Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

 • 21ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ» - σχ. έτος 2016-2017

  Σας ενημερώνουμε ότι τα Εκπαιδευτήρια Δούκα διοργανώνουν τον 21ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Διαδικτύου «ΛΥΣΙΑΣ», ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (από τη Δ` Δημοτικού έως και τη Γ` Γενικού Λυκείου), τόσο από τη χώρα μας όσο και από τον Απόδημο Ελληνισμό.

  Διαβάστε περισσότερα
 • Εγγραφές στην Α Δημοτικού

  Οι εγγραφές  στην Α τάξη του δημοτικού σχολείου γίνονται αποκλειστικά από 1 έως 20 Μαΐου του προηγούμενου διδακτικού έτους σύμφωνα με την παρ. 2α, του άρθρου 35, του νόμου 4386/2016 (ΦΕΚ 83/11.5.2016).

  Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν από 2 έως 19 Μαΐου 2017  Διαβάστε περισσότερα


Σύλλογος Γονέων
Σύλλογος Αποφοίτων

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία. Τα παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τις ικανότητές τους, να καλλιεργούν τα χαρίσματά τους, να συνεργάζονται με την ομάδα των συνομηλίκων τους και διδάσκονται πώς να αντιμετωπίζουν της προκλήσεις του παρόντος και του μέλλοντος. Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου συνεχίζει το έργο που υλοποιεί από το 1904 η Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου που ιδρύθηκε από τις Αδελφές του Τάγματος (Αδελφότητα) του Αγίου Ιωσήφ της Εμφανίσεως. Στον ελλαδικό χώρο οι Αδελφές έχουν ήδη ιδρύσει σχολεία στη Σύρο, τη Χίο, τα Χανιά, την Αθήνα και τον Πειραιά.

Κατεβάστε το φυλλάδιο των παιδαγωγικών μας αρχών

Νέα – Ανακοινώσεις

26/052017

Η Γ τάξη γράφει για τη UNICEF

Στα πλαίσια του προγράμματος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unicef   Τα παιδιά Γράφουν και Ζωγραφίζουν τα Δικαιώματά τους το 2017 με σύνθημα : Να σας γνωρίσω τους φίλους μου, τα παιδιά του κόσμου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ  τάξης σε συνεργασία με τις δασκάλες τους κ. Λειβαδάρου Βασιλική και Χατζηδημητρίου Έλλη δημιούργησαν από ένα παραμύθι. Τα παραμύθια της Γ τάξης με τίτλους: Το σεντούκι των διακαιωμάτων και Γιούνι, στόχο είχαν να ευαισθητοποιήσουν και  να ενημερώσουν παράλληλα τα παιδιά για τη σύμβαση των Διακαιωμάτων τους. Οι μαθητές και οι μαθήτριες εργάστηκαν πυρετωδώς ώστε να συγγράψουν και να εικονογραφήσουν τα παραμύθια τους. Μέσα από αυτή την ομαδική συμμετοχή και τη συλλογική έκφραση των παιδιών, προωθήθηκαν αξίες όπως η ισότητα, η δικαιοσύνη και η ειρήνη.

περισσότερα
20/052017

Η ΣΤ τάξη επισκέφτηκε τη Βουλή των Ελλήνων και το Ιστορικό Μουσείο

Ημερήσια διδακτική επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης στην Αθήνα, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο και στη Βουλή των Ελλήνων με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών κ.Γκαβανίδου, κ.Γκόγκα και κ.Τσαρδακά.

Ειδικότερα τα παιδιά ξεναγήθηκαν από τις δασκάλες τους στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Παλιά Βουλή). Τα εκθέματα του Μουσείου έχουν άμεση σχέση με την προετοιμασία και την οργάνωση της Ελληνικής επανάστασης που οδήγησε στη δημιουργία του ελληνικού κράτους. Τα προσωπικά αντικείμενα των αγωνιστών, τα αυθεντικά όπλα με τα οποία αυτοί αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας γοήτευσαν τα παιδιά και ζωντάνεψαν το μάθημα Ιστορίας που διδάσκονται στη ΣΤ΄ τάξη.

Με την ολοκλήρωση της ξενάγησης στην Παλιά Βουλή, τα παιδιά μετά από ένα σύντομο γεύμα, μετέβησαν στο κτήριο του Κοινοβουλίου, όπου αρχικά παρακολούθησαν μία σύντομη ενημέρωση για την ιστορία του κτηρίου και το πολίτευμα της χώρας μας. Στη συνέχεια με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού της Βουλής επισκέφτηκαν την έκθεση για τον Ιωάννη Καποδίστρια που φιλοξενούσε έγγραφα, προσωπικά του αντικείμενα και γενικότερα πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό.

Η έκπληξη για τους μαθητές ήταν η παρακολούθηση μέρους των εργασιών του κοινοβουλίου από τα θεωρεία!

περισσότερα
16/052017

"Ο κατά φαντασίαν ασθενής " από τη Β τάξη

Πλήθος κόσμου καταχειροκρότησε τους μικρούς μαθητές της Β’ τάξης του δημοτικού σχολείου «Άγιος Ιωσήφ», οι οποίοι με μεγάλη επιτυχία ενσάρκωσαν τους ρόλους στο γνωστό έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Η άρτια απόδοση του κειμένου, τα σκηνικά, τα κοστούμια εποχής και τα μουσικά κομμάτια που πλαισίωσαν την παράσταση, ταξίδεψαν τους παρευρισκομένους στη Γαλλία του 17ου αιώνα και χάρισαν το γέλιο σε μικρούς και μεγάλους. Οι μαθητές, υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κ. Έλενας Νταβλαμάνου έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και δείχνοντας επαγγελματισμό, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, κατάφεραν να μαγέψουν το κοινό.

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

26/052017

Παίζουμε - Δημιουργούμε - Γελάμε - Μαθαίνουμε

Παιδιά και γονείς της Α` τάξης περνάμε το απόγευμα στο σχολείο.

Τατάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 17:30 στην Αίθουσα εκδηλώσεων Σπ. Σπυρίδη 130

περισσότερα
26/052017

Πρόσκληση στη θεατρική παράσταση `Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ`

Οι μαθητές/τριες και η δασκάλα της Α` τάξης με χαρά σας προσκαλούν
την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 και ώρα 7:30μμ, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου μας, για να παρακολουθήσετε τη γιορτή που ετοίμασαν με τίτλο
` Ο ΦΕΓΓΑΡΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ `

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

26/052017

Δράσεις Φιλαναγνωσίας

Δράσεις για την ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου.

Ειδικότερα , οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄  τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ. Οβαδία παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Ο Φεγγαροσκεπαστής» που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Πιμπαρε Ερίκ, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017, ώρα 19.30, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου (Σπ. Σπυρίδη 130- Ρ. Φεραίου).

Επίσης, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017,οι μαθητές θα υποδεχτούν την  κ. Νίκη Σαλπαδήμου, τ.σχ. σύμβουλο, συγγραφέα,  και να συζητήσουν για το βιβλίο της «Ένας φίλος …φτερωτός» .

περισσότερα
03/052017

Παρουσίαση Μυθιστορήματος

Ο Σύλλογος Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής  Βόλου

" Άγιος Ιωσήφ ¨,τα PUBLIC  και οι Εκδόσεις  ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ

σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος

του Δημήτρη Στεφανάκη ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ

την Τρίτη 9 Μαίου 2017 στις 7.00μμ

στο Public Βόλου ( Ογλ- Κονταράτου )

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων