Δημοτικό Σχολείο "Άγιος Ιωσήφ"

  • Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

    Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

    Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

    Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου

Το Δημοτικό Σχολείο «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου, ιδρύθηκε το 1995 στην πόλη του Βόλου.

Με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες, με σκοπό τη δημιουργία ολοκληρωμένων ανεξάρτητων προσωπικοτήτων, μέσα από ένα πρόγραμμα ποικίλων και δημιουργικών δραστηριοτήτων, το Σχολείο θέτει ένα σταθερό περιβάλλον, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες απολαμβάνουν την παιδική ηλικία.

Νέα – Ανακοινώσεις

21/012018

Έκθεση μαθητών εμπνευσμένη από τον Κυκλαδικό Πολιτισμό

Με ιδιαίτερη επιτυχία εγκαινιαστηκε η έκθεση με έργα μαθητών εμπνευσμένη από  τον Κυκλαδικο Πολιτισμό στο Κέντρο Τέχνης Τζόρτζιο ντε Κιρικο την Παρασκευή 19/1/2017.

Το Σχολείο μας συμμετείχε, μεταξύ άλλων σχολείων της Μαγνησίας, με έργα παιδιών των Β και Γ τάξεων του Σχολείου μας .

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στους διοργανωτές - εμψυχωτές του προγράμματος αλλά και στους μικρούς καλλιτέχνες που με τη φαντασία και τη δημιουργικοτητα τους μας γέμισαν με φως και χρώματα.

περισσότερα
18/012018

Αποστολή στον Άρη από την Στ τάξη

Οι μαθητές της Στ τάξης, στις 16 Ιανουαρίου 2018, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος « Αποστολή στον Άρη» , παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου : «Νεοκλασικά κτίρια» , προκειμένου να γνωρίσουν την συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και να μπορούν να κρίνουν αν και ποια στοιχεία θα μπορούσαν να «υιοθετήσουν» σε μια αποικία στον Άρη. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος «ταξίδεψαν» στον χρόνο, ενθουσιάστηκαν από την ομορφιά, τη συνέχεια του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη και αντιλήφθηκαν τη διαφορά ανάμεσα στα απαραίτητα δομικά στοιχεία και τα διακοσμητικά της αρχιτεκτονικής.

Ευχαριστούμε πολύ για την ολοκληρωμένη παρουσίαση που «κέρδισε» την προσοχή των παιδιών!

περισσότερα
18/012018

Έκθεση με έργα παιδιών εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018, στις 19:00, στο Κέντρο Τέχνης Τζιορτζιο Ντε Κίρικο θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης με έργα ζωγραφικής και κεραμικής των παιδιών που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, εμπνευσμένα από τον κυκλαδικό πολιτισμό, όπου και θα ανακοινωθεί επίσημα η παραχώρηση της μουσειοσκευής " Κυκλαδικός Πολιτισμός "στο Δήμο Βόλου από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. 


Στο πρόγραμμα, μεταξύ άλλων σχολείων, συμμετείχαν οι Β και Γ τάξεις του Σχολείου μας.

Υπεύθυνη εκπαιδευτικού προγράμματος και επιμέλεια έκθεσης:
Παρασκευή Τσιμά, Ιστορικός – Αρχαιολόγος, Υπεύθυνη στο «Στέκι Παιδιού» της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ και Επιστημονική Υπεύθυνη των «Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών» Νεάπολης και Κάτων Λεχωνίων (Αρτέμιδας) της Κ.Ε.Κ.Π.Α – Δ.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου.

περισσότερα
Αρχείο ανακοινώσεων

Εκδηλώσεις

21/122017

Συμμετοχή στις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου

Μαθητές της χορωδίας και ορχήστρας του Σχολείου μας , καθώς και τα παιδιά του τμήματος μοντέρνας χορογραφίας, συμμετείχαν στις εορταστικές δράσεις του Δήμου Βόλου, με την παρουσία τους στην Πλ. Αγ. Νικολάου το Σάββατο 16/12/2017

περισσότερα
21/122017

Τα δώρα της Παπλωματούς από την Γ τάξη

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Σχολείου , οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Γ’ τάξης με τις δασκάλες τους κ.Ριέλα Γκαβανίδου και κ.Βαλεντίνα Ποδιά παρουσίασαν μια διασκευή του παραμυθιού «Τα δώρα της Παπλωματούς». Όλοι οι προσκεκλημένοι, γονείς και φίλοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τα παιδιά μια ιστορία που μιλάει για την αξία της γενναιοδωρίας και την ομορφιά της προσφοράς. Μια ιστορία που μέσα στη μαγευτική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων ξετυλίγει το βαθύτερο νόημα της καλοσύνης και της αγάπης, που με τον τρόπο του Σεφέρη «κόβει τον καιρό μονοκόμματα στα δυο και τον αποσβολώνει». Η αγάπη, ειδικά στις μέρες μας, είναι δυσεύρετη, γιατί προϋποθέτει απάρνηση του «εγώ», όχι ακατόρθωτη.

Αυτό συνειδητοποιεί ο βασιλιάς, ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, που ζει ανάμεσα σε αμέτρητα δώρα και, όμως, αναζητεί το χαμόγελό του.

Η παπλωματού κατάφερε να του διδάξει την τέχνη της ευτυχίας, την τέχνη να δίνεις αγάπη! Έμαθε στο βασιλιά τι σημαίνει να προσφέρεις, τι σημαίνει να μοιράζεσαι! Κι εκείνος κατάλαβε το νόημα των Χριστουγέννων και παρακίνησε κι όλους τους θεατές να το καταλάβουν!

Οι μικροί μαθητές κατάφεραν να κάνουν όλους να αναλογιστούν πόσο αξίζουμε ένα μικρό κομμάτι ύφασμα στο πάπλωμα της αγάπης, της αγάπης που « τα Χριστούγεννα σημαίνουν…»

περισσότερα
10/062017

Γιορτή του ολοήμερου Σχολείου

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017  πραγαμοτοποιήθηκε  εκδήλωση του Ολοήμερου Σχολείου στο ανοιχτό θεατράκι του Αναύρου. Συγχαρητήρια στα παιδιά ,τους γονείς και τους εκπαιδευτικους για την άψογη παρουσίαση!

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων

Δελτία Τύπου

15/122017

Χριστουγεννιάτικη πρόσκληση

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ` τάξης σας προσκαλούν στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή με τίτλο  Τα Δώρα της Παπλωματούς που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων Αγ.Ιωσήφ την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18:00.

περισσότερα
29/112017

Παρουσίαση του ημερολογίου της κ.Μ. Γαβαλά

Ελάτε να “φυλλομετρήσουμε” όλοι μαζί το διάβα του χρόνου σ’ αυτό το όμορφο “σεριάνι” αναφέρεται στην πρόσκληση της πολυγραφότατης προέδρου του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου

περισσότερα
29/112017

Χριστουγεννιάτικο Μπαζάρ

Σας προσκαλούμε στην ετήσια Χριστουγεννιάτικη Φιλανθρωπική
Εορταγορά μας.

Το μπαζάρ θα περιλαμβάνει χειροτεχνίες και λιχουδιές μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και αποφοίτων της Σχολής.
Η παρουσία σας θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
Η Διεύθυνση, οι Εκπαιδευτικοί και οι Μαθητές του Σχολείου

περισσότερα
Αρχείο εκδηλώσεων