Διαβάστε περισσότερα
ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Την Παρασκευή 25/10/2013, οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ιωσήφ Βόλου και οι δασκάλες τους κ. Γεροδήμου Ελένη και κ. Ποδιά Βαλεντίνα τίμησαν τους ήρωες του ‘ 40, τους δοξασμένους στρατιώτες μας που μας δίδαξαν με τις πράξεις και τις θυσίες τους ότι η νίκη δεν ανήκει πάντα στους πολλούς, αλλά σε αυτούς που έχουν δίκιο.

Τα παιδιά τραγούδησαν με την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Καγιά, αφηγήθηκαν και μέσα από θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν τα γεγονότα ως τον απόηχο της λευτεριάς , γιατί οι ήρωες που φεύγουν μένουν για πάντα στην καρδιά μας…

23/10/2013

Διαβάστε περισσότερα