Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Αθλητισμός

Προπόνηση Ραγκμπι

Οι μαθητές των ομαδικών αθλημάτων προπονήθηκαν σήμερα, 7/11/2019, στο ράγκμπι με την καθοδήγηση του κ. Μίρο Γκουζ και της κ. Έλενας Μπακαλέξη.

07/11/2019

Διαβάστε περισσότερα

Τρέχω για τη ΦΛΟΓΑ

Όλοι μαζί, γονείς, παιδιά κι εκπαιδευτικοί συμμετείχαμε στην  δρομική βόλτα που πραγματοποιήθηκε από τη ΦΛΟΓΑ στην παραλία του Βόλου την Κυριακή 6/10/2019. Με σύμμαχο τις υπέροχο καιρό μαζί με εκατοντάδες άλλους συναθλητές διαδηλώσαμε την αλληλεγγύη  μας στην ακούραστη προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Γονέων ΦΛΟΓΑ και διαδηλώσαμε τη χαρά της ζωής! 
Όλοι μ ένα πλατύ χαμόγελο σταθήκαμε δίπλα στους εθελοντές της ΦΛΟΓΑΣ με μία ευχή: ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ για όλα τα παιδιά του κόσμου!

07/10/2019

Διαβάστε περισσότερα
27 Σεπτεμβρίου 2019 - ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

27 Σεπτεμβρίου 2019 - ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Με μεγάλο ενθουσιασμό μικροί και μεγάλοι μαθητές γέμισαν τη σχολική τους μέρα με αθλητικά παιχνίδια, προπόνηση ποδοσφαίρου με τη συνδρομή του αθλητικού ομίλου "Τοξότης", ενημέρωση από την διαιτολόγο - διατροφολόγο κ. Σεφέρη Στελλίνα, θεατρικό δρώμενο για την υγιεινή διατροφή από τη Β  τάξη, εκμάθηση - προπόνηση στο rugby, ομαδικό aerobic και παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους δασκάλους τους.
Οι μαθητες μας αποχώρησαν από το σχολείο με ροδοκόκκινα μαγουλάκια από τη γλυκιά εξάντληση!!!

27/09/2019

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Τουρνουά Rugby FrancOvalie 2019

Μια σημαντική εμπειρία έζησε το Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ»
του Βόλου τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019, συμμετέχοντας στο 1 ο Πανελλήνιο
Τουρνουά Rugby “FrancOvalie 2019”, τη Γιορτή του Rugby στην Αθήνα το
οποίο έγινε Ολυμπιακό άθλημα από τον ίδιο τον Pierre de Coubertin.
Πιλοτικά, 17 Δημοτικά Σχολεία διδάχτηκαν το Rugby, άθλημα βασικά της
Νότιας Γαλλίας, καθ’ όλη τη σχολική χρονιά 2018-2019 υπό την Αιγίδα της
Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα. Τελικά συναντήθηκαν 9 σχολεία, δημόσια
και ιδιωτικά! Το σχολείο μας έδωσε δυναμικά το «παρών», μέχρι και τους
ημιτελικούς, μιας και οι τελικοί δεν έγιναν λόγω επικείμενης κακοκαιρίας.
Η μεγάλη συνάντηση για το πρωτάθλημα στους χώρους του ΟΑΚΑ υπήρξε
για τα παιδιά του Σχολείου ημέρα χαράς, άμιλλας, αλλά και ανάπτυξης
φιλικών σχέσεων μεταξύ των παιδιών οδηγώντας στην οικοδόμηση της
ειρηνικής συμβίωσης.
Η συμμετοχή των μαθητών/τριών στην αθλητική διοργάνωση υλοποιήθηκε
στο πλαίσιο διήμερης διδακτικής επίσκεψης που βασίστηκε στα προγράμματα
Σχολικών Δραστηριοτήτων «Αποστολή στον Άρη» και «Σκέφτομαι και ζω
υγιεινά στην Ελλάδα και στη Γαλλία: 1)Από το Γκαγιάκ στον Βόλο, μία κοινή
πορεία, 2) «Vive le Rugb(y)ilingue», 3)Μπουκιές και book- ιές!»,τα οποία
σχεδιάστηκαν και πραγματοποιούνται το τρέχον σχολικό έτος. Οι
μαθητές/τριες και οι συνοδοί είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Μουσείο
Ψευδαισθήσεων, το Μουσείο Ηρακλειδών και απόλαυσαν την παιδική
παράσταση «Πρίγκηπας και Φτωχός» από το Εθνικό Θέατρο.
Όλοι οι συμμετέχοντες επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από το πλούσιο
πρόγραμμα της εκδρομής και φυσικά από την μοναδική εμπειρία που έγινε
πραγματικότητα με τη συνεργασία της Διεύθυνσης Π.Ε. Μαγνησίας, της
Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας
Εκπαίδευσης Θεσσαλίας και της Διεύθυνσης Αθλητισμού Δήμου Βόλου.

29/05/2019

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή του Σχολείου στο 1o Πανελλήνιο Τουρνουά Rugby

     Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρώτο πανελλήνιο τουρνουά rugby υπό την αιγίδα της Γαλλικής πρεσβείας στο ΟΑΚΑ! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία εμπνευσμένη από τα ιδανικά του ολυμπιακού πνεύματος και τα ιδεώδη του Pierre de Coubertin. Allez Allez plus fort, les Argonautes de Volos!

      Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που έφτασαν στον Ημιτελικό  και απέσπασαν τιμητική διάκριση!!

15/04/2019

Διαβάστε περισσότερα

Vive le Rugb(y)ilingue ! από τις Δ και Ε τάξεις

Στις 26-28/11/2018  οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες και τους καθηγητές των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής μυήθηκαν στις αρχές και τους κανόνες του rugby à 7 στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος « Vive le Rugb(y)ilingue!». Το πρόγραμμα οργανώνουν η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο  με σκοπό τη διάδοση του ολυμπιακού αυτού σπόρ και την προβολή της Γαλλικής ως επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην προπόνηση από τον Eric Laylavoix της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ράγμπι (FFR) και το σχολείο μας έλαβε την επίσημη μπάλα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Παρίσι του 2023. Vive le rugby!

04/12/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗ ΦΛΟΓΑ

Όλοι μαζί, γονείς, παιδιά κι εκπαιδευτικοί συμμετείχαμε στην 5η δρομική βόλτα που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Βόλου την Κυριακή 7/10/2018. Με σύμμαχο τις υπέροχες καιρικές συνθήκες μαζί με εκατοντάδες άλλους συναθλητές διαδηλώσαμε την αλληλεγγύη στην ακούραστη προσπάθεια που καταβάλλει ο Σύλλογος Γονέων ΦΛΟΓΑ, διαδηλώσαμε τη χαρά της ζωής! 
 Άλλοι τρέχοντας τόσο στην αρχή όσο και στην επιστροφή, άλλοι περπατώντας, αλλά όλοι μ ένα πλατύ χαμόγελο σταθήκαμε δίπλα στους εθελοντές της ΦΛΟΓΑΣ με μία ευχή: ΥΓΕΙΑ και ΑΓΑΠΗ για όλα τα παιδιά του κόσμου!

09/10/2018

Διαβάστε περισσότερα

Μαθήματα κολύμβησης στην Γ τάξη

Στο πλάισιο εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές της Γ τάξης, πραγματοποιούνται με επιτυχία εβδομαδιαίες προπονήσεις στο Κολυμβητήριο της πόλης μας Ι. Ζηργάνος με την παρουσία των δύο γυμναστών του Σχολείου μας - κ. Μπακαλέξη και κ. Γκουζ. 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι καθολική και ο ενθουσιασμός τους μεγάλος!

27/04/2018

Διαβάστε περισσότερα
Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού

Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού

Στις 2 Οκτωβρίου ,την Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. 

Φυσικά το ρυθμό έδωσαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ.Γκουζ και κ.Μπακαλέξη με τις αθλητικές δραστηριότητες που επέλεξαν για τα τμήματα, προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.

Σε όλα τα τμήματα επίσης, διάφορες δραστηριότητες έλαβαν χώρα σε συνδυασμό με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα: προσεγγίστηκαν κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο, προβλήθηκαν παρουσιάσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες με έμφαση στη χαρά της συμμετοχής. Οι μαθητές/τριες συζήτησαν για Έλληνες αθλητές που διέπρεψαν στο εξωτερικό, για αθλητικούς συλλόγους που χάραξαν ιστορία.
Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής για τον Πιερ Ντε Κουπερτέν και τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τους αθλητές Ν.Γκάλη και Μ.Φελπς και τον τρόπο που ο αθλητισμός έχει καθορίσει τη ζωή τους.


Οι δύο εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής σε ρυθμούς έντονης αεροβικής άσκησης, με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής έδωσαν τον παλμό, «ξεσκουριάζοντας» μαθητές κι εκπαιδευτικούς!

 

11/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Τουρνουά ποδοσφαίρου για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τουρνουά ποδοσφαίρου για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Eπιτυχής ήταν η συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Σκοράρουμε για το χαμόγελο"από την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων (ΕΠΕ) Θεσσαλίας για τον εθελοντικό οργανισμό "Το χαμόγελο του παιδιού " την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τα παιδιά των τμημάτων των παραδοσιακών χορών του σχολείου μας, μας εκπροσώπησαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων  στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και την κ. Έλενα Μπακαλέξη

04/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Τελικοί αγώνες στίβου από τους μαθητές της Στ τάξης

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δ.Βόλου που διοργανώθηκαν από τη Δ/νση Αθλητισμού Δ.Βόλου στο Ε.Α.Κ. Βόλου στις 19-5-2017 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ. Μ.Γκουζ και κ. Ε.Μπακαλέξη, εκπροσωπώντας το Σχολείο μας και σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.

Έτσι ο μαθητής Σπύρος Καλογήρου έλαβε τη 2η θέση στα 60μ. δρόμου αγοριών και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθητές Στάθης Βούλγαρης (4η θέση στο μήκος), Τάσος Δούκας (5η στο μπαλάκι), Βασίλειος Σελανίκης (8η θέση δρόμος 1000μ. αγοριών), Άννα Μαρία Μπέττα (5η θέση 60μ. δρόμου κοριτσιών), Αργυρώ Πριονιστή (5η θέση μήκος κοριτσιών), Ρεγγίνα Καλτσογιάννη (5η θέση δρόμος 1000μ. κοριτσιών), Ελευθερία Μάμαλη (9η μπαλάκι κοριτσιών).

Συγχαρητήρια, παιδιά! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Την Τετάρτη 26 Απριλίου  οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βόλου που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας  Παρασκευής. Οι μαθητές μας συγκρότησαν δυο ομάδες μία  αγοριών και μια κοριτσιών, έπαιξαν  τέσσερις αγώνες η καθεμιά με άλλα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Συνεργάστηκαν άριστα, αγωνίστηκαν  για ένα κοινό στόχο, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο αλλά και τους αντιπάλους  τους. Η «αθλητική» μας αυτή μέρα θα μας μείνει αξέχαστη για τις  εμπειρίες που αποκομίσαμε σχετικά με την ομαδικότητα και τα ιδεώδη του «ευ αγωνίζεσθαι».

27/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το τμήμα της αθλητικής χορογραφίας έχει ως σκοιπό  να φέρει τα παιδιά σε επαφή με ευχάριστες κινητικές δραστηριότητες ,αναπτύσσοντας το πνεύμα της συνεργασίας, του συντονισμού,της ομαδικότητας με τη βοήθεια μοντέρνων μουσικών ακουσμάτων.

 

12/09/2016

Διαβάστε περισσότερα
 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Τα παιδιά μέσα από τη διδασκαλία ελληνικών χορών θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της πατρίδας μας,την εθνική μας παράδοση, τα ήθη και έθιμα μας.Συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,με κορυφαία διοργάνωση το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών δημοτικών σχολείων του τόπου μας.

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

΄Αθληση-Ομαδικά παιχνίδια (Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση Πετοσφαίριση Χειροσφαίριση- Κλασικός Αθλητισμός). 
Η δραστηριότητα αυτή μυει τα παιδιά στις τεχνικές των αθλημάτων μέσα από παιχνιωδη μορφή. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιουνται στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας εκδηλώσεις όπου τα παιδιά εφαρμόζουν τις τεχνικές, συναρμοστικες και κινητικες ικανότητες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.     

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Στ τάξης έλαβαν μέρος με μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων του Δ. Βόλου.

 

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Γνωριμία  με το JUDO

Γνωριμία με το JUDO

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του αθλήματος Judo την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 από το Σύλλογο “ Judo Volos” στο Αδαμοπούλειο . Με πολλή όρεξη συμμετείχαν και στην εξάσκηση εφαρμόζοντας τις τακτικές “πεσίματος” διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας .

Ευχαριστούμε πολύ τους προπονητές κι ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στους αθλητές μας.

05/03/2015

Διαβάστε περισσότερα