Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Αθλητισμός

Μαθήματα κολύμβησης στην Γ τάξη

Στο πλάισιο εκμάθησης κολύμβησης στους μαθητές της Γ τάξης, πραγματοποιούνται με επιτυχία εβδομαδιαίες προπονήσεις στο Κολυμβητήριο της πόλης μας Ι. Ζηργάνος με την παρουσία των δύο γυμναστών του Σχολείου μας - κ. Μπακαλέξη και κ. Γκουζ. 

Η συμμετοχή των παιδιών είναι καθολική και ο ενθουσιασμός τους μεγάλος!

27/04/2018

Διαβάστε περισσότερα
Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού

Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού

Στις 2 Οκτωβρίου ,την Πανελλήνια Hμέρα Αθλητισμού, όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν από όλους τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. 

Φυσικά το ρυθμό έδωσαν οι εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής του Σχολείου κ.Γκουζ και κ.Μπακαλέξη με τις αθλητικές δραστηριότητες που επέλεξαν για τα τμήματα, προσαρμοσμένες στην ηλικία των παιδιών.

Σε όλα τα τμήματα επίσης, διάφορες δραστηριότητες έλαβαν χώρα σε συνδυασμό με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα: προσεγγίστηκαν κείμενα με ανάλογο περιεχόμενο, προβλήθηκαν παρουσιάσεις από τους Ολυμπιακούς αγώνες με έμφαση στη χαρά της συμμετοχής. Οι μαθητές/τριες συζήτησαν για Έλληνες αθλητές που διέπρεψαν στο εξωτερικό, για αθλητικούς συλλόγους που χάραξαν ιστορία.
Ομιλία πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο της Σχολής για τον Πιερ Ντε Κουπερτέν και τις προσπάθειες που κατέβαλλε για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων και τους αθλητές Ν.Γκάλη και Μ.Φελπς και τον τρόπο που ο αθλητισμός έχει καθορίσει τη ζωή τους.


Οι δύο εκπαιδευτικοί Φυσικής Αγωγής σε ρυθμούς έντονης αεροβικής άσκησης, με τη συνοδεία ρυθμικής μουσικής έδωσαν τον παλμό, «ξεσκουριάζοντας» μαθητές κι εκπαιδευτικούς!

 

11/10/2017

Διαβάστε περισσότερα
Τουρνουά ποδοσφαίρου για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Τουρνουά ποδοσφαίρου για το ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Eπιτυχής ήταν η συμμετοχή του σχολείου μας στο 3ο ποδοσφαιρικό τουρνουά "Σκοράρουμε για το χαμόγελο"από την Ένωση ποδοσφαιρικών σωματείων (ΕΠΕ) Θεσσαλίας για τον εθελοντικό οργανισμό "Το χαμόγελο του παιδιού " την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017.

Συγχαρητήρια στους διοργανωτές!

10/06/2017

Διαβάστε περισσότερα
Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τα παιδιά των τμημάτων των παραδοσιακών χορών του σχολείου μας, μας εκπροσώπησαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων  στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και την κ. Έλενα Μπακαλέξη

04/06/2017

Διαβάστε περισσότερα

Τελικοί αγώνες στίβου από τους μαθητές της Στ τάξης

Μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης του Σχολείου μας συμμετείχαν στους τελικούς αγώνες στίβου Δημοτικών Σχολείων Δ.Βόλου που διοργανώθηκαν από τη Δ/νση Αθλητισμού Δ.Βόλου στο Ε.Α.Κ. Βόλου στις 19-5-2017 με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Φυσικής Αγωγής κ. Μ.Γκουζ και κ. Ε.Μπακαλέξη, εκπροσωπώντας το Σχολείο μας και σημειώνοντας πολύ καλές επιδόσεις.

Έτσι ο μαθητής Σπύρος Καλογήρου έλαβε τη 2η θέση στα 60μ. δρόμου αγοριών και το ασημένιο μετάλλιο, ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι μαθητές Στάθης Βούλγαρης (4η θέση στο μήκος), Τάσος Δούκας (5η στο μπαλάκι), Βασίλειος Σελανίκης (8η θέση δρόμος 1000μ. αγοριών), Άννα Μαρία Μπέττα (5η θέση 60μ. δρόμου κοριτσιών), Αργυρώ Πριονιστή (5η θέση μήκος κοριτσιών), Ρεγγίνα Καλτσογιάννη (5η θέση δρόμος 1000μ. κοριτσιών), Ελευθερία Μάμαλη (9η μπαλάκι κοριτσιών).

Συγχαρητήρια, παιδιά! Καλή δύναμη και καλή συνέχεια στις προσπάθειές σας!

20/05/2017

Διαβάστε περισσότερα

Τουρνουά Ποδοσφαίρου

Την Τετάρτη 26 Απριλίου  οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Στ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο τουρνουά ποδοσφαίρου των δημοτικών σχολείων του Δήμου Βόλου που διεξήχθη στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Αγίας  Παρασκευής. Οι μαθητές μας συγκρότησαν δυο ομάδες μία  αγοριών και μια κοριτσιών, έπαιξαν  τέσσερις αγώνες η καθεμιά με άλλα δημοτικά σχολεία της πόλης μας. Συνεργάστηκαν άριστα, αγωνίστηκαν  για ένα κοινό στόχο, σεβόμενοι ο ένας τον άλλο αλλά και τους αντιπάλους  τους. Η «αθλητική» μας αυτή μέρα θα μας μείνει αξέχαστη για τις  εμπειρίες που αποκομίσαμε σχετικά με την ομαδικότητα και τα ιδεώδη του «ευ αγωνίζεσθαι».

27/04/2017

Διαβάστε περισσότερα
ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το τμήμα της αθλητικής χορογραφίας έχει ως σκοιπό  να φέρει τα παιδιά σε επαφή με ευχάριστες κινητικές δραστηριότητες ,αναπτύσσοντας το πνεύμα της συνεργασίας, του συντονισμού,της ομαδικότητας με τη βοήθεια μοντέρνων μουσικών ακουσμάτων.

 

12/09/2016

Διαβάστε περισσότερα
 ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Τα παιδιά μέσα από τη διδασκαλία ελληνικών χορών θα γνωρίσουν τον πολιτισμό της πατρίδας μας,την εθνική μας παράδοση, τα ήθη και έθιμα μας.Συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς,με κορυφαία διοργάνωση το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών δημοτικών σχολείων του τόπου μας.

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ : ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

΄Αθληση-Ομαδικά παιχνίδια (Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση Πετοσφαίριση Χειροσφαίριση- Κλασικός Αθλητισμός). 
Η δραστηριότητα αυτή μυει τα παιδιά στις τεχνικές των αθλημάτων μέσα από παιχνιωδη μορφή. Στο τέλος της σχολικής χρονιάς πραγματοποιουνται στον προαύλιο χώρο του σχολείου μας εκδηλώσεις όπου τα παιδιά εφαρμόζουν τις τεχνικές, συναρμοστικες και κινητικες ικανότητες που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς.     

30/06/2016

Διαβάστε περισσότερα
ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 οι μαθητές της Στ τάξης έλαβαν μέρος με μεγάλη επιτυχία στο τουρνουά ποδοσφαίρου δημοτικών σχολείων του Δ. Βόλου.

 

26/06/2015

Διαβάστε περισσότερα
Γνωριμία  με το JUDO

Γνωριμία με το JUDO

 

Οι μαθητές της Ε΄τάξης παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την παρουσίαση του αθλήματος Judo την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014 από το Σύλλογο “ Judo Volos” στο Αδαμοπούλειο . Με πολλή όρεξη συμμετείχαν και στην εξάσκηση εφαρμόζοντας τις τακτικές “πεσίματος” διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας .

Ευχαριστούμε πολύ τους προπονητές κι ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στους αθλητές μας.

05/03/2015

Διαβάστε περισσότερα