Ελληνικά   Francaise   English  

1904-2014:
110 χρόνια Ιστορία, Όραμα και Πράξη στην Eκπαίδευση.
 
Ευχές για το καλοκαίρι
Οι Αδελφές, οι εκπαιδευτικοί και το προσωπικό του Σχολείου, εύχονται σε όλους Καλό Καλοκαίρι και χαρούμενες διακοπές.
 
 Νέα - Ανακοινώσεις
[18.06.2014] 110 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΟΓΑΛΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ  

Στις 4 Ιουνίου στο αμφιθέατρο Κορδάτου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα- αφιέρωμα στα 110 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου με θέμα : '110 χρόνια συμβολή στην εκπαίδευση: Ιστορία, όραμα και πράξη”. Ομιλητές ήταν οι: κ. Χ. Χαρίτος, κ Ι. Νησιώτου- Μαντέλου, κ. Ανθή Ροντογιάννη και κ. Ν. Παρθένης. Την εκδήλωση που συντόνισε η κ. Ροσσάνα Πόπωτα πλαισίωσαν με ελληνικά και γαλλικά τραγούδια οι μαθητές της χορωδίας του Σχολείου με τη μουσικό κ. Σ. Καγιά και τη συνοδεία του πιανίστα κ. Ν. Νεύρου.


 
 Εκδηλώσεις
[23.10.2013] ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ

Την Παρασκευή 25/10/2013, οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού σχολείου Άγιος Ιωσήφ Βόλου και οι δασκάλες τους κ. Γεροδήμου Ελένη και κ. Ποδιά Βαλεντίνα τίμησαν τους ήρωες του ‘ 40, τους δοξασμένους στρατιώτες μας που μας δίδαξαν με τις πράξεις και τις θυσίες τους ότι η νίκη δεν ανήκει πάντα στους πολλούς, αλλά σε αυτούς που έχουν δίκιο.

Τα παιδιά τραγούδησαν με την καθοδήγηση της κ. Σοφίας Καγιά, αφηγήθηκαν και μέσα από θεατρικά δρώμενα παρουσίασαν τα γεγονότα ως τον απόηχο της λευτεριάς , γιατί οι ήρωες που φεύγουν μένουν για πάντα στην καρδιά μας…

 
 Δελτία Τύπου
[21.03.2014] ΓΙΟΡΤΗ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2014
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η 20η Μαρτίου από το 1998 έχει οριστεί ως η Διεθνής Ημέρα Γαλλοφωνίας (Francophonie), μια ημέρα εορτής αφιερωμένη στην γαλλική γλώσσα, η οποία ενώνει περισσότερα από 220 εκατομμύρια ομιλητές ανά τον κόσμο, και περίπου 890 εκατομμύρια ανθρώπων που ζουν στα 77 κράτη και κυβερνήσεις της Διεθνούς Οργάνωσης Γαλλοφωνίας. Την ξεχωριστή αυτή ημέρα τίμησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου «Άγιος Ιωσήφ» Βόλου: με μουσικοκινητικά δρώμενα οι μαθητές της Α΄ και Γ΄ τάξης, με αφήγηση του παραμυθιού “Ah! Ernesto” της Marguerite Duras, προβολή για τη ζωή της Edith Piaf οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και με τραγούδια της μεγάλης καλλιτέχνιδας η χορωδία του Σχολείου και η μουσικός κ.Καγιά. Την εκδήλωση , της οποίας την ευθύνη είχαν οι εκπαιδευτικοί Γαλλικής γλώσσας του Σχολείου κ.Ελευθερούλη, κ.Σταμοπούλου, κ.Αλεξοπούλου και η μουσικός κ.Καγιά, πλαισίωσαν με έκθεση αντικειμένων από τη Γαλλία και ιδιαίτερα την περιοχή του Παρισιού οι μαθητές της Ε΄ τάξης.

 
 
 
site created and hosted by