Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • Σχολική εξ αποστάσεως εκπαίδευση

   

  Διαβάστε περισσότερα
 • Απογευματινές δραστηριότητες σχ. έτους 2020-2021

  Διαβάστε περισσότερα
 • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

  Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

  Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

  Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

22/102020

Αν η ζωή σου πετάει λεμόνια... φτιάξε λεμονάδα!

Με αυτό το σύνθημα ξεκίνησε σήμερα τη μέρα της η Β τάξη του Δημοτικού Σχολείου "Αγιος Ιωσήφ" Βόλου στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί με τον τίτλο: "Λεμονάκι μυρωδάτο...". Οι μαθητές/τριες μαζί με τη δασκάλα τους κ. Έλενα Νταβλαμάνου κατέβηκαν στην κουζίνα του Σχολείου και έφτιαξαν δροσερή, σπιτική λεμονάδα. Με μυρωδάτα λεμόνια, ζάχαρη, δυόσμο, μπόλικη διάθεση και πολλή πολλή αγάπη εκτέλεσαν τη συνταγή και κέρασαν τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους. Στην υγεία μας! 

περισσότερα
21/102020

Έτσι πολεμήσαμε...

Το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου επισκέφτηκαν σήμερα οι μαθητές /τριες της Β τάξης εν όψει  του εορτασμου της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ.

Παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον το πρόγραμμα "Έτσι πολεμήσαμε...". "Ταξίδεψαν" στην περίοδο του πολέμου του 1940 μέσα από τους πίνακες του γνωστού ζωγράφου Αλέξανδρου Αλεξανδρίδη. Ύμνησαν τις Ηπειρωτισσες και τραγούδησαν τραγούδια για την Ελλάδα. Δραματοποίησαν σκηνές του πολέμου και φώναξαν όλοι μαζί:" Ποτέ πια πόλεμος, μόνο ειρήνη!"

Θερμές ευχαριστίες στην κ. Αποστολία Αρμπελιά για την όμορφη φιλοξενία!

περισσότερα
21/102020

Το παιδί, η πόλη και το μνημείο

Με αφορμή τα εκπαιδευτικά προγράμματα "Το παιδί, η πόλη και το μνημείο" και "Τα μνημεία και η αρχιτεκτονική τους - Βόλος Ελεύθερη Πόλη" οι τάξεις Ε΄ και Στ΄ του Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Ιωσήφ" τον Οκτώβριο του 2020 επισκέφτηκαν το χώρο του Λυκείου Ελληνίδων όπου πραγματοποιήθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Τα νεοκλασικά του Βόλου". Οι μαθητές είχαν έτσι την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τον Βόλο και το παρελθόν του και να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης όπου και παρατήρησαν από κοντά τα εναπομείναντα κτίρια - έξοχα νεοκλασικά σπίτια που άλλοτε την κοσμούσαν.

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

11/122019

Αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό από την Ε τάξη

Γενοκτονία: λέξη βαριά. Γενοκτονία σημαίνει ο αφανισμός μιας ολόκληρης φυλής με βίαιο και συστηματικό τρόπο.
1919-2019: 100 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.
Σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Ν. Μαγνησίας , οι μαθητές/τριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» παρουσίασαν αφιέρωμα στον Ποντιακό Ελληνισμό, ταξίδεψαν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους στον χώρο και τον χρόνο, στα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν αλλά και ατσάλωσαν τις ψυχές.
Ο κ. Κ.Περκουλίδης , πρόεδρος της Ένωσης, δίδαξε στα παιδιά παραδοσιακούς χορούς που στη συνέχεια παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, με τη συνοδεία του κ.Γ. Παυλίδη, που έπαιξε και τραγούδησε ποντιακά τραγούδια. Οι μαθητές/τριες , με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Ριέλας Γκαβανίδου και κ.Τάνιας Γκόγκα, παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα , τιμώντας τους Έλληνες του Πόντου και αποδεικνύοντας ότι και η νέα γενιά φροντίζει να μη σκεπάσει η λήθη τα γεγονότα.

περισσότερα
29/112019

Γιορτή - αφιέρωμα στο Πολυτεχνείο

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε τάξης του
Σχολείου με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ. Γκαβανίδου και κ. Γκόγκα.
παρουσίασαν εκδήλωση- αφιέρωμα στην Επέτειο Εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα
παιδιά με ιδιαίτερη εκφραστικότητα κι ευσυνειδησία απέδωσαν με πρωτότυπα
θεατρικά δρώμενα, χορογραφίες (κ. Μπακαλέξη) και τραγούδι (κ. Καγιά) το χρονικό
του Πολυτεχνείου. Με ποιητικό τρόπο παρουσίασαν στους συμμαθητές και τους
γονείς τους τη μεγάλη περιπέτεια που έζησε η Ελλάδα στα χρόνια της Δικτατορίας. Η
αλληλουχία των γεγονότων και των εικόνων συγκίνησαν αλλά και προβλημάτισαν
τους θεατές για τις αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνει κάθε Άνθρωπος, για να
διατηρήσει την ταυτότητά του, τον αυτοσεβασμό και την αξιοπρέπειά του και
ταυτόχρονα να προστατεύει τα αγαθά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.

περισσότερα
05/062019

Ακαδημία Δεινοσαύρων από την Α τάξη

Με μεγάλη επιτυχία η Α τάξη πραγματοποίησε τη γιορτή της με τίτλο Ακαδημία Δεινοσαύρων! Τα παιδιά ως μικρά δεινοσαυράκια μας παρουσίασαν πώς μπορεί να είναι η πρώτη χρονιά του δημοτικού σχολείου! Τα μικρά δεινοσαυράκια απέδειξαν πώς το άγχος μιας νέας αρχής εξελίσσεται σε μία εποικοδομητική χρονιά με πολλές γνώσεις και φανταστικές εμπειρίες!

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

11/092020

Αγιασμός

Τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, οι μαθητές θα προσέλθουν στο σχoλείο ώρα 8:15, θα γνωριστούν με τους εκπαιδευτικούς των τάξεων. Ο Αγιασμός για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς θα τελεσθεί ώρα 9:00.

περισσότερα
04/082020

Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; - Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος

Μια σημαντική συλλογική δουλειά δεκάδων εκπαιδευτικών της Μαγνησίας και του Πολιτιστικού Φορέα Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού "Μαγνήτων Κιβωτός"της Ακαδημίας Λαϊκού Πολιτισμού και Τοπικής Ιστορίας με την συνεργασία του Τμήματος Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τη συνεργασία της εκπαιδευτικής κοινότητας και δεκάδων φορέων πολιτισμού και μουσείων εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εφαρμογή τη σχολική χρονιά 2020-21.
Την επιστημονική επιμέλεια του εκπαιδευτικού προγράμματος - υλικού με τίτλο "Πού πας, καραβάκι, με τέτοιον καιρό; - Η Ναυτική παράδοση της Ελλάδος" έχoυν η Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Μαρία Γκασούκα και ο διδάσκων στο Ε.Α.Π. και Μεταδιδακτορικός Ερευνητής του Τ.Ι.Ε. Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Καπανιάρης.
Παιδαγωγικός Συντονισμός ομάδων: Ηρακλής Καραγιάννης, Αντώνης Πλαγεράς
Συντονιστές ενοτήτων/ομάδων: Σοφία Τσαρδακά, Χατζηδημητρίου Ελένη, Ευάγγελος Αθανασίου, Ευτυχία Πλακαρού, Γεράσιμος Τσιμπλούλης, Σοφία Κανταράκη. Στη δημιουργία του εκπαιδευτικού προγράμματος είχαμε τη χαρά και τιμή να συμμετέχει ομάδα εκπαιδευτικών του Σχολείου μας.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους!
Καλοτάξιδο το καραβάκι μας!
περισσότερα
14/072020

Ευχές του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος των Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου  " ‘Αγιος Ιωσήφ"  ευχαριστεί τους φίλους και τα μέλη του για την παρουσία τους και τη στήριξη

των εκδηλώσεών του κατά τη διάρκεια της χρονιάς.

Δυστυχώς λόγω της πανδημίας δεν μπορέσαμε να ολοκληρώσουμε τα προγράμματά μας που περιλάμβαναν εκδρομές και εκδηλώσεις για τη Γαλλοφωνία. Και η συνεστίαση για το τέλος της χρονιάς ακυρώθηκε γιατί θέλαμε να υπακούσουμε στους κανόνες της πολιτείας .

Καλό καλοκαίρι λοιπόν σε όλους και καλή αντάμωση το φθινόπωρο.

Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς

      Η πρόεδρος

Άρτεμις Κουτσούκου

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων