Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • Reunion- party για τους αποφοίτους του Δημοτικού Σχολείου

  Το Σχολείο προσκαλεί όλους τους απόφοιτους του σε ένα πάρτυ - reunion την Παρασκευή 21/12/2018 ώρα 20:30  στο θέατρό μας.
  Θα είναι μεγάλη χαρά για μας να ξανασμίξουμε ,παλιοί μαθητές και δάσκαλοι, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.
  Την εκδήλωση πλαισιώνουν με ζωτανή μουσική οι Brandy Σουαρέ.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

  Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

  Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

  Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

08/122018

Μπαζάρ 2018

Τα χαμόγελα των παιδιών έδωσαν και πάλι το "παρών". Οι μελωδίες των Χριστουγέννων γέμισαν ξανά το σχολείο. Η προσπάθεια όλων για τον συνάνθρωπο φάνηκε για μία ακόμη φορά ανεκτίμητη.
Στις 5 Δεκεμβρίου 2018 έλαβε χώρα, η ετήσια φιλανθρωπική Εορταγορά του Σχολείου μας, που διοργανώνεται για τη στήριξη ιδρυμάτων και οργανώσεων της ευρύτερης περιοχής του Βόλου και όχι μόνο. Το Μπαζάρ πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου και η έναρξή του έγινε με αγγελικές παιδικές φωνές που ερμήνευσαν με τη συνοδεία της ορχήστρας αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Επιβεβαιώθηκε ότι η συλλογική προσπάθεια και εργασία έχει ως αποτέλεσμα τους πιο γλυκούς καρπούς. Έτσι, οι μαθητές και οι μαθήτριες με αγάπη δημιούργησαν αντικείμενα και εδέσματα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους για τη στήριξη του συνανθρώπου. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων πρόσφερε απλόχερα τη βοήθειά του, για να αγκαλιάσει το μεγαλεπήβολο εγχείρημα του Σχολείου. Δε θα μπορούσε να απουσιάσει ο Σύλλογος Αποφοίτων που κάθε χρόνο και σε κάθε ευκαιρία συνδράμει τις εκδηλώσεις του Δημοτικού «Άγιος Ιωσήφ».
Συγκινητική επίσης η επίσκεψη παλιών μαθητών μας και εκπαιδευτικών των "Εκπαιδευτηρίων Προμηθέας" αλλά και σε άλλα γυμνάσια που έδωσαν δυναμικά το παρόν τους στην εκδήλωση.Τους ευχαριστούμε θερμά για τη στήριξη!
Όλοι μαζί , μία ομάδα που το κάθε μέλος της έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, συντονισμένοι στην κοινή προσπάθεια για την προσφορά στον πλησίον, μία ομάδα που ευχήθηκε έμπρακτα σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Καλές Γιορτές με Υγεία, Πίστη και Αγάπη στις καρδιές.

περισσότερα
04/122018

Το σχολείο μας στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού

Η Στοά Τέχνης του Πολυχώρου Τσαλαπάτα «πλημμύρισε» σοκολάτα, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018, χαρίζοντας χαμόγελα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η Β΄ τάξη του Σχολείου μας με τη δράση : Διαβάζουμε παιδικά βιβλία και... μαγειρεύουμε! στο πλαίσιο του Διήμερου Φεστιβάλ για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «Αχ σοκολάτα». Βασιλιάδες, λαιμαργίας πριγκίπισσες πήρε και από σαντιγί και σοκολάτα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των θεατών που κατέκλυσαν την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές. Γαλλικά τραγούδια και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «έντυσαν»  την παράσταση και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Όσα παιδιά παρευρέθησαν έφτιαξαν σε ομάδες τρουφάκια, τρένο από σοκολάτα και σο-λιχουδιές με σιντριβάνι σοκολάτας.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και το Σχολείο μας έδειξε για μία ακόμα φορά το πνεύμα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης!

Η Στοά Τέχνης του Πολυχώρου Τσαλαπάτα «πλημμύρισε» σοκολάτα, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου, χαρίζοντας χαμόγελα στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η Β΄ τάξη του Σχολείου μας στο πλαίσιο του Διήμερου Φεστιβάλ για την ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού, παρουσίασαν το θεατρικό δρώμενο με τον τίτλο «Αχ σοκολάτα». Βασιλιάδες, λαιμαργίας πριγκίπισσες πήρε και από σαντιγί και σοκολάτα ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των θεατών που κατέκλυσαν την αίθουσα και καταχειροκρότησαν τους μικρούς μαθητές. Γαλλικά τραγούδια και Χριστουγεννιάτικες μελωδίες «έντυσαν»  την παράσταση και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με εργαστήρια ζαχαροπλαστικής. Όσα παιδιά παρευρέθησαν έφτιαξαν σε ομάδες τρουφάκια, τρένο από σοκολάτα και σο-λιχουδιές με σιντριβάνι σοκολάτας.

Η εκδήλωση στέφθηκε με επιτυχία και το Σχολείο μας έδειξε για μία ακόμα φορά το πνεύμα αλληλεγγύης, ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης!

περισσότερα
04/122018

Vive le Rugb(y)ilingue ! από τις Δ και Ε τάξεις

Στις 26-28/11/2018  οι μαθητές των Δ και Ε τάξεων του σχολείου μας μαζί με τις δασκάλες και τους καθηγητές των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής μυήθηκαν στις αρχές και τους κανόνες του rugby à 7 στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος « Vive le Rugb(y)ilingue!». Το πρόγραμμα οργανώνουν η Γαλλική Πρεσβεία και το Γαλλικό Ινστιτούτο  με σκοπό τη διάδοση του ολυμπιακού αυτού σπόρ και την προβολή της Γαλλικής ως επίσημη γλώσσα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στην προπόνηση από τον Eric Laylavoix της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ράγμπι (FFR) και το σχολείο μας έλαβε την επίσημη μπάλα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί στο Παρίσι του 2023. Vive le rugby!

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

19/112018

Αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο από την Ε τάξη

Μια διαφορετική γιορτή – αφιέρωμα στα ιδανικά των φοιτητών του Πολυτεχνείου ετοίμασαν και παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές της Ε’ τάξης. Με αφορμή τα βιβλία: «2651 ημέρες δικτατορίας» της Μαρίζα Ντεκάστρο και τα «Μαγικά μαξιλάρια» του Ευγένιου Τριβιζά μας ταξίδεψαν από τη μία πίσω στον χρόνο, για να διδαχτούμε από τα λάθη μας, και από την άλλη στο μέλλον, για να μην ξεχάσουμε τις ευθύνες μας απέναντι στον εαυτό μας , στην οικογένεια και την κοινωνία, αν θέλουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τη ζωή μας!!!

περισσότερα
28/102018

Γιορτή για την 28η Οκτωβρίου

Την Παρασκευή 26.10.2018 η Δ τάξη του Σχολείου μας τίμησε την επέτειο του ΟΧΙ με  θεατρικά δρώμενα, χορογραφίες και τραγούδια που ζωντάνεψαν τα γεγονότα της έναρξης του πολέμου και της δύσκολης περιόδου της Κατοχής.  Οι μικροί πρωταγωνιστές με ευσυνειδησία μετέδωσαν στους θεατές το μήνυμα για τον αμείωτο ζήλο των Ελλήνων για την Ελευθερία Πνεύματος και ψυχής προκαλώντας το θερμό χειροκρότημά τους . Αφηγήθηκαν τις πράξεις αντίστασης που για ακόμα μία φορά απέδειξαν την αγάπη της Ελλάδας για την ανεξαρτησία της. Τα κείμενα της γιορτής επιμελήθηκαν οι δασκάλες των τάξεων κ.κ. Βαλεντίνα Ποδιά, Ριέλα Γκαβανίδου, τη διδασκαλία των τραγουδιών ανέλαβε η μουσικός του σχολείου κ. Σοφία Καγιά και την χορογραφία δίδαξε στα παιδιά η γυμνάστρια του σχολείου κ. Έλενα Μπακαλέξη.

 

 

 

 

περισσότερα
04/052018

« Το όνειρο του Οδυσσέα» από την Β τάξη

Η Β΄ τάξη με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου ανέβασε τη μουσικοχορευτική παράσταση « Το όνειρο του Οδυσσέα» την Τετάρτη 25 Απριλίου 2018.

Πήραμε τις παιδικές μνήμες του Οδυσσέα Ελύτη: το Αιγαίο με τα νησιά, τις γοργόνες, τους γλάρους, τα τζιτζίκια, τ’ αστέρια, την ποδηλάτισσα, το μαγισσάκι, τα κοχύλια, τον μικρό Βοριά, μνήμες που εξελίχθηκαν σε ποιήματα και ποιήματα που έγιναν τραγούδια αλησμόνητα στη μνήμη των ανθρώπων, βάλαμε μουσική και χορό και γίναμε συνταξιδευτές σε αυτό το όνειρο…!

Φώτα, μουσική και … πάμε!!!

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

11/112018

Παρουσίαση του Βιβλίου «Αντριάνα, το τζιβαέρι της Ίμβρου»

Σήμερα Σάββατο 10 Νοεμβρίου, ώρα 19.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Άγιος Ιωσήφ», μια ακόμη σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις «Αρμός», το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» και τον Σύλλογο Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ, με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου.
Πρόκειται για την παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου, που εκδόθηκε πρόσφατα, του εξ Ίμβρου ορμώμενου συγγραφέα – εκπαιδευτικού Δημήτρη Καραβασίλη με τίτλο «Αντριάνα, το τζιβαέρι της Ίμβρου».
Ο συγγραφέας είναι πολύ γνωστός στον Βόλο και στην περιοχή από τις «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις», όπου με τον φίλο του και συνάδελφο Ηλία Λιαμή, αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους και αναλύουν τα αφιερωμένα στην Παναγιά τραγούδια κάθε περιοχής της Ελλάδας.
Στο έργο του αυτό, ο Ιμβριώτης Δημήτρης Καραβασίλης διατρέχει με την ξεγνοιασιά του μικρού παιδιού, αλλά και με τη σοβαρότητα ενός μεγάλου τη ζωή των πρόσφατων χρόνων στην Ίμβρο.

Η σχέση της Αντριάνας και του Σαμί θα μπορούσε να την αποκαλέσει κάποιος ιστορία αγάπης, είναι η αφορμή γύρω από την οποία πλέκεται με μαεστρία ο λαογραφικός και ηθογραφικός πλούτος του νησιού.
Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Νίκος Βαραλής, δημοσιογράφος, διευθυντής του Ρ/Σ της Ι.Μ.Δ. «Ορθόδοξη Μαρτυρία» και μέλος του Δ.Σ. της «Μαγνήτων Κιβωτού», και ο Διονύσης Λεϊμονής, εκπαιδευτικός – συγγραφέας.
Στη συνέχεια τοποθέτηση του συγγραφέα Δημήτρη Καραβασίλη, ενώ το κλείσιμο της εκδήλωσης θα κάνει ο μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος.
Τέλος, τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο δημοσιογράφος Ηλίας Κουτσερής και πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βόλου.

 

Το παραπάνω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΙΑ στις 11/11/2018

περισσότερα
05/112018

Γιορτή για την επέτειο της εξέργερσης του Πολυτεχνείου Ε` τάξη

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Ώρα 8:30 π.μ

Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου

(Σπ. Σπύρίδη 130 με Ρ.Φεραίου)

περισσότερα
23/102018

Πρόσκληση

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί της Δ` τάξης σας προσκαλούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 9:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας για να παρακολουθήσετε τη γιορτή - αφιέρωμα στον πόλεμο του 1940.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων