Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • 3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων

  Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του 3ου Ημιμαραθώνιου δρόμου που θα
  πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2017 με αφετηρία και τερματισμό την Παραλία του
  Βόλου (Κτήριο Παπαστράτου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα πραγματοποιηθεί και ο
  24ος αγώνας δρόμου υγείας 5χλμ, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όποιοι το
  επιθυμούν (παιδιά και ενήλικές).

  Διαβάστε περισσότερα
 • 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ» - σχ. έτος 2016-2017

  Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από τη Δ` Δημοτικού έως και τη Γ` Γενικού Λυκείου), τόσο από τη χώρα μας όσο και από τον Απόδημο Ελληνισμό.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εγγραφές στην Α Δημοτικού

  Οι εγγραφές  στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους σύμφωνα με την παρ. 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11.5.2016).

  Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017  Διαβάστε περισσότερα


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία. Τα παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους, να καλλιεργούν τα χαρίσματά τους, να συνεργάζονται με την ομάδα των συνομηλίκων τους και διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν της προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου συνεχίζει το έργο που υλοποιεί από το 1904 η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου που ιδρύθηκε από τις Αδελφές του Τάγματος (Αδελφότητα) του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Στον ελλαδικό χώρο οι Αδελφές έχουν ήδη ιδρύσει σχολεία στη Σύρο, τη Χίο, τα Χανιά, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των παιδαγωγικών μας αρχών

Νέα – Ανακοινώσεις

29/032017

3ος Ημιμαραθώνιος Βόλου & 24ος Δρόμος Υγείας απόστασης 5 χιλιομέτρων

Στα πλαίσια της πραγματοποίησης του 3ου Ημιμαραθώνιου δρόμου που θα
πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου 2017 με αφετηρία και τερματισμό την Παραλία του
Βόλου (Κτήριο Παπαστράτου, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας) θα πραγματοποιηθεί και ο
24ος αγώνας δρόμου υγείας 5χλμ, στον οποίο μπορούν να λάβουν μέρος όποιοι το
επιθυμούν (παιδιά και ενήλικές).

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

28/032017

Γιορτή - αφιέρωμα στην 25η Μαρτίου από την ΣΤ τάξη

Στις 24 Μαρτίου η έκτη τάξη του σχολείου μας παρουσίασε μια γιορτή-αφιέρωμα στη μεγάλη επανάσταση του 1821. Ξεκινώντας από την αποφράδα μέρα της Άλωσης  οι μαθητές κι οι  μαθήτριες  μέσα  από δρώμενα διανθισμένα από τραγούδια, ζωντάνεψαν τις σκοτεινές μέρες της πολύχρονης σκλαβιάς των Ελλήνων αλλά και τις γεμάτες φως ελευθερίας, στιγμές προετοιμασίας του μεγάλου ξεσηκωμού του ελληνικού έθνους που έγραψε στην ιστορία σελίδες αυτοθυσίας, δόξας κι αγάπης για την Ελλάδα κι οδήγησε στην απελευθέρωσή της. 

περισσότερα
31/012017

Η Εορτή των Γραμμάτων και η διαχρονική προσφορά της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών πραγματοποιήθηκε στο Σχολείο μας συνεχίζοντας την προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια για την απόδοση τιμής σε ανθρώπους του πνεύματος, διδασκάλους που έχουν άμεση σχέση με το Σχολείο μας.

Εφέτος, η σκέψεη όλων ήταν να αποδοθεί τιμή στο πρόσωπο της αγαπημένης μας Αδελφής Σμαράγδας, που πρόσφατα απεβίωσε και στο πρόσωπό της να τιμηθούν επίσης όλες οι Αδελφές. Γι’αυτό το λόγο το Σχολείο απευθύνθηκε στις κ.κ.Ιουλία Νησιώτου –Μαντέλου, Μαίρη Τσακνάκη- Γαβαλά και Αρτεμισία Χατζηγεωργίου –Κουτσούκου που και ως μαθήτριες του Ελληνοαλλικού Γυμνασίου αλλά και από την υπεύθυνη θέση του Πρόεδρου του Συλλόγου Αποφοίτων της Ελληνογαλλικής Σχολής συνεργάστηκαν με τις Αδελφές, γνώρισαν το έργο τους, σε διάφορες φάσεις της αποστολής τους.

περισσότερα
26/012017

Κοπή της Πίτας των μαθητών

Την Τρίτη 17  Ιανουαρίου 2017 κόψαμε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα των μαθητών στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας. Τρία  ήταν τα φλουριά και τα δώρα, ευγενική προσφορά του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τυχεροί της χρονιάς η Αφροδίτη  Αναγνώστου της Α τάξης, η Αγγελική Τσιουβάκα της Δ τάξης και η Ρεγγίνα Καλτσογιάννη της Στ τάξης.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

28/032017

Πρόσκληση Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2017

Σας προσκαλούμε την Παρασκευή 31.03.2017, και ώρα 18.30 στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο Λάρισας στη Γιορτή - Απονομή βραβείων του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας 2017 που διοργανώνει ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Ν. Λάρισας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο Γαλλικής Γλώσσας κ. Νίκου Δώρα.

περισσότερα
12/032017

19 Μαρτίου εορτή του Αγ. Ιωσήφ και Εκδήλωση Γαλλοφωνίας.

 

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 ο Σύλλογος Αποφοίτων Eλληνογαλλικής Σχολής Άγιος Ιωσήφ γιορτάζει τη μνήμη του προστάτη Αγίου Ιωσήφ και θα τελεστεί η Θεία Λειτουργία στις 11.00 π.μ. με τη συμμετοχή και της Πολυφωνικής Χορωδίας του Ιωάννη Καρκάλα στην Καθολική Εκκλησία (Ρ. Φεραίου).

 Επίσης,την ίδια μέρα σε συνεργασία με τον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο  και τον Σύνδεσμο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας, γιορτάζοντας τη Γαλλοφωνία 2017, σας προσκαλούν στις 19:00 μ.μ. στον Πολυχώρο Τέχνης του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17) στην εκδήλωση Φρανσουά Μιτεράν (1916 – 1996) 100 χρόνια από τη γέννησή του, 20 χρόνια από τον θάνατό του.

Τιμώντας μια Μεγάλη Προσωπικότητα! Ένας Ύμνος στη Γυναίκα από έναν σπουδαίο Άντρα!

Ομιλήτριες: Ευαγγελία Γκόλια, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Θέμα: « Φρανσουά Μιτεράν, ο πολιτικός».

Μαίρη Τσακνάκη - Γαβαλά, Πρόεδρος Ελληνογαλλικού Συνδέσμου Βόλου.

Θέμα: « Φρανσουά Μιτεράν– Aν Πενζό, Γράμματα στην Άννα 1962-1995».

Διαβάζουν αποσπάσματα επιστολών οι: Αρτεμισία Κουτσούκου, Βάνα Ζωιτοπούλου, καθηγήτριες Γαλλικής Γλώσσας και Ροσσάνα Πώποτα, δημοσιογράφος. Συντονίζει η Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά.

περισσότερα
08/032017

Francophonie 2017 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Άγιος Ιωσήφ Βόλου σας προσκαλούν στη γιορτή για τη Γαλλοφωνία την Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017 στις 12:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου.

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων