Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • Εγγραφές στην Α Δημοτικού

  Οι εγγραφές  στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους σύμφωνα με την παρ. 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11.5.2016).

  Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017  Διαβάστε περισσότερα
 • Καλό Καλοκαίρι!

  Οι Αδελφές, η Διεύθυνση και το προσωπικό του Σχολείου
  εύχονται ο ήλιος του ελληνικού καλοκαιριού 
  να φωτίσει τις καρδιές όλων μας και να μας χαρίσει ξέγνοιαστες στιγμές οικογενειακής και προσωπικής ευτυχίας!

  Διαβάστε περισσότερα


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία. Τα παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους, να καλλιεργούν τα χαρίσματά τους, να συνεργάζονται με την ομάδα των συνομηλίκων τους και διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν της προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου συνεχίζει το έργο που υλοποιεί από το 1904 η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου που ιδρύθηκε από τις Αδελφές του Τάγματος (Αδελφότητα) του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Στον ελλαδικό χώρο οι Αδελφές έχουν ήδη ιδρύσει σχολεία στη Σύρο, τη Χίο, τα Χανιά, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των παιδαγωγικών μας αρχών

Νέα – Ανακοινώσεις

19/062017

"Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο" από την ΣΤ τάξη

Μεσόγειος-η θάλασσα στη μέση- η δική μας θάλασσα. Στο πέρασμα των αιώνων κύματα Ελλήνων διέσχισαν το μεσογειακό χώρο και ύφαναν ένα πολύμορφο ιστό. Αυτή την κληρονομιά που κουβαλάμε, όσοι κατοικούμε γύρω από αυτή τη μήτρα του πολιτισμού, τους μύθους και τα γεγονότα που μας έχουν καθορίσει παρουσίασαν   την Τετάρτη 14 Ιουνίου τα παιδιά της Στ’ τάξης στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου μας.

περισσότερα
10/062017

Μυκηναϊκός πολιτισμός στην Γ τάξη

Η Γ τάξη σε συνέχεια της διδασκαλίας που αφορά στην ενότητα της ιστορίας για τον μυκηναικό πολιτισμό και της βιωματικής δράσης στο πρόγραμμα του Αθανασάκειου μουσείου,την Παρασκευή 9-6-17 έκανε στην τάξη ενα μυκηναικο συμπόσιο. Οι μαθητές και οι δασκάλες τους κ. Έλλη Χατζηδημητρίου και Βασιλική Λειβαδάρου ετοίμασαν εδέσματα, δημιούργησαν μυκηναικές τοιχογραφίες, δραματοποίησαν όψεις του πολιτισμού αυτού,φόρεσαν τους χιτώνες τους και απόλαυσαν αυτή τη δράση.

περισσότερα
26/052017

Η Γ τάξη γράφει για τη UNICEF

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef   Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2017 με σύνθημα : Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ  τάξης σε συνεργασία με τις δασκάλες τους κ. Λειβαδάρου Βασιλική και Χατζηδημητρίου Έλλη δημιούργησαν από ένα παραμύθι. Τα παραμύθια της Γ τάξης με τίτλους: Το σεντούκι των διακαιωμάτων και Γιούνι, στόχο είχαν να ευαισθητοποιήσουν και  να ενημερώσουν παράλληλα τα παιδιά για τη σύμβαση των Διακαιωμάτων τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε να συγγράψουν και να εικονογραφήσουν τα παραμύθια τους. Μέσα από αυτή την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των παιδιών, προωθήθηκαν αξίες όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη και η ειρήνη.

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

10/062017

Γιορτή του ολοήμερου Σχολείου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017  πραγαμοτοποιήθηκε  εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στο ανοιχτό θεατράκι του Αναύρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά ,τους γονείς και τους εκπαιδευτικους για την άψογη παρουσίαση!

περισσότερα
04/062017

Συμμετοχή στο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών

Τα παιδιά των τμημάτων των παραδοσιακών χορών του σχολείου μας, μας εκπροσώπησαν με ιδιαίτερη επιτυχία στο ετήσιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών δημοτικών σχολείων  στο ανοιχτό θέατρο της Νέας Ιωνίας. 

Συγχαρητήρια στους μαθητές μας και την κ. Έλενα Μπακαλέξη

περισσότερα
26/052017

OPEN DAY :Παίζουμε - Δημιουργούμε - Γελάμε - Μαθαίνουμε

Παιδιά και γονείς της Α` τάξης  του σχ. έτους 2017-18 περνάμε το απόγευμα στο σχολείο.

Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων Σπ. Σπυρίδη 130

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

13/062017

«Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο»

Οι μαθητές της Στ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» σας προσκαλούν στη γιορτή για τη λήξη του σχολικού έτους Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου 

περισσότερα
11/062017

Μουσικοχορευτική βραδιά με καλοκαιρινή διάθεση

Το παρακάτω άρθρο γραφτηκε από την κ. Γλυκερία Υδραίου και δημοσιεύτηκε από την εφημερίδα "ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ" στις 11/6/2017

Στις 7/6/2017 στον πανέμορφο χώρο του μικρού ανοιχτού θεάτρου στον Άναυρο, πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου μια χαρούμενη, κεφάτη και δροσερή «μουσικοχορευτική βραδιά με καλοκαιρινή διάθεση». Έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες των τμημάτων Ορχήστρας, Χορωδίας, Παραδοσιακών και Μοντέρνων χορών του Ολοήμερου Σχολείου, υπό τη διδασκαλία και καθοδήγηση των εκπαιδευτικών της μουσικής κ. Σοφίας Καγιά και των παραδοσιακών και μοντέρνων χορών κ.  Έλενας Μπακαλέξη.

Ο διάχυτος ενθουσιασμός, τα φωτεινά χαμόγελα όλων ανεξαιρέτως, η επιτυχής επιλογή του προγράμματος και η άρτια εκτέλεσή του με την καλλιτεχνική σύμπραξη (ακορντεόν) της κ. Μάρως Μπακαλέξη συνέθεσαν έναν μοναδικό καμβά καλωσορίσματος του καλοκαιριού. Στην πετυχημένη προσπάθεια ιδιαίτερα συνέβαλε η παραχώρηση του χώρου από το Δήμο Βόλου.

περισσότερα
26/052017

Δράσεις Φιλαναγνωσίας

Δράσεις για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου.

Ειδικότερα , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄  τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Οβαδία παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Φεγγαροσκεπαστής» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πιμπαρε Ερίκ, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα 19.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου (Σπ. Σπυρίδη 130- Ρ. Φεραίου).

Επίσης, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017,οι μαθητές θα υποδεχτούν την  κ. Νίκη Σαλπαδήμου, τ.σχ. σύμβουλο, συγγραφέα,  και να συζητήσουν για το βιβλίο της «Ένας φίλος …φτερωτός» .

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων