Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Νέα – Ανακοινώσεις

Eορτασμόs 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου "Άγιος Ιωσήφ" σας προσκαλεί την Πέμπτη 14 ιουνίου 2018 και ώρα 21:00 στο Domotel Xenia Βόλου σε μια μουσική βραδιά για τον εορτασμό των 30 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου και εν όψει των διακοπών για το καλοκαίρι.


Η παρουσία σας θα μας δώσει χαρά.


Το ΔΣ του Συλλόγου 

Παρακαλούμε δηλώστε μας τη συμμετοχή σας στο τηλ 6944685804

14/06/2018

Διαβάστε περισσότερα
Εκδηλώσεις  στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Εκδηλώσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς

Φτάνοντας στο τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς, το  Σχολείο μας , κατάφερε μέσα από μία σειρά εκδηλώσεων, εν όψει καλοκαιριού, να μεταδώσει μηνύματα πολιτισμού, τέχνης και παράδοσης στην πόλη του Βόλου. Ξεκινώντας από τη γιορτή του Ολοήμερου σχολείου με τίτλο «Σαλπάροντας με την Τέχνη», μέσα από μία μουσικοχορευτική παράσταση, οι μαθητές και οι μαθήτριες με κέφι και απόλυτη οργάνωση πλημμύρισαν με χαρά το Θέατρο του Αναύρου και απέσπασαν το πιο θερμό χειροκρότημα από το κοινό της πόλης.

14/06/2018

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση γαλλικού βιβλίου για παιδιά & εκπαιδευτικούς

Το γαλλικό βιβλιοπωλείο και εκδοτικός οίκος Le Livre Ouvert θα έχουν στο Foyer του σχολείου μας έκθεση παιδικού αλλά και εκπαιδευτικού βιβλίου για όλα τα επίπεδα.
Επίσης στις 12:00 θα γίνει σε εκπαιδευτικούς παρουσίαση των νέων μεθόδων των εκδόσεων.

05/06/2018

Διαβάστε περισσότερα
Σαλπάροντας με την Τέχνη

Σαλπάροντας με την Τέχνη

Με τη μουσικοχορευτική παράσταση "Σαλπάροντας με την Τέχνη" οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου "Άγιος Ιωσήφ" Βόλου καλωσορίζουν το καλοκαίρι και ολοκληρώνουν μια πολύ όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά, Ειδικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στις δραστηριότητες του Ολοήμερου Σχολείου, καθώς επίσης και οι μαθητές της Β΄ και Δ΄ τάξης  μας προσκαλούν την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ώρα 7.00 στο θέατρο του Αναύρου. σ`ένα μοναδικό ταξίδι με πλοηγό την Τέχνη.

04/06/2018

Διαβάστε περισσότερα
Open day

Open day

Παιδιά και γονείς της Α` τάξης Σχ.έτους 2018-2019

περνάμε ένα απόγευμα στο σχολείο

17/05/2018

Διαβάστε περισσότερα
Γιορτή Μητέρας από την Α` τάξη

Γιορτή Μητέρας από την Α` τάξη

Τετάρτη 23 Μαϊου 2018

Ώρα 6:30 μ.μ

Αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου

17/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

9 Μαίου: Ημέρα της Ευρώπης

Η 9η Μαΐου σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής «Διακήρυξης Σουμάν» που θεωρείται η απαρχή της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης οι  καθηγήτριες των γαλλικών κ. Ελευθερούλη Αθανασία  ,που  συμμετείχε και  στο εκπαιδευτικό  επιμορφωτικό πρόγραμμα «Teachers for Europe», κ. Σταμοπούλου Μερόπη και κ. Αλεξοπούλου Χριστίνα καθώς και η καθηγήτρια των Αγγλικών  κ. Νέλλυ Καλαιτζάκη πραγματοποιήσαν δράσεις σε  όλες σχεδόν τις τάξεις του σχολείου μας.

Σκοπός ήταν να έρθουν σε επαφή οι μαθητές την έννοια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον τρόπο λειτουργίας της.  Να αντιληφθούν την ουσία του μηνύματος της ΕΕ : «Ενωμένοι στην πολυμορφία». Να κατανοήσουν τον απίστευτο πλούτο που κρύβει μέσα της η ευρωπαϊκή οικογένεια και ότι, τυχόν διαφορές που εντοπίζονται ανάμεσα στους λαούς της Ευρώπης δεν υπάρχουν για να μας διχάζουν, αλλά για να μας κάνουν πιο ολοκληρωμένους και πιο δεκτικούς προς τους άλλους.

10/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις της Ε τάξης

Την Παρασκευή 20 Απριλίου η Ε΄ τάξη παρακολούθησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Οδική Ασφάλεια με τίτλο "Ασφαλώς Ποδηλατώ" που υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας "Πάνος Μυλωνάς" με την υποστήριξη της 'Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου".

Επίσης την Παρασκευή 27 Απριλίου οι μαθητές της τάξης παρακολούθησαν διαδραστικό πρόγραμμα σχετικό με το βιβλίο "Στο Μυστρά με πανσέληνο' που υλοποιήθηκε από τον συγγραφέα του βιβλίου Γ. Αντωνάκη στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.

04/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων

Αγαπητοί γονείς και φίλοι του Σχολείου μας,

Σας ενημερώνουμε ότι πριν το Πάσχα στο Σχολείο μας θα συγκεντρωθούν τρόφιμα τα οποία θα διατεθούν στα συσσίτια ενοριών και σε οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Ειδικότερα συγκεντρώνουμε ανά τάξη τα εξής τρόφιμα (σας αναφέρουμε συγκεκριμένο τύπο τροφίμων, για να μπορούν να μαγειρευτούν μαζί στο ίδιο γεύμα) σε όση ποσότητα ,αλλά και οποιοδήποτε άλλο είδος  επιπλέον τρόφιμου, επιθυμείτε μέχρι την Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018:

Α΄ τάξη: Μαργαρίνη (π.χ. φυτίνη, βιτάμ.)

Β΄ τάξη: Φακές ψιλές και ντοματοχυμό

Γ΄ τάξη: Ζυμαρικά

Δ τάξη: Γάλα μακράς διαρκείας (Εβαπορέ)

Ε΄ τάξη: Ρύζι

ΣΤ΄τάξη: Ζάχαρη και αλεύρι 

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

12/03/2018

Διαβάστε περισσότερα
Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Montpellier

Συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Montpellier

Το σχολείο μας  σε συνεργασία  με  το Πανεπιστήμιο του Montpellier, Γαλλία, και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας φιλοξένησε  μεταπτυχιακό φοιτητή  για 3 εβδομάδες ο οποίος παρακολούθησε το πρόγραμμα μαθημάτων όλων των τάξεων , παρουσίασε στους μαθητές την περιοχή καταγωγής του και συμμετείχε σε προφορική εξάσκησή τους στα γαλλικά.

09/02/2018

Διαβάστε περισσότερα

Η Γ τάξη στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιείας Τσαλαπάτα

Οι μαθητές της Γ τάξης επισκέφτηκαν το Μουσείο πλινθοκεραμοποιειας Τσαλαπάτα, την Δευτέρα 29/1/2018 .  Εκεί ,αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τη ιστορία του Μουσείου ως εργοστάσιο,παρακολουθησαν και συμμετείχαν σε εργαστήρι φτιάχνοντας με πηλό σπίτια νεολιθικής εποχής και παρασκεύασαν μικρά κεραμίδια...

31/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική ρομποτική 2017-18

Βαδίζουμε ήδη στα μέσα της φετινής σχολικής χρονιάς και τα παιδιά των Ε και ΣΤ κυρίως τάξεων του σχολείου που συμμετέχουν στη δραστηριότητα ξεκίνησαν τις κατασκευές. 

Στο τμήμα της Ε τάξης, χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτo Lego WeDo 2.0 δημιούργησαν το MILO, ένα αυτοκινούμενο ρομποτάκι - εξερευνητή, ο οποίος θα τα βοηθήσει να κατανοήσουν τις έννοιες της κίνησης, τρόπους μετάδοσης της κίνησης, περιστροφή, κ.α. Θα ακολουθήσουν κατασκευές με συνδυασμό αισθητήρων και κίνησης ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν και τις έννοιες της ελεγχόμενης κίνησης....

Στη ΣΤ τάξη, τα παιδιά, αφού διδάχθηκαν πιο αναλυτικά τη λειτουργία κινητήρων και αισθητήρων καθώς και τη λειτουργία του λογισμικού προγραμματισμού του EV3, προχώρησαν στην κατασκευή (χωρίς σχέδιο, μόνο με τη φαντασία τους) ενός σταθμού διοδίων ελεγχόμενης πρόσβασης. Που σημαίνει ότι, μόλις πλησιάσει ένα αυτοκίνητο, η μπάρα των διοδίων ανεβαίνει και παραμένει μέχρι να περάσει το όχημα. Στη συνέχεια επανέρχεται στην αρχική της θέση και περιμένει το επόμενο αυτοκίνητο. Τόσο η κατασκευή όσο κι ο προγραμματισμός έγιναν αποκλειστικά από τα παιδιά.

Επίσης, κάποιοι μαθητές εξέφρασαν ενδιαφέρον να συμμετέχουν με ατομικά έργα στον 4ο διαγωνισμό Scratch game που θα λάβει χώρα στην Κρήτη. Δεν είναι απαραίτητη η φυσική παρουσία των παιδιών παρά μόνο η αποστολή των έργων τους. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερες σχετικές πληροφορίες.  

31/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 1.2018

Σας ενημερώνουμε για τις δράσεις του Σχολείου μας έως και το Πάσχα:

23/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση μαθητών εμπνευσμένη από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιαστηκε η έκθεση με έργα μαθητών εμπνευσμένη από  τον Κυκλαδικο Πολιτισμό στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κιρικο την Παρασκευή 19/1/2017.

Το Σχολείο μας συμμετείχε, μεταξύ άλλων σχολείων της Μαγνησίας, με έργα παιδιών των Β και Γ τάξεων του Σχολείου μας .

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές - εμψυχωτές του προγράμματος αλλά και στους μικρούς καλλιτέχνες που με τη φαντασία και τη δημιουργικοτητα τους μας γέμισαν με φως και χρώματα.

21/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή στον Άρη από την Στ τάξη

Οι μαθητές της Στ τάξης, στις 16 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος « Αποστολή στον Άρη» , παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου : «Νεοκλασικά κτίρια» , προκειμένου να γνωρίσουν την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και να μπορούν να κρίνουν αν και ποια στοιχεία θα μπορούσαν να «υιοθετήσουν» σε μια αποικία στον Άρη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος «ταξίδεψαν» στον χρόνο, ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά, τη συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη και αντιλήφθηκαν τη διαφορά ανάμεσα στα απαραίτητα δομικά στοιχεία και τα διακοσμητικά της αρχιτεκτονικής.

Ευχαριστούμε πολύ για την ολοκληρωμένη παρουσίαση που «κέρδισε» την προσοχή των παιδιών!

18/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα ζωγραφικής και κεραμικής των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση της μουσειοσκευής " Κυκλαδικός Πολιτισμός "στο Δήμο Βόλου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 


Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων σχολείων, συμμετείχαν οι Β και Γ τάξεις του Σχολείου μας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος και επιμέλεια έκθεσης:
Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και Επιστημονική Υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτων Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.

18/01/2018

Διαβάστε περισσότερα

Καλή Χρονιά με.....γαλλική Βασιλόπιτα!

Στο μάθημα των γαλλικών οι μαθητές των Στ και Δ τάξεων ετοίμασαν και έκοψαν παραδοσιακή γαλλική βασιλόπιτα - Galette des Rois.

11/01/2018

Διαβάστε περισσότερα
Παραδοσιακά κάλαντα από την Ε τάξη

Παραδοσιακά κάλαντα από την Ε τάξη

Η Ε τάξη μας ευχήθηκε μελωδικά λέγοντάς μας παραδοσιακά κάλαντα από την Κρήτη.

Και του χρόνου!  

21/12/2017

Διαβάστε περισσότερα
Φιλανθρωπικές δράσεις

Φιλανθρωπικές δράσεις

Το Σχολείο μας, με έσοδα από το Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ στηρίζει με προσφορά ειδών  τους Φίλους του Νοσοκομείου Βόλου,την Ελληνική Μέριμνα, το Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, το Γηροκομείο, τις Φίλες της Αγάπης, το Δημοτικό Παντοπωλείο,το  Κοινωνικό Φροντιστήριο, την Κιβωτό του Κόσμου, τις Ασπρες Πεταλούδες καθώς και οικογένειες της πόλης μας και με χρήματα τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (παράρτημα Βόλου), το Make a Wish, την Caritas Hellas, το Χαμόγελο του Παιδιού, τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα, την ΠΙΣΤΗ και τον ΄Ερανο της Αγάπης της Ι. Μ. Δημητριάδος & Αλμυρού ,την ΕΛΕΠΑΠ και το Ειδικό Σχολείο Αγριάς.

19/12/2017

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Σχολείο Άγιος Ιωσήφ Βόλου στηρίζει την ΕΛΕΠΑΠ

Η χορωδία και η ορχήστρα του Σχολείου μας για άλλη μια χρονιά άνοιξαν το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ της ΕΛΕΠΑΠ Βόλου το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017.

18/12/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ζωντανεύοντας τον Κυκλαδικό Πολιτισμό... από την Γ τάξη

Η Γ΄τάξη του σχολείου μας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου έκλεισε τον κύκλο  επισκέψεων στο ΚΔΑΠ της Νεάπολης  του Δήμου Βόλου με στόχο την πραγματοποίηση του προγράμματος «Ζωντανεύοντας τον Κυκλαδικό Πολιτισμό». 

12/12/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας του Ντετέκτιβ Κλουζ μας επισκέφτηκε!

Tην Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου το σχολείο μας, και συγκεκριμένα η Γ’ και η Δ’ τάξη  είχαν την  τιμή να φιλοξενήσουν στην αίθουσα εκδηλώσεων  τον αγαπητό συγγραφέα της σειράς « Ντετέκτιβ Κλουζ»  των εκδόσεων  Μεταίχμιο  , Γίργκιν  Μπανσέρους. Ο συγγραφέας, Γερμανός στην καταγωγή, μιλούσε αγγλικά στην μετάφραση των οποίων βοηθούσαν οι δασκάλες. Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε καθόλου να είναι πολύ προσιτός στους μαθητές και να κάνει μια  πολύ ευχάριστη  κουβέντα μαζί τους. Τα παιδιά που είχαν διαβάσει με τη μέθοδο του αλληλοδανεισμού, πολλά του βιβλία συζήτησαν μαζί του για τη ζωή του, τη συγγραφική του ιδιότητα, τους χαρακτήρες των βιβλίων της σειράς «Ντετέκτιβ Κλουζ», αλλά   και για άλλα βιβλία  που έχει ήδη ή πρόκειται να γράψει και να εκδώσει. Το σχολείο μας ευχαριστεί τις εκδόσεις Μεταίχμιο που ακόμα μια φορά ενίσχυσαν  την  προσπάθεια επαφής των μαθητών με το βιβλίο και την καλλιέργεια  της φιλαναγνωσίας.

12/12/2017

Διαβάστε περισσότερα
Επιμνημόσυνη δέηση για την Αδελφή Σμαράγδα

Επιμνημόσυνη δέηση για την Αδελφή Σμαράγδα

Την Κυριακή 26/11/2017 ώρα 10:00-11:00, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός έτους από την εκδημία της Αδελφής Σμαράγδας, τελεστηκε Θεία Λειτουργία στη μνήμη της καθώς και όλων των κεκοιμημένων Αδελφών του Τάγματος του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως που υπηρέτησαν στο Βόλο στον Ιερό Ναό της Αμιάντου Συλλήψεως της Θεοτόκου.

22/11/2017

Διαβάστε περισσότερα

Beaujolais Nouveau 2017

Σήμερα στο μάθημα των γαλλικων έγινε ιδιαίτερη μνεία στους μαθητές μας για το "φρέσκο "κρασί Beaujolais nouveau που όπως κάθε χρόνο ανοίγεται την τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη στη Γαλλία αλλά και σε όλο τον κόσμο. 
Τα παιδια έμαθαν πολλά σχετικά με το ιδιαίτερο αυτό κρασί, το τραγούδησαν και το ζωγράφισαν.

19/11/2017

Διαβάστε περισσότερα
Χρόνια πολλά στην Αδελφή Αλβέρτα!

Χρόνια πολλά στην Αδελφή Αλβέρτα!

Σήμερα το Σχολείο μας γιορτάζει!

Γιορτάζει η Αδελφή Αλβέρτα και οι μαθητές-τριες της Α τάξης μαζί με τη δασκάλα τους κ. Έλενα Νταβλαμάνου της επιφύλαξαν μία έκπληξη: Έφτιαξαν και της χάρισαν μία όμορφη κάρτα και της ευχήθηκαν μέσω ενός ποιήματος που έγραψαν τα ίδια τα παιδιά με τη βοήθεια της δασκάλας τους.

Ευχές, λουλούδια και καραμέλες γέμισαν την πρώτη τάξη....

15/11/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Καντινα της Αγαπης  της Δ τάξης στην ΚΙΒΩΤΟ

Η Καντινα της Αγαπης της Δ τάξης στην ΚΙΒΩΤΟ

Με αφορμή τη δεκαπενθήμερη προσπάθεια που γίνεται στο σχολείο μας για την καντίνα της αγάπης, όλα τα παιδιά της Δ τάξης, με τις δασκάλες τους κα. Λειβαδάρου Βασιλική και κα. Χατζηδημητρίου Έλλη μαγείρεψαν για καλό σκοπό!!

Αρωγοί στην προσπάθεια αυτή στάθηκαν και οι γονείς των μαθητών που ετοίμασαν εδέσματα για να προστεθούν με αυτά των παιδιών και να πουληθούν στα διαλείμματα προς όλους τους μαθητές/τριες. Με το ποσό που κατάφεραν να μαζέψουν τα παιδιά, αποφασίστηκε ομόφωνα να αγοραστούν σχολικά είδη και προιόντα πρώτης ανάγκης και να διατεθούν στην Κιβωτό του Κόσμου

Την Πέμπτη 9-11-17 η Δ τάξη βρέθηκε στην Κιβωτό για να διαθέσει από κοντά τα προιόντα και να ξεναγηθεί στον χώρο. Στις εγκαταστάσεις αυτές τα παιδιά με την υπεύθυνη κα. Εύα Καραβοσιάνη, επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο, τους πετρόμυλους, το εργαστήριο παραγωγής ζυμαρικών και τον ζωολόγικό κήπο. Παιδιά και εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με την οργάνωση και την καθαριότητα των χώρων. Στο τέλος επιστρέψαμε στο σχολείο έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

14/11/2017

Διαβάστε περισσότερα
Παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων Hachette

Παρουσίαση βιβλίου των εκδόσεων Hachette

Les éditions Hachette FLE ont le plaisir de vous convier à la présentation de son nouveau DELF Scolaire et Junior édition enrichie pour la Grèce.

Ces présentations seront animées par Nelly MOUS, auteure et chargée de programmes au CIEP

 

Σημ:Η παρουσίση αφορά εκπαιδευτικούς Γαλλικών

17/10/2017

Διαβάστε περισσότερα

Καντίνα της Αγάπης

Αρθρο της Εφημερίδας ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ από την κ. Γλυκερία Υδραίου

12/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Εκδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων

Εκδρομή του Συλλόγου Αποφοίτων

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου, διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για την επίσκεψη 12 χλμ δυτικά της Καρδίτσας του καλύτερα διατηρημένου αρχαικού ναού του Απόλλωνα με συνοδό τον αρχαιολόγο κο Χαράλαμπο Ιντζεσίλογλου. Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο μουσείο όπου εκτίθενται τα ευρήματα του ναού , γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και επιστροφή στο Βόλο μετά και από ένα καφέ σε όμορφη τοποθεσία.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ 24210  35921 και 6944685804

11/10/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΛΩΣΣΩΝ

 ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ E- TWINNING ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΕΡΑΣ ΓΛΩΣΣΩΝ.
 

26/09/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλίες για το Παιδί

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς στο πλαίσιο των ενημερωτικών συναντήσεων με τους γονείς  πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο  ομιλίες με άξονα το Παιδί, την Οικογένεια και το Σχολείο.

Στην ομιλία «Το παιδί μου μεγαλώνει», η κ. Γιάννα Καλώτα  συμβουλευτική ψυχολόγος - ψυχοθεραπεύτρια παρουσίασε με αναλυτικό τρόπο τις δυσκολίες και τις αλλαγές που βιώνει το παιδί οδεύοντας προς την εφηβεία. Εστίασε την παρουσίασή της στους τρόπους διαχείρισης των αλλαγών αυτών από την πλευρά των γονέων. Μίλησε για την ενθάρρυνση, την αυτοεκτίμηση και τη σημασία των σωστών χειρισμών, ώστε οι έφηβοι να μεγαλώνουν και να εξελίσσονται αρμονικά. 

Η κ. Μπακατσέλου Μαρία - Ψυχολόγος και Πετροπούλου Γεωργία - Κοινωνιολόγος, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης  ΠΡΟΤΑΣΗ ΖΩΗΣ διαπραγματεύτηκαν το θέμα των Σχέσεων Γονέων – Σχολείου και τις αρχές οι οποίες τις διέπουν. Μέσα από εποικοδομητική συζήτηση με τους παρευρισκόμενους γονείς και εκπαιδευτικούς, προέκυψε ότι η συνεργασία, η σωστή επικοινωνία και η ειλικρίνεια οφείλουν να είναι οι ρυθμιστικοί παράγοντες της σχέσης αυτής. Είναι γενικά παραδεκτό ότι η καθεμιά από τις δύο πλευρές φέρει το δικό της ρόλο και τις δικές της αδυναμίες. Εντούτοις, θεωρήθηκε σημαντικό να ξεπερνούνται με το διάλογο όλες οι δυσκολίες για το γενικό καλό του παιδιού.

Με προβληματισμό αλλά και με αισιοδοξία όλοι ευχήθηκαν καλή σχολική χρονιά και εποικοδομητική συνεργασία.

26/09/2017

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακά Αθλήματα στην Δ τάξη

Οι μαθητες της Δ ταξης μαθαίνουν για τον αθλητισμό,τα αθλήματα και τους κανόνες τους. Η αρχή έγινε με το άλμα εις μήκος, με φόρα και χωρίς. Το αποτέλεσμα του αγώνα: Όλοι ήταν νικητές... στη γνώση και στη χαρά.

22/09/2017

Διαβάστε περισσότερα
Καλή  Σχολική Χρονιά!

Καλή Σχολική Χρονιά!

Το Σχολείο μας ξεκινά με χαρά κι ενθουσιασμό τις δράσεις του νέου σχ. Έτους.

Πρώτη μας κοινή “αποστολή”: Όλοι μαζί και φέτος Τρέχουμε για τη ΦΛΟΓΑ

την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017 και ώρα 11:00.

19/09/2017

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΩΝ Α ΚΑΙ Β ΤΑΞΕΩΝ

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 

Α τάξη ώρα 18:00 

Ομιλία με θέμα: Ξεκινώντας τη νέα σχολική χρονιά με θετική σκέψη, από την συμβουλευτική ψυχολόγο - ψυχοθεραπεύτρια κ. Γιάννα Καλώτα.

Β τάξη ώρα 19:30

05/09/2017

Διαβάστε περισσότερα

"Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο" από την ΣΤ τάξη

Μεσόγειος-η θάλασσα στη μέση- η δική μας θάλασσα. Στο πέρασμα των αιώνων κύματα Ελλήνων διέσχισαν το μεσογειακό χώρο και ύφαναν ένα πολύμορφο ιστό. Αυτή την κληρονομιά που κουβαλάμε, όσοι κατοικούμε γύρω από αυτή τη μήτρα του πολιτισμού, τους μύθους και τα γεγονότα που μας έχουν καθορίσει παρουσίασαν   την Τετάρτη 14 Ιουνίου τα παιδιά της Στ’ τάξης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

19/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Παιδιά από χώρους φιλοξενίας προσφύγων/μεταναστών στα σχολεία

Σε ό,τι αφορά την ένταξη των προσφυγοπαίδων σε Δομές Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων, το ΥΠΠΕΘ ανακοινώνει για άλλη μια φορά τα εξής :

1. Στα ζητήματα υγιεινής των παιδιών, στα ζητήματα εμβολιασμών και σε ό,τι αφορά εν γένει τη δημόσια υγιεινή στα σχολεία και στα Κέντρα Φιλοξενίας, το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε πλήρη συνεργασία. Η ένταξη των παιδιών στα σχολεία γίνεται μετά την έγκριση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.

2. Οι χωροθετήσεις και οι επιλογές των σχολικών μονάδων έγιναν αυστηρά με βάση τα κριτήρια και τους όρους που ορίζει το ΦΕΚ 3502/τ.Β’/31-10-16.

3. Το ΥΠΠΕΘ θέλει να ευχαριστήσει θερμά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, τα παιδιά και την τοπική αυτοδιοίκηση για την ήδη επιτυχή έναρξη του προγράμματος σε περισσότερα από 90 σχολεία σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα.

13/02/2017

Διαβάστε περισσότερα
21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ» - σχ. έτος 2016-2017

21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ» - σχ. έτος 2016-2017

Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από τη Δ` Δημοτικού έως και τη Γ` Γενικού Λυκείου), τόσο από τη χώρα μας όσο και από τον Απόδημο Ελληνισμό.

13/02/2017

Διαβάστε περισσότερα
Εγγραφές στην Α Δημοτικού

Εγγραφές στην Α Δημοτικού

Οι εγγραφές  στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους σύμφωνα με την παρ. 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11.5.2016).

Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 201726/01/2017

Διαβάστε περισσότερα
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΓΚΟΥΡΟ

Σας ενημερώνουμε ότι και φέτος το σχολείο μας θα είναι εξεταστικό κέντρο για τον Διαγωνισμό Καγκουρό που θα διεξαχθεί το Σάββατο 18/3/2017, με ώρα έναρξης 08:45. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Η αίτηση θα πρέπει να συμπληρωθεί σε έντυπη μορφή και να προσκομισθεί στο σχολείο δύο εβδομάδες πριν τον διαγωνισμό.

 

 Για οποιαδήποτε απορία μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο του σχολείου:  24210 47663 στις ώρες 9:00 -16:00 ή στο 6974137861 με την υπεύθυνη κ. Ζωή Στέλλου στις ώρες 17:00 - 21:00.

25/01/2017

Διαβάστε περισσότερα

Κοπή Πίτας και Εκλογές του Συλλόγου Αποφοίτων

Ο Σύλλογος Αποφοίτων της  Ελληνογαλλικής Σχολής 'Άγιος Ιωσήφ' την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου στις 18:00 θα κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του και θα γίνουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. στην Αίθουσα εκδηλώσεων της Σχολής, Σπυρίδη 130.

24/01/2017

Διαβάστε περισσότερα
Μη λειτουργία του Σχολείου την Παρασκευή  13.1.2017

Μη λειτουργία του Σχολείου την Παρασκευή 13.1.2017

Το Σχολείο δε θα λειτουργήσει και αύριο Πέμπτη, 12/1/2017 σύμφωνα με σχετική απόφαση του Δήμου Βόλου.

 

08/01/2017

Διαβάστε περισσότερα
Η Ε ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η Ε ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤ. ΝΙΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στις 21 Δεκεμβρίου μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης με συνοδούς την κ. Αθανασία Ελευθερούλη και την κ. Ένη Ζήτρα συμμετείχαν στο πρόγραμμα του «Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος» «Αθλητικά μονοπάτια … » και γνώρισαν τα μυστικά της σωστής διατροφής και άσκησης από εξειδικευμένο προσωπικό παίζοντας στους σύγχρονους χώρους. Επίσης περιηγήθηκαν στο χώρο και αγνάντεψαν την Αθήνα και τον Πειραιά από τον «Φάρο». Η εμπειρία τόσο ξεχωριστή που κανένα από τα παιδιά δεν ήθελε να φύγει!

Ολοκλήρωσαν την εκδρομή στην Αθήνα παρακολουθώντας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού το ντοκιμαντέρ «Αγιά Σοφιά» στον Θόλο. Η προβολή καθήλωσε τους μαθητές που κατανόησαν σε βάθος το αρχιτεκτονικό αυτό θαύμα και έμαθαν όλη την «εξέλιξη» του ναού στο πέρασμα των αιώνων. Τελειώνοντας η προβολή αναρωτιόντουσαν τι άλλο μοναδικό θα μπορούσαν να δουν ή να κάνουν , γιατί ήταν ενθουσιασμένοι και γεμάτοι με όρεξη για κάθε νέα εμπειρία!

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που πήραν τα εύσημα και στα δυο Ιδρύματα για το ήθος, την καλή τους διάθεση, τις γνώσεις και τις επιδόσεις τους!

22/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Σχολείου μας

Χριστουγεννιάτικες δράσεις του Σχολείου μας

Οι χριστουγεννιάτικες δράσεις του σχολείου μας άρχισαν με τη συμμετοχή της ορχήστρας και της χορωδίας του Σχολείου στη φιλανθρωπική εορταγορά της ΕΛΕΠΑΠ στις 4.12.2016 δίνοντας ηχηρό μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης.

 Τη σκυτάλη στις δράσεις έλαβε το χριστουγεννιάτικο μπαζάρ που πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας στις 5.12.2016. Όλοι οι συμμετέχοντες, παιδιά, εκπαιδευτικοί , γονείς και απόφοιτοι της Σχολής δημιούργησαν χειροτεχνίες κι εδέσματα που, από τη διάθεσή τους, συγκεντρώθηκε ποσό που διατέθηκε σε οργανώσεις και ιδρύματα της πόλης μας και όχι μόνο. 

 Μελωδικά χριστουγεννιάτικα τραγούδια παρουσίασε αρχικά η ορχήστρα και η χορωδία του Σχολείου ( κ.Καγιά) και στη συνέχεια χόρεψε το τμήμα Αθλητικής χορογραφίας (κ.Μπακαλέξη) συμμετέχοντας στις δράσεις του Δ.Βόλου για την τόνωση του εορταστικού κλίματος στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στις 17.12.2016.

20/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ  ΡΟΥΣΣΟΥ

ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΑΣ ΡΟΥΣΣΟΥ

Η Αδελφή Σμαράγδα (Άννα- Θηρεσία) γεννήθηκε στο χωριό Πάγος-Σύρου το 1933. Στην ευρύτερη οικογένειά της πολλοί οι Μοναχοί-χές και ιερείς! Μετά από έτη προετοιμασίας στη Σχολή JeanneD` Αrc, στον Πειραιά, και το δοκίμιο στη Μασσαλία-Γαλλίας εντάχθηκε στο Τάγμα το 1955.

Επί 65 χρόνια αφιερωμένης ζωής, υπηρέτησε γενναιόδωρα ιδιαίτερα στο Βόλο, στην Αθήνα, ως Έπαρχος, όταν διαδέχτηκε την Αδ. Εφραίμ, και στο Ηράκλειο.

Στο Βόλο, με παρότρυνση των παλαιών μαθητριών και τη στήριξη του κ. Δ. Κωνσταντάρα, Διευθυντή, ίδρυσε το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» (1995) το οποίο συνεχίζει την επιτυχή λειτουργία του και αποτελεί ωραία παρουσία Χριστιανικού Σχολείου στη Θεσσαλία, στηρίζοντας και τη ζωή της καθολικής ενορίας του Βόλου που επαυξάνεται από τους σύγχρονους καθολικούς μετανάστες.

 

11/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016, όπως κάθε χρόνο, διοργανώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική Εορταγορά
στο Σχολείο μας.

 

 

06/12/2016

Διαβάστε περισσότερα
Επίσκεψη της κ. Λότης Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου

Επίσκεψη της κ. Λότης Πέτροβιτς- Ανδρουτσοπούλου

Το Σχολείο μας είχε τη μεγάλη τιμή και χαρά να φιλοξενεί τη συγγραφέα κ.Λότη Πέτροβιτς -Ανδρουτσοπούλου, σε συνεργασία με τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ την Τετάρτη 23.11.2016. Η πολυβραβευμένη, αγαπημένη λογοτέχνης μίλησε στους μαθητές και στις μαθήτριες των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Σχολείου συνδυάζοντας τη μητρική γλυκύτητα, με την ώριμη ματιά της ζωής.

22/11/2016

Διαβάστε περισσότερα
Καλή σχολική χρονιά,με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο.

Καλή σχολική χρονιά,με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο.

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ευχόμαστε σε όλους, παιδιά και γονείς ,
Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και πρόοδο.
Κάθε δυσκολία ας αποτελέσει την ευκαιρία για δοκιμή των δυνάμεών μας, στην αναζήτηση της γνώσης και της ωριμότητας.
Κάθε όμορφη στιγμή ας δημιουργήσει το πιο όμορφο πλαίσιο εργασίας και προόδου.
Κάθε χαμόγελο ας αφήσει την ομορφότερη ανάμνηση της σχολικής ζωής.
Με αγάπη
Οι Αδελφές, η Διεύθυνση και οι διδάσκοντες

01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα
11.9.2017 ΑΓΙΑΣΜΟΣ

11.9.2017 ΑΓΙΑΣΜΟΣ

Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 θα τελεσθεί ο Αγιασμός για την αρχή της νέας σχολικής χρονιάς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

9:00 Προσέλευση μαθητών - Τέλεση του Αγιασμού.

9:45 Καλωσόρισμα από τη Διεύθυνση του Σχολείου - Είσοδος των μαθητών στις τάξεις και παράλληλη ενημέρωση των γονέων για το πρόγραμμα του Σχολείου.

10:30 Αποχώρηση μαθητών και γονέων.

08/09/2015

Διαβάστε περισσότερα