Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Συνεργασία με ειδικούς

"Η τέχνη στο Βυζάντιο" στην Ε΄τάξη

Με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη της Ε΄ τάξης στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης,  την Τετάρτη 9 Μαΐου επισκέφτηκε το σχολείο μας και μίλησε στους μαθητές της Ε΄ τάξης η ιστορικός τέχνης κ. Τζανετουλάκου με θέμα  "ΗΤέχνη στο Βυζάντιο'. 

10/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό Διμήνι

Στις 25 Απριλίου 2018 η Γ’ τάξη  είχε τη χαρά να υποδεχτεί την κ.Ελένη  Λαμπράκη συγγραφέα του βιβλίου «Το ταξίδι της Νεφέλης στο προϊστορικό  Διμήνι». Μαζί με τη Νεφέλη, λοιπόν και με όχημα και το σχετικό κεφάλαιο στην ιστορία, ταξιδέψαμε στον προϊστορικό αυτό οικισμό, φτιάξαμε εργαλεία και όπλα  από πέτρα, κοσμήματα από κοχύλια, αγγεία από πηλό και γνωρίσαμε έτσι  τον τρόπο  ζωής στη νεολιθική εποχή ζωντανεύοντάς την.

10/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Καραγκιόζης στο σχολείο μας

Σήμερα ,8  Μαρτίου, οι μαθητές των Α και Β τάξεων παρακολούθησαν στο σχολείο μας παράσταση του Καραγκιόζη  από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Γιάννη Βουλτσίδη. Τα παιδιά απόλαυσαν πολύ την παράσταση και στο τέλος έπαιξαν και αυτά με τις γραφικές φιγούρες. 

08/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

Ο κ. Μήτρου μιλάει στα παιδιά της Γ τάξης για την τοπική αυτοδιοίκηση

Οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ ‘ τάξης είχαν τη χαρά να υποδεχτούν στο σχολείο μας την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου τον κ. Κυριάκο  Μήτρου, που είχε διατελέσει  Δήμαρχος  της πόλης μας   πριν μερικά χρόνια.

Τα παιδιά συζήτησαν με τον κ. Μήτρου τι είναι αυτοδιοίκηση, ποια τα καθήκοντα ενός Δημάρχου, τη διαδικασία των δημοτικών εκλογών, το έργο που  έκανε για την πόλη μας, τη συνεργασία με τους άλλους δημοτικούς συμβούλους και αντιπάλους, και τις  επιπτώσεις που έχει στην προσωπική και οικογενειακή  ζωή ενός ατόμου  η ενασχόληση με τα κοινά. Έγινε ένας πολύ εποικοδομητικός διάλογος στηριγμένος  σε πολύ ουσιώδεις ερωτήσεις των παιδιών και στις πλήρεις και κατανοητές απαντήσεις του κ. Μήτρου. Ήταν μια σημαντική εμπειρία για τους μαθητές της Τρίτης, τις δασκάλες τους, αλλά και τον κ.Δήμαρχο ο οποίος, όπως ο ίδιος μας εκμυστηρεύτηκε, για πρώτη φορά μιλούσε για τη θητεία του στην  τοπική  αυτοδιοίκηση σε μαθητές.

22/10/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ

Με πολύ ενδιαφέρον οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ  τάξης παρακολούθησαν από τη γιατρό κα Μαϊστρου παρουσίαση σχετικά  με το αναπαραγωγικό σύστημα των δυο φύλων  και την αναπαραγωγική διαδικασία.  Συζήτησαν και εξέφρασαν απορίες σχετικά με   τις σχέσεις των δυο φύλων,  την κύηση, τον τοκετό, το ρόλο του DNA , τις  δυσλειτουργίες   που οφείλονται σε κληρονομικούς ή επίκτητους παράγοντες.  Ήταν μια  χρήσιμη  και ουσιώδης εμπειρία για τους μαθητές της έκτης τάξης που τώρα μπαίνουν στην εφηβεία και είναι λογικό να τους  απασχολούν θέματα τέτοιου είδους. Πρέπει να σημειωθεί ότι η παρουσίαση αυτή ήταν  το επιστέγασμα των σχετικών μαθημάτων που έκαναν τα παιδιά με τις δασκάλες τους στο κεφάλαιο «Αναπαραγωγικό Σύστημα» στο μάθημα της Φυσικής.

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Ε τάξη μαθαίνει για το πεπτικό σύστημα

Η Ε τάξη μαθαίνει για το πεπτικό σύστημα

Στις 13 Ιουνίου  η παιδίατρος Βασιλική (Βίκυ) Μαργαριτοπούλου δέχτηκε αμέσως την πρόσκληση της Ε΄ τάξης να έρθει και να  μιλήσει για τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος και την μεσογειακή υγιεινή διατροφή. Οι μαθητές παρακολούθησαν προσηλωμένοι  με μεγάλο ενδιαφέρον την πρωτότυπη παρουσίαση και  το εκπαιδευτικό βιντεάκι, συζήτησαν μαζί της για τα «superfoods», τους υδατάνθρακες, τη βιταμίνη D, … Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με το «γλυκό» κέρασμά της προς όλους τους μαθητές: βερίκοκα και κεράσια! Το κεφάλαιο της Φυσικής «Πεπτικό Σύστημα» ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο! Σας ευχαριστούμε πολύ!

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΤ τάξη ενημερώνεται για το αναπνευστικό σύστημα

Ο πνευμονολόγος κ. Κωνσταντίνος Χρήστου τη Δευτέρα 29 Μαΐου 2017 παρουσίασε αναλυτικά στους μαθητές της Στ΄ τάξης τη λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος ενώ ιδιαιτέρως επισημάνθηκαν οι επιπτώσεις του καπνίσματος στην ανθρώπινο οργανισμό.

 

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Ε τάξη ενημερώνεται για

Η Ε τάξη ενημερώνεται για

Την 1η Ιουνίου οι οδοντίατροι  η κ.Φιλοκώστα (περιοδοντολόγος)και ο κ.Παπαγεωργίου (ορθοδοντικός)  ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα να μιλήσουν στους μαθητές της Ε’ τάξης ως ειδικοί στο πλαίσιο  της σωστής ενημέρωσης για την στοματική υγιεινή. Η καταπληκτική παρουσίαση ευαισθητοποίησε τα παιδιά,  τα «μαγνήτισε» με τις μοναδικές πληροφορίες και … «έκλεισε» με τα υπέροχα δώρα(οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, flosser,…) που τους χάρισαν οι δυο ομιλητές. Ήταν ό, τι καλύτερο για την ολοκλήρωση του κεφαλαίου της Φυσικής  «Τα δόντια»! Σας ευχαριστούμε πολύ!

04/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η ΣΤ τάξη ενημερώνεται για τις ασθένειες

Η ΣΤ τάξη ενημερώνεται για τις ασθένειες

Την  Πέμπτη 4 Μαϊου  η ΣΤ τάξη φιλοξένησε στους χώρους του σχολείου μας την κ.Ροξάννα Μπαρμπιέ- μητέρα μαθητριώντου σχολείου μας- και γιατρό νευρολόγο και γεροντολόγο. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από ένα ειδικό πληροφορίες για τα μικρόβια και τους ιούς, τον αγώνα εναντίον τους από την πλευρά των επιστημόνων στην πορεία των αιώνων, για την πρόληψη και τη σωστή αντιμετώπισή τους. Η  συγκεκριμένη  ομιλία  ήρθε ως επιστέγασμα του σχετικού κεφαλαίου της φυσικής και με  προβολή εικόνων και τη συζήτηση που ακολούθησε, οι μαθητές απέκτησαν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα  για τις μεταδιδόμενες ασθένειες, χρήσιμη για όλη τους τη ζωή.

25/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Στοματική Υγιεινή στην Δ τάξη

Στοματική Υγιεινή στην Δ τάξη

Σήμερα, 19 Μαίου, επισκέφτηκαν τους μαθητές της Δ τάξης, οι οδοντίατροι Τζοανα Καπετάνια, Μαρια Παπαρίζου και Φώτιος Τσιώλης για να μιλήσουν για τη στοματική υγιεινή και τα δόντια. Μετά την πολύ ενδιαφέρουσα παρουσίαση τους ,έδειξαν στα παιδιά πώς να βουρτσίζουν σωστά τα δόντια τους και τους χάρισαν δωράκια .

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ήχος : η κ. Γρηγορίου στην Ε τάξη

Η ωτορινολαρυγγολόγος, κ.Φιλίτσα Γρηγορίου, επισκέφτηκε την Ε’ τάξη στις 15 Μαΐου και εξήγησε δείχνοντας με πολύ ωραίο υλικό(φωτογραφίες και προπλάσματα) τη λειτουργία του αυτιού, τους κινδύνους από τραυματισμούς, σκουλαρίκια… Οι μαθητές παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον όλη την παρουσίαση, απαντήθηκαν  οι  απορίες τους  και ολοκλήρωσαν με πολύ εποικοδομητικό τρόπο την ενότητα του «Ήχου» από τη Φυσική.

18/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Ο Πατήρ Χαρίλαος υποδέχεται την Ε τάξη στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

Ο Πατήρ Χαρίλαος υποδέχεται την Ε τάξη στον Ι.Ν. Αγ. Νικολάου

Οι μαθητές της Ε΄ τάξης μετά τον εκκλησιασμό τους στις 3 Απριλίου παρέμειναν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, όπου ο πατήρ Χαρίλαος τους «ξενάγησε». Με πολύ κατανοητά λόγια τους εξήγησε τις αγιογραφίες και τα «μέρη» που κάθε σημαντικό γεγονός ή άγιο πρόσωπο αγιογραφείται. Στη συνέχεια τους έδειξε όλα τα ιερά σκεύη που χρησιμοποιούνται στη θεία Λειτουργία επεξηγώντας τη «χρήση» και τον συμβολισμό τους. Επίσης τους παρουσίασε όλα τα άμφια και τους μίλησε για την τελετουργία του «ντυσίματος». Όλη την ώρα τα παιδιά παρακολουθούσαν με πολλή προσοχή, ρωτώντας όλο και περισσότερο πράγματα και στο τέλος… δεν ήθελαν να φύγουν. Με αυτή την επίσκεψη κατανόησαν πάρα πολύ καλά τις αντίστοιχες ενότητες του μαθήματος των Θρησκευτικών κι ακόμη περισσότερα με τρόπο ευχάριστο.

16/05/2017

Διαβάστε περισσότερα
Όταν η Τέχνη μιλάει για τη Διατροφή

Όταν η Τέχνη μιλάει για τη Διατροφή

Έχει σχέση άραγε η διατροφή με την τέχνη;

Αναρωτήθηκαν οι μαθητές-τριες των τριών πρώτων τάξεων του σχολείου μας, με αφορμή τα project με θέμα τη διατροφή που έχουν αναλάβει να υλοποιήσουν κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.  Και ποιος άλλος θα ήταν πιο κατάλληλος να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα από την ιστορικό τέχνης, κυρία Φαίη Τζανετουλάκου - Τσιώλη; Την Δευτέρα 3 Απριλίου , μέσα από μία υπέροχη ιστορική αναδρομή στα ρεύματα της τέχνης, η κ. Τζανετουλάκου μας ταξίδεψε από την περίοδο της προϊστορίας ως τη σύγχρονη εποχή μέσα από έργα διάσημων δημιουργών. Γνωστά στοιχεία της καθημερινής διατροφής των ανθρώπων (όπως τα μήλα, τα ρόδια,  τα σταφύλια, τα ψάρια,  το σιτάρι κ.α.) κοσμούν διαχρονικούς πίνακες ζωγραφικής. Μέσα από τη γόνιμη συζήτηση  οι μικροί μαθητές αντιλήφθηκαν μέσα από τη σύνδεση διατροφής και τέχνης την αξία της σωστής διατροφής καθώς επίσης και την ανάγκη της καλλιέργειας της αισθητικής αντίληψης.

Κυρία Φαίη Τζανετουλάκου - Τσιώλη ευχαριστούμε από καρδιάς!

03/04/2017

Διαβάστε περισσότερα