Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • Παιχνίδι στον εικονικό και πραγματικό κόσμο: Οφέλη και κίνδυνοι για την ψυχική Υγεία

  Η κ. Σοφία Παπαγιαννοπούλου
  Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια θα μιλήσει διαδικτυακά για το παιχνίδι στον εικονικό και πραγματικό κόσμο.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εθελοντική Αιμοδοσία

  Οι Αδελφές, οι Εκπαιδευτικοί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας σας προσκαλούν στην εθελοντική αιμοδοσία που θα γίνει σε κινητή μονάδα του Αχιλλοπούλειου Νοσοκομείου Βόλου στο χώρο του Σχολείου μας.
  Ας δώσουμε λίγο από το χρόνο μας στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη!

  Διαβάστε περισσότερα
 • Aρχισαν οι εγγραφές!

  Το Νηπιαγωγείο μας αποτελεί την πρώτη αγκαλιά, τη «φωλιά» που  υποδέχεται το μικρό παιδί στην τρυφερή ηλικία των 4 ετών. Στο κατάλληλα εξοπλισμένο μαθησιακό περιβάλλον της τάξης  θα αποκτήσει εφόδια και στρατηγικές που θα το οδηγήσουν στην ανακάλυψη της γνώσης.

   

  Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

19/042022

Πασχαλινές ευχές από τα παιδιά

Το Πάσχα έρχεται ξανά
με αυγά και με λουλούδια,
με έθιμα πασχαλινά
και λαμπριάτικα τραγούδια.
Καλαθάκια φουντωτά
γέμισαν με λιχουδιές,
τον Λάζαρο τραγούδησαν
της Α τάξης οι φωνές.
"Καλή Ανάσταση" σε όλους μας
τα παιδιά ευχήθηκαν
και στο κυνήγι των πασχαλινών αυγών , ξεχύθηκαν .
περισσότερα
17/042022

Αιμοδοσία στο Σχολείο μας

Κάνοντας ακόμα μια φορά πράξη το πνεύμα φιλανθρωπίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο, με τη μεγάλη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Πάσχα, που πλησιάζει να μας θυμίζει το χρέος μας απέναντι στους άλλους, η διεύθυνση του σχολείου μας,ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Αχιλλοπουλειου νοσοκομείου Βόλου, οργάνωσε ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας! Γονείς, εκπαιδευτικοί συνεργάτες και φίλοι του σχολείου μας στάθηκαν αρωγοί σε αυτή μας την προσπάθεια! Η επιτυχία της σημερινής αιμοδοσίας υπήρξε ένα μήνυμα ελπίδας και παράδειγμα προς μίμηση για τους μαθητές μας,ως μελλοντικούς πολίτες!

περισσότερα
10/042022

Τριήμερη φιλοξενία Γάλλων μαθητών με προγράμμα ERASMUS+

 

Το Σχολείο μας υποδέχτηκε το Δημοτικό Σχολείο EPPU Puits Picard  από την πόλη Caen  της Νορμανδίας στο πλαίσιο προγράμματος ERASMUS+  που αφορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες . Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει σκοπό να  φέρει τους δύο λαούς πιο κοντά  μέσα από  το πνεύμα  του ολυμπισμού και της  αθλητικής άμιλλας, να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την τοπική ιστορία και πολιτισμό και να ενωθούν τα παιδιά με βαθιούς φιλικούς δεσμούς.

Η κινητικότητα των μαθητών πραγματοποιήθηκε από τις  4 έως τις 7/4/2022   

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

18/112021

Aφιέρωμα στη 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Ένα αφιέρωμα στη 48η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παρουσίασε η Ε τάξη του Σχολείου μας, το οποίο βιντεοσκοπήθηκε λόγω των ιδιαίτερων υγειονομικών συνθηκών.

 

περισσότερα
04/112021

Απελευθέρωση της πόλης μας - 2 Νοεμβρίου 1881

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!

Στους μαθητές και στις μαθήτριες καθώς και στους εκπαιδευτικούς της Στ  Τάξης , Ζήτρα Ένη, Ποδιά Βαλεντίνα, Παπαγιαννοπούλου Βάγια(μουσικός), Γκουζ Μίρο(γυμναστής), για το αφιέρωμα στην Τοπική Ιστορία του Βόλου τιμώντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και τα 140 χρόνια από την Απελευθέρωση της πόλης μας (2 Νοεμβρίου 1881).

Μια γιορτή χωρίς κοινό, με συνθήκες πρωτόγνωρες για όλους,  μάθημα ιστορίας για μικρούς και μεγάλους, χωρίς ωστόσο να υστερεί σε παλμό, ενθουσιασμό και έντονη συγκήνηση. Τα παιδιά συνειδητοποίησαν το πόσο  περήφανα πρέπει να είναι για τον τόπο τους , που είναι χάρισμα της φύσης και του Θεού και που διαδραματίζει στο πέρασμα των αιώνων σημαντικό ρόλο στην οικονομία και τον πολιτισμό.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον Βόλο! Ελπίζουμε να σταθούμε άξιοι συνεχιστές των ηρώων μας σεβόμενοι ιστορία και περιβάλλον.

περισσότερα
04/032021

Ποιος σκότωσε τον Καποδίστρια;

Στα πλαίσια των εορτασμών για την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση το Σχολείο μας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση με ομιλήτρια την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής ΕΚΠΑ και συγγραφέα, κ. Λένα Διβάνη.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

11/042022

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την Δευτέρα 11/4/2022, ο Σύλλογος Διδασκόντων, ο Σύλλογος Γονέων και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία   στο χώρο του σχολείου  ώρα 11:00 - 15:00.

Ας  είμαστε όλοι εκεί !

περισσότερα
04/042022

Παιχνίδι στον εικονικό και πραγματικό κόσμο: Οφέλη και κίνδυνοι για την ψυχική Υγεία

Η κ. Σοφία Παπαγιαννοπούλου
Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια θα μιλήσει διαδικτυακά για το παιχνίδι στον εικονικό και πραγματικό κόσμο.
περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων