Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • Καλό καλοκαίρι!

  Οι Αδελφές, οι Διευθύνσεις και οι Εκπαιδευτικές Κοινότητες των σχολείων SJA σας εύχονται ολόψυχα

  Καλο καλοκαίρι!

  Διαβάστε περισσότερα
 • 1o Βραβείο στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021 από την ΣΤ τάξη

  Συγχαρητήρια στους μαθητές/τριες της Στ τάξης του Σχολείου μας  και στις καθηγήτριες γαλλικών Αθανασία Ελευθερούλη και Μερόπη Σταμοπούλου για την κατάκτηση του 1ου Βραβείου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021 στην κατηγορία Α2- "Κέφι".
   


  Διαβάστε περισσότερα
 • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

  Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

  Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

  Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

14/072021

Διακρίσεις μαθητών στο μαθηματικό διαγωνισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ

Συγχαρητήρια στους μαθητές του Σχολείου μας που διακρίθηκαν  στο Πανελλήνιο Διαγωμισμό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ  της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που διεξήγχθει στις  3/4/2021.

Τάξη Β

Αποστολάκη Απόστολο

Βαφειάδη Κωνσταντίνο

Λαγού Κοραλία

Φύκα Δημήτριο

Χουβαρδά Αικατερίνη- Μαρία

Τάξη Γ

Γιαννακοπούλου Δήμητρα

Φύκα Κωσταντίνο

Τάξη Δ

Βασταρδή Αντώνιο

Βενέτη Χριστόφορο

Γραμμενή Μαρία

Κορφιάτη Νικόλαο

Μπουγά Γεώργιο

Τάξη Ε

Βενέτη Κοραλία - Ολυμπία

Μπαρμπιέ Σοφία

Ταξη Στ

Ματίκα Δημήτριο

Πουρνάρα Αντώνιο

Τσιώλη Σπύρο - Φοίβο  

 

Τους ευχόμαστε υγεία και  καλή πρόοδο! 

περισσότερα
08/072021

Βραδιά αποφοίτησης και βράβευση της Στ τάξης

Ξεχωριστή βραδιά  διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας  στο ΞΕΝΙΑ Βόλου  για την αποφοίτησή των μαθητών της Στ τάξης, την 1/7/2021.
Την εκδήλωση  τίμησε με  την παρουσία της  η κυρία Χρύσα Βουλγαράκη, Διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας και απένημε στους τελειόφοιτους μαθητές μας τα βραβεία για την μεγάλη διάκριση τους στο διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021 στον οποίο απέσπασαν το 1ο Πανελλήνιο βραβείο.
Η βράβευση έδωσε ιδιαίτερη χαρά στα παιδιά και στους γονείς τους.
περισσότερα
08/072021

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτρια της Ε τάξης του Σχολείου μας Ελένη Κονιαρέλλη που έλαβε το 2ο Πανελλήνιο βραβείο στον Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής για παιδιά Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα : «Μαθητές και απόσταση» - έννοιες ασυμβίβαστες που πρέπει να συνυπάρξουν υπό την πίεση του COVID-19 ,που διοργανώθηκε από τον Τομέα Νεότητας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η εκδήλωση βράβευσης πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3/7/2021στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου Αθηνών (Ιλίου Μέλαθρον).
περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

04/032021

Ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια;

Στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Σχολείο μας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλήτρια την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και συγγραφέα, κ. Λένα Διβάνη.

περισσότερα
27/022021

"Το φτερό της φιλίας" από την Β τάξη

Με μεγάλη επιτυχία ζωντάνεψαν επί σκηνής «Το φτερό της φιλίας», βιβλίο της εκπαιδευτικού του σχολείου μας κ. Έλενας Νταβλαμάνου,οι μαθητές/τριες της Β τάξης.
Μέσα από τους ρόλους τους τα παιδιά «μίλησαν» για τη διαφορετικότητα, τα άτομα με ιδιαίτερες ανάγκες, τη φιλία, τη συνεργασία, την ανιδιοτελή αγάπη, καθώς και τη δύναμη που αυτή διαθέτει να ξεπερνά κάθε εμπόδιο.Τα πολύχρωμα σκηνικά, τα ευφάνταστα κοστούμια και τα όμορφα τραγούδια συνετέλεσαν στο άρτιο αποτέλεσμα!
Η παρουσίαση, που έγινε χωρίς κοινό λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών, μαγνητοσκοπήθηκε ώστε να την απολαύσουν όλοι οι μαθητές του σχολείου και οι οικογένειές τους.
περισσότερα
26/062020

Τελευταία μέρα στο Σχολείο!

Άλλη μια πλούσια χρονιά σε εμπειρίες, γνώσεις και χαρούμενες στιγμές, έφτασε στο τέλος της! Οι μαθητές/τριες του Σχολείου μας σε κλίμα συγκίνησης και αγάπης αποχαιρέτισαν τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους και ευχήθηκαν ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Εις το επανιδείν! Ραντεβού τον Σεπτέμβρη!

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

08/072021

Αφιέρωμα στο έργο των Αδελφών

«Πόσο η ψυχή μου ικανοποιείται σαν πετυχαίνει να μοιράσει την ευτυχία και να ανακουφίσει την πονεμένη ανθρωπότητα!» Η κ. Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλα παρουσιάζει την Αγία Αιμιλία ντε Βιαλάρ (sainte Emilie de Vialar), ιδρύτρια του Τάγματος των Αδελφών του Αγίου Ιωσήφ, η οποία έθεσε τις βάσεις του οικουμενικού – ανθρωπιστικού έργου του Τάγματος. Εκδήλωσε την ευαισθησία της και την στράτευσή της απέναντι στον ανθρώπινο πόνο και τη δυστυχία.
Την ευχαριστούμε από καρδιάς .
περισσότερα
08/072021

Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Ερωτηματολόγιο του Proust με την κ. Μαίρη Τσακνάκη-Γαβαλα. Συνέντευξη του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας, κ. Αναγνώστου στην εφημερίδα Θεσσαλία. Οι απαντήσεις του αφορούν τις εντυπώσεις από τις δράσεις που έλαβαν χώρα στο Σχολείο μας την 1η Ιουλίου: το πρωί η υποδοχή και η συζήτηση με τη Γενική Επαρχο των Αδελφών στην υφήλιο Μόνικα και το βράδυ η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τους αποφοίτους πια της ΣΤ τάξης.

Θερμά ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Δ. Σ. του Συλλόγου Διδασκόντων για την άριστη συνεργασία και στο πρόσωπό τους όλους τους γονείς που αοκνα στηρίζουν το έργο του Σχολείου στον κοινό σκοπό, το καλό των παιδιών μας!

περισσότερα
09/062021

Διακρίσεις σχολείων του Βόλου στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας

Πανελλήνια διάκριση στον Εθνικό Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας – Ελλάδα 2021 που διοργανώνει κάθε χρόνο η Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ) σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες στην Ελλάδα και που απευθύνεται σε μαθητές γαλλικής γλώσσας Δημοτικών σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη την Ελλάδα, πέτυχαν σχολεία του Βόλου, της Λάρισας και των Τρικάλων.

Τα σχολεία που διακρίθηκαν είναι: 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου, Ελληνογαλλική Σχολή «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, Κέντρο Γαλλικής Γλωσσας Δέσποινα Παναγιώτη,  Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη – Δημοτικό, 25ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων.

Το φετινό θέμα «Η δική μας συλλογή ονείρων και ανακαλύψεων…”, ένας ασυνήθιστος οδηγός στα γαλλικά της μυστικής μας Ελλάδας ήταν η πρόκληση και η έμπνευση στις δημιουργίες των μαθητών.

Όπως τόνισε η Χρύσα Βουλγαράκη, μέλος της εθνικής επιτροπής κριτών και διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, “φέτος, παρά τις δυσκολίες που συνδέονται με την πανδημία, περισσότεροι από 4.000 μαθητές συνεργάστηκαν με τους Γάλλους δασκάλους σας για να συμβάλλουν στην ανακάλυψη του ελληνικού πολιτισμού, να μεταδώσουν τα όνειρά και τη ζωή στην Ελλάδα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές, για τον ενθουσιασμό τους στην εκμάθηση των γαλλικών! Στους δασκάλους για τη συμμετοχή τους στη διάδοση της γαλλικής γλώσσας και του πολιτισμού και την εμπιστοσύνη και αγάπη τους για τη Γαλλία. Είναι πραγματικοί πρεσβευτές της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών , από τις οποίες γιορτάζουμε αυτή τη δεκαετία, μια σημαντική επέτειο. Ζήτω η Γαλλοφωνία και η Γαλλο-Ελληνική φιλία! Μπράβο σε όλες τις μαθήτριες και σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν! Ευχαριστώ τους καθηγητές γαλλικής γλώσσας”.

Πηγή: myvolos.net

https://myvolos.net/Volos-000006135741-diakriseis-sxoleion-tou-bolou-ston-ethniko-diagonismo-gallofonias.html?fbclid=IwAR2oTlvetUZY3GFy0J5gPRv3UFN4ksVIH33_WxRwEvM_KnFxaO7clo1FI4A

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων