Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

  • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

    Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

    Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

    Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

19/042019

Διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019

Το Σχολείο μας διακρίθηκε για 3η χρονιά στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019 με θέμα: " « Το Θησαυροφυλάκιο των θαυμάτων της Γαλλοφωνίας… » στην κατηγορία "Τηλέμαχος" επιπέδου Α1+

Πιο συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε τάξης , με την καθοδήγηση των καθηγητριών κ. Αθανασίας Ελευθερούλη και Μερόπης Σταμοπούλου,   φαντάστηκαν και ζωγράφισαν φανταστικά παράξενα ζώα! Αστεία, ποιητικά, τρομακτικά, θαλάσσια, χερσαία, ιπτάμενα, τα ασυνήθιστα αυτά ζώα  μας κάνουν να ονειρευτούμε…

Bravo les enfants!

περισσότερα
19/042019

Διαγωνισμός Συγγραφής Παραμυθιού

Σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς έγινε στο σχολείο μας την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 η απονομή των βραβείων στο διαγωνισμό συγγραφής ιστορίας ή παραμυθιού στον οποίο συμμετείχαν οι μαθητές κι οι μαθήτριες από όλες τις τάξεις. Τα κείμενα των διαγωνιζόμενων μαθητών ήταν αξιόλογα, πράγμα που έκανε δύσκολη την ανάδειξη των καλύτερων.

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες που βραβεύτηκαν ήταν : Σούρλα Φωτεινή τάξη Β’Γκίκα Μαριλένα τάξη Δ1 Κοσμίδης Νικόλαος τάξη Δ1 Σταυρίδη Δήμητρα τάξη Ε2
Στην ειδική κατηγορία εικονογράφηση: Βενέτη Κοραλία τάξη Γ1
Στην ειδική κατηγορία κόμικ : Αντάρας Φώτης τάξη Ε2

Οι συμμετοχές όλων των επίδοξων συγγραφέων έκαναν περήφανους τους δασκάλους και τη διεύθυνση του σχολείου καθώς έστειλαν το μήνυμα της αγάπης στη λογοτεχνία και της αναγκαιότητας να καθιερωθεί αυτός ο διαγωνισμός ως ετήσια δράση φιλαναγνωσίας!!

περισσότερα
15/042019

Συμμετοχή του Σχολείου στο 1o Πανελλήνιο Τουρνουά Rugby

     Οι μαθητές του σχολείου μας συμμετείχαν στο πρώτο πανελλήνιο τουρνουά rugby υπό την αιγίδα της Γαλλικής πρεσβείας στο ΟΑΚΑ! Μια πρωτόγνωρη εμπειρία εμπνευσμένη από τα ιδανικά του ολυμπιακού πνεύματος και τα ιδεώδη του Pierre de Coubertin. Allez Allez plus fort, les Argonautes de Volos!

      Συγχαίρουμε τους μαθητές μας που έφτασαν στον Ημιτελικό  και απέσπασαν τιμητική διάκριση!!

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

15/032019

Ένα δώρο για τον παππού

Μια όμορφη, τρυφερή και ιδιαίτερα συγκινητική θεατρική παράσταση - παρουσίαση
του παραμυθιού «Ένα δώρο για τον παππού» της κ.Ελένης Αναστασοπούλου,
Περιφερειακής Διευθύντριας Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας,
εκπαιδευτικού και συγγραφέως, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και
μεγάλοι την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ». Οι
μαθητές/τριες της Β τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέως
κ. Έλενας Νταβλαμάνου, παρουσίασαν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον παππού και
τη γιαγιά, καθώς αποτελούν ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα σημεία αναφοράς
στη ζωή ενός παιδιού. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, είναι οι μεγαλύτεροι
αρχικοί υποστηρικτές και σύμμαχοι στη ζωή των εγγονών τους και ο ρόλος τους είναι
καθοριστικός για την ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους. Τη
γιορτή τίμησε με την παρουσία της αντιπροσωπεία από το Γηροκομείο Βόλου, ενώ η
συγγραφέας του βιβλίου συγκινημένη επαίνεσε τους μαθητές και τους
εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η στιγμή της σύμπραξης
των παιδιών με τους παππούδες του Γηροκομείου, που με τη συνοδεία φυσαρμόνικας
τραγούδησαν μαζί παλιές και αγαπημένες μελωδίες. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με
προσφορά εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους και με την υπόσχεση για μια νέα
συνάντηση των δύο γενεών.

περισσότερα
15/032019

Ρεσιτάλ για τη Γαλλοφωνία

Ρεσιτάλ γαι την Παγκόσμια Ημέρα Γαλλοφωνίας δόθηκε την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019, στο  Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας .

Τίτλος του φεστιβάλ: LES ENFANTS DU SIECLE με τη Μαριάντζελα Χατζησταματίου, υψίφωνο και τη Νεκταρία Παπαδημητρίου στο πιάνο.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  σχολείων του Βόλου που απήγγειλαν   ποιήματα  Γάλλων ποιητών της Belle Epoque στα γαλλικά και στα ελληνικά. 

Το σχολείο μας συμμετείχε με το ποιήμα  Sous le pont Mirabeau  του  Guillaume Apollinaire που απήγγειλαν οι μαθητές της Στ τάξης: Κορίνα Βενέτη, Ολυμπία Παπαγιάννη, Παναγιώτα Φιλοσόγλου,Αγγελική Τσιουβάκα και Διονύσης - Έκτορας Βούλγαρης. 

Παράλληλα , στο φουαγιέ του θεάτρου, εκτέθηκαν έργα που συμμετείχαν στο διαγωνισμό ζωγραφικής μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα : "Πώς φαντάζομαι τον εαυτό μου στο Παρίσι σα φοιτητή, εργαζόμενο ή τουρίστα".

Ο μαθητής της Δ τάξης Άγγελος Μαργαρίτης έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων. 

Διοργανωτές της εκδήλωσης ήταν:

ο κ.Ρολάνδος Φίσερ, Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στο Βόλο, ο Σύλλογος Καθηγητών γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας Ν. Μαγνησίας, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου Άγιος Ιωσήφ και ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου  Άγιος Ιωσήφ

περισσότερα
06/032019

OUT OF THE BOX CHALLENGE 16 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωσήφ Ώρες Προσέλευσης

 

Ώρες προσέλευσης:

 

  Το OUT OF THE BOX CHALLENGE έφτασε!!  Σας περιμένουμε στο σχολείο μας από τις 9:30 και μέχρι τις 10:00, για να υποδεχτούμε τα παιδιά και να τα τοποθετήσουμε στις θέσεις τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες του φορέα Χαρισμάθεια, που ήδη έχετε λάβει, μετά την διανομή των θεμάτων δεν μπορούν να γίνουν δεκτά παιδιά. Όσοι δεν έχουν εγγραφεί και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην Ά Φάση, μπορούν να το κάνουν κατά την άφιξή τους στο σχολείο μας και πριν από τις 10:00.         

 Παρακαλούνται οι γονείς να προετοιμάσουν τα παιδιά με την απαραίτητη γραφική  ύλη, νερό, χυμό και κάποιο σνακ, καθώς η διάρκεια του διαγωνισμού είναι δύο ώρες και μπορούν να γευματίσουν, εάν το επιθυμούν, εντός της αίθουσας. Ο Διαγωνισμός  τελειώνει στις 12:00.

Θα μας βρείτε: Σπυρίδη 130 με Ρήγα Φεραίου, είσοδος επί της Σπυρίδη.

 

Καλή επιτυχία!!

 

 

 

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

26/032019

Από τον Ιούλιο Βέρν στη σύγχρονη εποχή

Η Ελληνογαλλική Σχολή Άγιος Ιωσήφ, ο Ελληνογαλλικός Σύνδεσμος Βόλου, ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Μαγνησίας σας προσκαλούν στα πλαίσια της Γαλλοφωνίας την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019 στην ομιλία του Δρ Χρίστου Θ. Ξενάκη, Επιτίμου Σχολικού Συμβούλου Φυσικών Επιστημών, με θέμα:

Από τον Ιούλιο Βερν στη σύγχρονη  εποχή: 150 χρόνια οραματισμών και διαστημικής περιπέτειας.

Θα προλογίσει η Δρ Μαρία Φλετορίδου Επίτιμη Σχολική Σύμβουλος Γαλλικής
Γλώσσας. Θα παρουσιαστεί μικρή έκθεση βιβλίων του Ιούλιου Βερν από
τον κ. Ευστάθιο Ζαφραντζά.


Στην Αίθουσα εκδηλώσεων της  Ελληνογαλλικής Σχολής "Άγιος Ιωσήφ" , Σπ. Σπυρίδη 130, στις 19:00.

 

περισσότερα
08/032019

Ένα δώρο για τον παππού από την Β τάξη

Μια όμορφη θεατρική παράσταση - παρουσίαση του παραμυθιού της Περιφερειακής Διευθύντριας Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας, εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Ελένης Αναστασοπούλου «Ένα δώρο για τον παππού», από τις εκδόσεις Διάπλους θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μικροί και μεγάλοι την Πέμπτη 14 Μαρτίου στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ», στις 11 το πρωί. Οι μαθητές/τριες της Β΄ τάξης, υπό την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού και συγγραφέως κ. Έλενας Νταβλαμάνου, θα παρουσιάσουν μια εκδήλωση αφιερωμένη στον παππού και τη γιαγιά, καθώς αποτελούν ένα από τα πρώτα και σημαντικότερα σημεία αναφοράς στη ζωή ενός παιδιού. Με την εμπειρία και τις γνώσεις τους, είναι οι μεγαλύτεροι αρχικοί υποστηρικτές και σύμμαχοι στη ζωή των εγγονών τους και ο ρόλος τους είναι καθοριστικός για την ανάπτυξη της θετικής εικόνας, της αυτοπεποίθησης και της αυτοεκτίμησής τους. Με την παρουσία της θα τιμήσει τη γιορτή αντιπροσωπεία από το Γηροκομείο Βόλου, ενώ επίτιμη προσκεκλημένη στην εκδήλωση θα είναι η συγγραφέας του βιβλίου.

περισσότερα
08/022019

Ομιλία για την Ασφάλεια στην Διαδικτυακή Πλοήγηση και την Ασφάλεια στην Οδήγηση

Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019, στις 6:00, στην ομιλία που θα γίνει σχετικά με την Ασφάλεια του Διαδικτύου από τον κ. Σκόνδρα, Αρχιφύλακα στην Υποδιεύθνση Ασφάλειας Βόλου και την ομιλία για την Ασφάλεια στην Οδήγηση από τον κ. Μανδαλώζη, συγκοινωνιολόγο, Διευθυντή της Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ. Η ομιλία θα γίνει στο αμφιθέατρο του σχολείου μας.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων