Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

  • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

    Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

    Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

    Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

13/022019

Επιμόρφωση για την Ασφάλεια του Διαδικτύου & την Ασφάλεια στην Οδήγηση

  Μία ξεχωριστή επιμόρφωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί και γονείς του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Ιωσήφ Βόλου τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και την ασφαλή οδήγηση. Με τρόπο έντεχνο οι ομιλητές κύριος Σκόνδρας αρχιφύλακας της Ελληνικής Αστυνομίας και ο κύριος Μανδαλώζης, συγκοινωνιολόγος, Διευθυντής της «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου ΑΕ» ανέπτυξαν τα ζωτικής σημασίας θέματα. 

περισσότερα
13/022019

Η Ελιά: μία προσέγγιση από την Δ΄ τάξη

     Με αφορμή τη σχετική ενότητα για την ελιά στο βιβλίο της γλώσσας, αλλά και το κεφάλαιο  για τα φυτά στη Μελέτη Περιβάλλοντος, οι μαθητές της Δ’ ταξης με πρωτοβουλία των δασκάλων τους, ασχολήθηκαν με την ελιά το δέντρο που είναι συνυφασμένο για αιώνες με την Ελλάδα και στη Μυθολογία, στην Ιστορία, στη Θρησκεία.Είδαν την πορεία της ελιάς από το δέντρο ,στον καρπό, το λάδι, το ελληνικό τραπέζι καθώς αποτελεί τη βάση της  μεσογειακής μας διατροφής.

     Οι μαθητές  μαγείρεψαν με ελιές, αναζήτησαν προϊόντα της ελιάς και του λαδιού, τα δοκίμασαν, ζωγράφισαν σχετικά θέματα, γνώρισαν την ελιά μέσα από την τέχνη της ποίησης. Όλα αυτά εκτέθηκαν στους διαδρόμους του σχολείου μας για να μοιραστούμε με τους συμμαθητές μας αυτή μας την γευστική κι όχι μόνο εμπειρία!!!!

περισσότερα
07/022019

Η Στ τάξη για το Ολοκαύτωμα

Στις  28 Ιανουαρίου 2019 με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος και σχετικά με το βιβλίο του συγγραφέα Πάνου Χριστοδούλου "Ο Ναβίντ δεν ήρθε για διακοπές" τα παιδιά έγραψαν συνθήματα κατά του ρατσισμού, της βίας και της ξενοφοβίας για να μην ξεχνάνε οι γενιές και να μην επαναλάβουν. 
περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

07/022019

Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής

Το Σάββατο 2 Φεβρουαρίου, ο "Κιθαρίστας Ηχοχρωματιστής", ο ήρωας του μουσικού παραμυθιού του Γιώργου Φουντούλη, "περιπλανήθηκε" στην πόλη μας χαρίζοντας τα ηχοχρώματα της κιθάρας του....τον φιλοξένησαν και αφηγήθηκαν την όμορφη ιστορία του με αγάπη οι μαθητές/τριες της Β´ τάξης του Σχολείου μας και τον συνόδευσαν μουσικά η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου μαζί με το νεοσύστατο τμήμα της ορχήστρας Junior. Σε μια κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, όλοι οι συμμετέχοντες καταχειροκροτήθηκαν από το κοινό, δίνοντας υπόσχεση για νέες "περιπλανήσεις" του "Κιθαρίστα Ηχοχρωματιστή"!

 
περισσότερα
04/012019

ΓΙΟΡΤΗ Β ΤΑΞΗΣ 21/12/2018

     Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, στο πλαίσιο του προγράμματος της Ευέλικτης Ζώνης «Γιορτάζοντας τα Χριστούγεννα στην Ευρώπη» παρουσίασαν την Παρασκευή 21/12/2018 στο Σχολείο μας το θεατρικό «Αχ, Σοκολάτα» συνδυάζοντάς το με τα χριστουγεννιάτικα έθιμα των διάφορων χωρών της Ευρώπης.

περισσότερα
19/112018

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από την Ε τάξη

Μια διαφορετική γιορτή – αφιέρωμα στα ιδανικά των φοιτητών του Πολυτεχνείου ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Ε’ τάξης. Με αφορμή τα βιβλία: «2651 ημέρες δικτατορίας» της Μαρίζα Ντεκάστρο και τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά μας ταξίδεψαν από τη μία πίσω στον χρόνο, για να διδαχτούμε από τα λάθη μας, και από την άλλη στο μέλλον, για να μην ξεχάσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας , στην οικογένεια και την κοινωνία, αν θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τη ζωή μας!!!

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

08/022019

Ομιλία για την Ασφάλεια στην Διαδικτυακή Πλοήγηση και την Ασφάλεια στην Οδήγηση

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:00, στην ομιλία που θα γίνει σχετικά με την Ασφάλεια του Διαδικτύου από τον κ. Σκόνδρα, Αρχιφύλακα στην Υποδιεύθνση Ασφάλειας Βόλου και την ομιλία για την Ασφάλεια στην Οδήγηση από τον κ. Μανδαλώζη, συγκοινωνιολόγο, Διευθυντή της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ. Η ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

περισσότερα
05/022019

Παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μελιδώνη

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης υποδέχτηκε το κοινό του Βόλου το βιβλίο του
κ.Ρούσσου –Μηλιδώνη με τίτλο «Οι Αδελφές του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως στην
Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο» στην παρουσίαση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στον οικείο χώρο της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου.

Οι κεντρικοί ομιλητές κ.Βαραλής και κ. Γαβαλά με συντονίστρια την κ. Πώποτα, μετά το καλωσόρισμα της Αδελφής Αλβέρτας Στεφάνου, ταξίδεψαν το ακροατήριο στο παρελθόν παρουσιάζοντας εικόνες του έργου των Αδελφών στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο. Εκπρόσωποι τοπικών φορέων, γονείς μαθητών και φίλοι του σχολείου έγιναν μάρτυρες των ζωντανών αφηγήσεων και περιγραφών του βιβλίου που καταμαρτυρούν τη θεμελιώδη συμβολή των Αδελφών στην ανάπτυξη της εκπαίδευσης των κοριτσιών, την αγαστή συνεργασία με την ορθόδοξη εκκλησία αλλά και παράλληλα το βάρος και την ευθύνη που έφεραν οι Αδελφές για την εδραίωση και προώθηση της Γαλλικής γλώσσας στην ευρύτερη περιοχή.

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ.Ιγνάτιος.


Χάρη στους ομιλητές και τον ίδιο τον συγγραφέα που παρακολούθησε συγκινημένος την παρουσίαση, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση βίωσαν ένα ξεχωριστό μάθημα ιστορίας του Σχολείου και του τόπου τους.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων