Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Απογευματινές δραστηριότητες

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

Ολοκληρώνεται για το σχ έτος 2015-2016 ο κύκλος των μαθημάτων της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που οργανώθηκε από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και απευθυνόταν σε παιδιά των Δ’, Ε’ και ΣΤ’ τάξεων. Ξεκινήσαμε τον Οκτώβριο, γεμάτοι ενδιαφέρον αλλά και περιέργεια για ένα αντικείμενο που το συναντάμε όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας. Κατά τη διάρκεια των οκτώ μηνών, μάθαμε να προγραμματίζουμε στο Scratch, δημιουργήσαμε τις δικές μας εφαρμογές και παιχνίδια, παίξαμε και διασκεδάσαμε με αυτές. Οι μεγαλύτερες τάξεις προχώρησαν στα πιο βαθιά νερά του προγραμματισμού,  δημιούργησαν πρότυπα Lego-ρομποτάκια και τα προγραμμάτισαν μέσα από ένα απλό περιβάλλον έτσι ώστε να εκτελούν συγκεκριμένες λειτουργίες. Η ΣΤ’ τάξη είχε την ευκαιρία να γνωρίσει επιπλέον και την πιο σοβαρή πλευρά της ρομποτικής, το EV3 και να πάρει μια μικρή γεύση σχετικά με τις δυνατότητές του.

 

 

Η ομάδα της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Σχολείου

01/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
Εκπαιδευτική ρομποτική: Οι πρώτες εντυπώσεις

Εκπαιδευτική ρομποτική: Οι πρώτες εντυπώσεις

Διανύουμε ήδη τον δεύτερο μήνα της πρώτης φάσης του προγράμματος «Εκπαιδευτική Ρομποτική». Τα πρώτα μηνύματα που λαμβάνονται από τους μαθητές είναι άκρως ενθαρρυντικά. Το ενδιαφέρον μεγάλο, η συμμετοχή πέρα από κάθε προσδοκία. Ήδη τα παιδιά έχουν δημιουργήσει απλές διαδραστικές εφαρμογές στο Scratch, αξιοποιώντας τη φαντασία τους και κάνοντας χρήση των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στο εργαστήριο. Τους επόμενους μήνες τα παιδιά των τελευταίων τάξεων θα δημιουργήσουν και θα προγραμματίσουν το δικό τους ρομπότ, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo ενώ προς το τέλος της σχολικής χρονιάς θα πάρουν μια γεύση από το Lego Mindstorms, το προχωρημένο εκπαιδευτικό ρομποτικό πακέτο της Lego.

18/11/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ

 Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων  παραδίδονται μαθήματα σκακιστικής  μια ώρα εβδομαδιαίως σε αίθουσα του σχολείου από τον εκπαιδευτή σκακιστή κ. Μιχάλη Αγγελή.

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Φυσικές επιστήμες

Φυσικές επιστήμες

Το σχολείο για τα σχ. έτη 2014-2015 και 2015-2016 προσφέρει στους μαθητές της Ε και Στ τάξης μια πρώτη επαφή με τη "Μαγεία της Επιστήμης" σε συνεργασία με τον κ. Νικόλαο  Μακρή , Διαχειριστή «Κέντρου Εκπαίδευσης Πολιτισμού Επιστημών – Αριστοτέλειο».

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Μουσικοκινητική Αγωγή και Χορωδία

Μουσικοκινητική Αγωγή και Χορωδία

Η Μουσικοκινητική Αγωγή απευθύνεται σε παιδιά Α και Β τάξης και αποτελεί την πρώτη γνωριμία των παιδιών με ήχους και μουσικές και τα προτρέπει να εκφραστούν με απλά μουσικά όργανα. Η Χορωδία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι μια ιδιαίτερη ευκαιρία να καλλιεργήσουν οι μαθητές το φωνητικό τους ταλέντο κι έκφραση με τη δυναμική της ομάδας, συμμετέχοντας σε ενδοσχολικές εορτές αλλά κι εξωσχολικές δράσεις.

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Θεατρική Αγωγή

Θεατρική Αγωγή

Στο σχολείο πραγματοποιείται για τους μαθητές της Α και Β τάξης θεατρικό παιχνίδι , που δίνει στο παιδί τη δυνατότητα να εκφραστεί με το λόγο και το σώμα του σε πλαίσιο ομάδας συνομηλίκων του.

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Ελληνικοί Πραδοσιακοί Χοροί

Ελληνικοί Πραδοσιακοί Χοροί

Στο σχολείο γίνεται  μάθημα Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών,μια ώρα εβδομαδιαίως, μετά το πέρας του ωρολογίου προγράμματος.
Σκοπός του μαθήματος να φέρει τα παιδιά σε επαφή με την Ελληνική παράδοση και μουσική ,να τους γνωρίσει χορούς από όλη την Ελλάδα και γενικότερα τον Ελληνισμό, αλλά και να συμβάλλει στην καλλιέργεια του ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος.
Η ομάδα αυτή συμμετέχει σε ενδοσχολικές εκδηλώσεις ,αλλά εκπροσωπεί το σχολείο και σε εξωσχολικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ.

25/06/2015

Διαβάστε περισσότερα